שדרות עומדת בפני שינוי משמעותי עם תוכנית חדשה לשיקום המחצבה הנטושה הסמוכה לכביש 34. הפרויקט, הנמצא בשלבי תכנון ראשונים, צפוי להפוך את שטח המחצבה לפארק מתקדם ומרחב ציבורי פתוח שישרת את תושבי העיר והמבקרים בה.
התוכנית, שמקודמת על ידי הקרן לשיקום מחצבות בשיתוף עיריית שדרות, כוללת מגוון מרכיבים: הקמת פארק המיועד לשימוש תושבי העיר, עם דגש על חיבור לשכונות ושמירת מרחבים ירוקים פתוחים.
עוד ייבנו במקום: שבילי אופניים שיתחברו למערך שבילי האופניים העירוני, שבילי הליכה, רחבות התכנסות ופינות ישיבה מוצלות, אמפיתיאטרון פתוח לכ-500 מקומות ישיבה המנצל את הפרשי הגובה במתחם וחניונים מוסדרים למבקרים.
מעיריית שדרות נמסר כי הפרויקט צפוי ליצור ריאה ירוקה חדשה בעיר ולספק מענה לצורך הגובר בשטחים פתוחים ומתחמי בילוי לתושבים.
עם סיום הליך התכנון ופרסום המכרזים לביצוע, הפרויקט צפוי לשדרג את איכות החיים בעיר ולמשוך מבקרים מכל האזור, תוך שמירה על ערכי הטבע ושילוב פעילות קהילתית מגוונת.

שר האנרגיה והתשתיות, אלי כהן: "צעד היסטורי עבור תושבי שדרות – מפגע סביבתי יהפוך למוקד תיירות ופנאי. שיקום המחצבות בשדרות הוא פרויקט דגל של המשרד שישנה את פני העיר ויהפוך מפגע סביבתי למרחב חיובי ומזמין. בכוונתנו להשקיע מיליוני שקלים בפרויקט שיכלול פארק אקולוגי, מסלולי הליכה ורכיבה, ומוקדי פנאי ונופש".
ראש עיריית שדרות, אלון דוידי: "שדרות מצויה בתנופת פיתוח חסרת תקדים, עם פרויקטים חדשניים בתחומי התחבורה, הפנאי, החינוך והדיור – הכל במטרה להמשיך ולבסס את העיר כמרכז אזורי מוביל ואטרקטיבי לתושביה ולמבקרים. הפיכת המחצבה הנטושה לפארק ירוק ומודרני היא חלק בלתי נפרד מהחזון שלנו להעניק לתושבים איכות חיים גבוהה יותר, עם מרחבי פנאי ירוקים, מוקדי תרבות ושטחים ציבוריים מתקדמים. אני מודה לשר האנרגיה והתשתיות, אלי כהן, ולקרן לשיקום מחצבות על השותפות בהובלת הפרויקט החשוב הזה, שיהפוך את החזון למציאות".