כמעט בלתי אפשרי למצוא אדם אשר אינו אוהב פיצה, אפשר לומר כי זהו המאכל המושלם. בסיס הבצק האוורירי, רוטב העגבניות הקטיפתי, הגבינה המותכת והתוספות אותן ניתן להתאים באופן אישי למה שאוהבים. אם אתם רוצים ליהנות מפיצה ביתית תוכלו לעשות זאת בקלות, אך ישנם מספר כללים עליהם יש להקפיד כדי לוודא שהפיצה תצא לא פחות ממושלמת. לפניכם כל הטיפים החשובים ביותר שכדאי לדעת כאשר מכינים פיצה ביתית.
היכן מתפיחים את בצק הפיצה?
כל מתכון לפיצה מתחיל עם שלב הכנת הבצק. בצק הפיצה הוא בצק שמרים אשר יש להתפיח כדי לקבל את המרקם האוורירי האהוב כל כך. אם כן, מהו המקום האידיאלי ביותר להתפיח בו את בצק הפיצה? הנה התשובות לפניכם. הדרך הטובה ביותר להתפיח בצק פיצה, אם יש לכם די זמן, היא להתפיח אותו במקרר למשל לילה שלם. ההתפחה הארוכה תאפשר לטעמים נפלאים להיפתח בבצק ותאפשר לו להיות אוורירי יותר. לאחר השהיה במקרר במהלך הלילה, מומלץ לאפשר לבצק להמשיך לתפוח במשך כשעה נוספת גם מחוץ למקרר.
אם אין לכם די זמן כדי להתפיח את בצק הפיצה במקרר, ניתן להתפשר על זמן התפחה של שעה וחצי בטמפרטורת החדר, כאשר קערת הבצק מכוסה במגבת.
טיפים להכנת בצק הפיצה
עוד לפני שמגיע שלב התפחת הבצק חשוב להכין אותו גם בצורה הנכונה ביותר. ראשית יש לבחור את הקמח המתאים ביותר להכנת הבצק הוא כזה אשר יכיל רמה גבוהה של גלוטן. אנו רוצים שהבצק יהיה אלסטי ונוח לעבודה וכמות הגלוטן הגבוהה תסייע לנו לעשות זאת. בעת לישת הבצק ייווצרו קשרי גלוטן אשר יאפשרו לבצק להפוך לאלסטי.
גם אם יש לכם די זמן להתפיח את הבצק במקרר חשוב לאפשר לו להגיע לטמפרטורת החדר בטרם תתחילו לעבוד ממש על הכנת הפיצה. כאשר הבצק יהיה בטמפרטורת החדר יהיה קל הרבה יותר לעבוד איתו והטעם שלו יהיה טוב עוד יותר.
מאחר והתנור הביתי אינו עוצמתי כמו התנורים בפיצריות, הפיצה תצטרך זמן ארוך יותר של אפייה. לכן, חשוב שהבצק שאתם מכינים יהיה מלא בלחות כדי שהוא לא יתייבש יתר על המידה כשיגיע הזמן להוציא את הפיצה מהתנור. כדי להבטיח בצק פיצה לח חשוב להוסיף כמות מים רבה לבצק בעת ההכנה. כמובן שניתן לרכוש אבן לאפיית פיצה אשר תסייע בפיזור חום יעיל יותר אשר יאפשר לבצק להיאפות בזמן קצר יותר.
טיפים להכנת רוטב העגבניות
החלק השני בהכנה והחשוב לא פחות מהבצק הוא הכנת רוטב העגבניות. לכל אחד יש את ההעדפה שלו, האחד אוהב רוטב חומצי יותר ואילו האחר מעדיף טעם מעט יותר מתקתק. כך או כך ישנם טיפים שיסייעו בהכנת הרוטב המושלם בטעם ובמרקם ואתם תוכלו כבר לתקן את התיבול לפי טעמכם האישי.
להכנת רוטב עגבניות איכותי כמובן שעדיף להשתמש בעגבניות טריות, אך מוטב לעשות זאת כאשר הן בשיא העונה שלהן. בכל זמן אחר בשנה תוכלו להשתמש בעגבניות מרוסקות המגיעות בקופסת שימורים. חשוב לשים לב כי אם אתם אכן עושים שימוש בעגבניות מקופסת שימורים, מומלץ לבחור בעגבניות ללא זרעים.
באשר לתיבול הרוטב מוטב לדבוק בתיבול קלאסי של שום ואורגנו ונגיעה של סוכר ומלח. אם אין לכם זמן להכין רוטב ביתי משלכם, אין כל מניעה להשתמש ברוטב קנוי, אך מומלץ לטעום לפני שמניחים על הפיצה כדי לוודא שהטעם מתאים לכם בול.
ישנה גם האפשרות להכין "פיצה לבנה" אשר אינה כוללת רוטב עגבניות כלל, אלא רוטב שמנת מתובל באגוז מוסקט ופלפל שחור.
אילו גבינות לבחור?
הגבינה הקלאסית ביותר לפיצה היא ללא ספק המוצרלה ואין ספק שמדובר בבחירה מובילה שללא ספק תיהנו ממנה. יחד עם המוצרלה ניתן לשלב גם סוגי גבינות אחרים שיעשירו את הטעם והמרקם של המאכל. גבינה בה תוכלו להשתמש אשר תעניק טעם ייחודי לפיצה היא גבינת הצ'דר, אשר בשילוב עם המוצרלה תיצור טעם שמיימי. מי מכם אשר דוגל בתזונה טבעונית או מי שאלרגי ללקטוז יכול לבחור בכל אחד מתחליפי הגבינות הקיימים בשוק.
תוספות הפיצה
כמובן שכאשר מדובר בתוספות לפיצה אין בחירה אחת נכונה, משום שלכל סועד הטעם שלו. לכן, אנו ממליצים לכם לשים על הפיצה שלכם בדיוק את התוספות שאתם אוהבים ואף להתנסות בשילובים מעניינים.