במסגרת סיבוב א' של גביע המדינה חניכיו של עופר טלקר לא הציגו יכולת מבריקה אבל עשו את שלהם בניצחון 2:1 במשחק חוץ קשה בירוחם. נתיבות ניצחה בהארכה 2:1.
במכבי ציון שדרות לא זוכרים מתי הצליחו לחזור מאחד המגרשים הקשים בליגה בירוחם עם ניצחון אבל במשחק פתיחה רשמי של העונה במסגרת סיבוב א' של גביע המדינה היא סימנה לעצמה עוד וי לקראת עונה מלאה בציפיות.
קשה לומר שהמאמן טלקר יכול למדוד בשלב הזה את היכולת שכן הקבוצה החלה להתאמן לפני פחות מחודש לכן בקבוצה ראו במשחק הזה עוד ניסוי כלים לקראת הדבר המשמעותי- משחקי הליגה שיפתחו בשבוע הבא.
המשחק עצמו נפתח מבחינתה של שדרות בצורה הכי רעה שאפשר. כבר בדקה השנייה התקפה מתפרצת של ירוחם הסתיימה בהוצאת כדור רוחב בתוך הרחבה. הבלם והקפטן אלקבץ גלש לכדור בניסיון למנוע את הגעתו לשחקן אחר אך נגע בידו והשופט הורה על הנקודה הלבנה. המארחת תירגמה את ההזדמנות לשער יתרון 1:0, תוצאה שנשמרה עד המחצית.
במחצית השנייה ביצע המאמן טלקר שינויים בקישור, הוא הוציא את ג'ניה רפפורט ועופר אברה והכניס במקומם את ליאור היילה ובן בוטבול שהיה חולה.
כבר בחלוף 9 דקות הלחץ של שדרות עבד כשמהלך בתוך הרחבה של ירוחם הסתיים בשער עצמי של בלם המארחת שקבע 1:1.
בדקה ה70 שדרות השלימה מהפך בזכות מהלך יצירתי של הקשר היילה שהשאיר כדור נהדר לחלוץ דודו כהן שגלגל פנימה את ה2:1. התוצאה נשמרה עד הסיום, ושדרות יכולה להיות מרוצה מהתוצאה אבל בעיקר מהאופי, בכל זאת ניצחון במגרש שמעטים הצליחו לנצח בשנים האחרונות.
נתיבות: השוער מדלסי במשחק ענק בדרך לשלב הבא
במשחק שהסתיים לפני שעה קלה הצליחה מכבי עירוני נתיבות להעפיל גם היא לשלב הבא בגביע המדינה לליגה ב' דרום ב' אבל זה קרה אחרי דרמה לא קטנה שהסתיימה בניצחון 2:1 על מ.ס ב"ש ועליה בעיקר חתום השוער אפיק מדלסי שהגיע הקיץ למועדון מכסייפה.
כבר בדקה הראשונה קבע ויקטור פרץ יתרון 1:0 לנתיבות, בהמשך ב"ש כפתה שיוויון 1:1. בפתיחת המחצית השנייה קיבלה ב"ש כדור עונשין מ11 מטרים אותו הדף השוער אפיק מדלסי.
לאחר שלא הושגה הכרעה בתום 90 דקות, ניגשו הקבוצות להארכה שם הצליח החלוץ המקומי ירין אבקסיס לקבוע יתרון 2:1 לנתיבות. דקה לסיום הארכה פסק השופט כדור עונשין נוסף מ11 מטרים לזכותה של ב"ש שהייתה יכולה לכפות דו קרב פנדלים אולם השוער מדלסי שוב היה חד מספיק כדי להדוף את הכדור ולעלות את קבוצתו לשלב הבא.