מזה חודשיים וחצי שתושבי העיר שדרות נמצאים מחוץ לביתם ומשתכנים בבתי מלונות ברחבי הארץ. המרחק הפיזי מהבית יוצר אצל כולם תחושת געגוע, לא רק אל הדברים הגשמיים אלא גם למטעמים ולריחות של הבית. בשל כך, מרכז חוסן שדרות בשיתוף העירייה, הייטק למען ישראל והחמ"ל האזרחי פתחו במיוחד עבור התושבים שנמצאים באילת מטבח מקצועי.
כידוע, באילת ישנו בית ספר גבוה לבישול, בית ספר שנמצא באוניברסיטת בן גוריון, קמפוס אילת. בימי שלישי וחמישי בשעות 15:00-18:00, בית הספר לבישול פותח את שעריו לתושבי שדרות ומזמין תושבים מעל גיל 15 להגיע ולבשל את המטעמים שהם כה אוהבים. ישנו מטבח חלבי ומטבח בשרי. בכל מטבח ישנם סירים, כלים, תבלינים ושמן. התושבים צריכים להגיע עם המצרכים עימם הם רוצים להכין. מלבד המקום הפיזי שבו הם יכולים לבשל, התושבים נהנים משף צמוד שמלווה אותם ונציגה ממרכז חוסן שמלווה גם היא.
מדובר על חוויה מיוחדת ומחזקת במיוחד בזמן המורכב הזה. המטבח מהווה מקום למפגש, לשיח ולחוויה משותפת סביב אוכל, סירים ותבלינים. חשוב לציין כי אין צורך להיות שף מקצועי, כל תושב יכול להגיע לחוות ולהתנסות במטבח. ניתן להגיע זוגות, חברים ומשפחה.
הפעילות הינה בהרשמה מראש ומספר המקומות מוגבל. למידע והרשמה ניתן להיכנס אל עמוד הפייסבוק של 'מרכז חוסן שדרות' או לשלוח הודעה לזהבה במספר 050-7678847.
מנהלת מרכז חוסן שדרות, הילה גונן-ברזילי: "התקופות של לחץ ומשבר, חשוב לחבר את האדם למשאבים הטבעיים לו, למה שאהב לעשות עוד בטרם האירוע הטראומטי. אוהבי הבישול והאפייה הרגישו היטב בחסרונו של משאב זה, בימים בהם הם נמצאים הרחק מביתם המטבח גם יכול להוות עבורם מקום טיפולי. שכן, מלבד הכיף לחזור ולבשל, התושבים יכולים ליהנות במטבח הקהילתי מחוויה ומשיתוף אחרים בחוויות שחוו, ברגעים משמעותיים ובוודאי במטעמים שהם מכינים במטבח. תודה לשותפים במיזם, לעיריית שדרות ולחמ"ל האזרחי״.