תושבי רחוב הפמל"ח בשכונת נאות אביב (ניר עם) בשדרות, חלוצי ההתחדשות העירונית של שדרות, ראו השבוע את המתחם החדש שלהם, במסגרת אירוע חגיגי לחשיפת התכנון האדריכלי של הפרויקט החלוצי. "זה חלום, פשוט חלום שקורה דבר כזה", אמרה לאחר האירוע שרה כהן, תושבת רחוב הפלמ"ח, שדירתה תתחדש במסגרת פרויקט ה"פינוי-בינוי". "זה אפילו יותר מחלום, מי היה מאמין שדבר כזה יקרה בעיר שלנו, המשיכה, "כולם רוצים 'פינוי-בינוי', זאת שאיפה של כל בעל דירה ישנה, אבל בדרך כלל מדובר בפרויקטים שנמשכים הרבה זמן ושהרבה יכול להשתבש בהם, לשמחתנו, התמזל מזלנו ואת הפרויקט שלנו מלווה העירייה והממשלה, אז זה מרגיש טוב להיות בידיים בטוחות ולדעת שהם שומרים על האינטרסים שלנו".
במסגרת הפרויקט, יהרסו 131 דירות ישנות בבניינים 3,5 ו-9 ברחוב הפלמ"ח ובמקומן ייבנו 515 דירות חדשות במבנים בני 10 קומות. ככלל, ההיתכנות הכלכלית של פרויקטים מסוג זה בנגב ובגליל אינם כלכליים ליזמים ולקבלנים ולכן הם נדירים במחוזותינו. עם זאת, את פרויקט הפלמ"ח, העירייה ייעדה תקציב מיוחד כפרויקט חלוץ, במסגרת קול קורא של הרשות הממשלתית להתחדשות עירונית, שנציגיה אף השתתפו במפגש. כך, המדינה תשקיע בעצמה בפרויקט ותעניק ליזם שיבחר 30 מיליון שקל, כדי להפוך את הפרויקט לכלכלי עבורו, למען חידוש בתי התושבים.

הפרויקט יכלול גם פיתוח סביבתי ברמה גבוהה, כולל גינה ציבורית עם חניון תת־ קרקעי לכ-500 מכוניות. בניגוד לפרויקטים דומים בארץ, בהם לרוב מוקמים מגדלים בצפיפות גבוהה, המתחם החדש בפלמ"ח יאפשר מגורים בצפיפות נמוכה יחסית, כאשר הבניינים עצמם יהיו נמוכים יחסית ובמרחקים גדולים יחסית האחד מהשני.
מלבד תושבי השכונה, הגיעו לכנס התושבים גם גורמי נדל"ן מקומיים, בהם שמואל נקי, בעל סוכנות נדל"ן בעיר, המנהלת מספר נכסים בפרויקט. "אנחנו שמחים שדווקא בתקופה כזאת שהאויב ניסה לחדור לשדרות ולהוריד לנו את הראש, דווקא עכשיו, ועוד מול סניף המשטרה ההרוס, העירייה והמדינה מקדמות פרויקט כל כך משמעותי להתפתחות של מרכז העיר", אמר נקי, "צריך גם להחמיא לעירייה שלא רק מפתחת את השכונות החדשות הסובבות את העיר, אלא דואגת גם לתושבים הוותיקים ומחדשת להם את השכונות. כאיש מקצוע, אין לי ספק שהפיתוח של מרכז העיר, ייצר מעגלי השפעה רחבים יותר לכלל שדרות. מרכז העיר זה הלב והחיים של העיר וכשהמרכז פורח, העיר פורחת".
ראש העיר אלון דוידי, הגיע גם הוא לאירוע החגיגי ושיתף את התושבים בהתרגשות האישית שלו מהפרויקט. "פרויקט ההתחדשות העירונית הראשון בשדרות מסמל תקווה והתחדשות עבור העיר שלנו", אמר דוידי, "תדעו שאני ממש מתרגש, מאז ה-7 באוקטובר, לראות פה כמות כזאת של אנשים. אם יש משהו שנותן לי כוח זה לראות אתכם פה ואני רוצה לאחל לכולם, הרבה בריאות ושמחה וששדרות שלנו תמשיך להתפתח ולפרוח".

דוידי הציג לתושבים את ראש המינהלת העירונית להתחדשות שדרות, הילה אלימלך. "הקמנו את המינהלת הזו רק בשבילכם התושבים והילה נבחרה במיוחד בשבילכם, תוך שאני אומר לה שאני רוצה שאת אותה המהפכה שהיא עשתה בתחום השירות לתושב, היא תבצע כעת במינהלת העירונית להתחדשות שדרות".

אלימלך, לשעבר ראש אגף שירות לתושב בעירייה, גרפה הוקרות ופרסים ארציים על מערך ותפיסת השירות של שדרות. מאז, עיריות רבות בישראל מגיעות לימי השתלמות בשדרות, כדי ללמוד את מנגנון השירות העירוני בעיר.
"כל הפרויקט הזה היה נראה לנו כמו תיאוריה", אמרה אחת מבאות הכנס, מדיירי הפלמ"ח, "אבל עכשיו, כשאנחנו רואים את התכנון בעיניים, יש הדמיות, ראש העיר עומד פה ואנחנו רואים את האנשים של המינהלת, כל זה הופך לממשי ואמיתי. בלי ספק, כשהפרויקט הזה יקרה, אני יכולה לומר שזה הדבר הכי טוב שקרה לי בחיים".