במשך 6 שנים התנהלה מלחמה משפטית גדולה בין עיריית שדרות ליובל חזן על מנת להביא לפיטוריו מתפקיד מנהל אגף שפ"ע זאת לדבריו לאחר שלא יישר קו עם מעשים חמורים. תחילה, הוא נויד לתפקיד מנהל אגף העורף אבל לאחרונה גם משם הוא פוטר. בראיון ראשון אי פעם חזן מציג מאות מסמכים וטוען שעבר רדיפה מצד השלטון. את מאבקו הוא מתכוון להמשיך "אני הולך עם האמת שלי עד הסוף".
מצויד בשמונה קלסרים עבי קרס התייצב לראיון ראשון אי פעם יובל חזן מי ששימש אחד המנהלים הבכירים בעיריית שדרות ופוטר סופית לאחרונה, לאחר מאבק ארוך ועיקש שהחל עוד מראשית הקדנציה הראשונה של ראש העיר אלון דוידי. "מאיפה צוברים כל כך הרבה מסמכים וחומרים" אני תוהה בקול רם בפני חזן שמסביר "הביאו אותי למצב של "אין ברירה" אז הייתי חייב תיעוד לטענות שאני מעלה כבר מספר שנים, תהיה בטוח שאני עובד בצורה מסודרת וכל הטענות שלי מגובות היטב" הוא מבהיר.
יובל חזן אחרי 10 שנים הצליחו לפטר אותך?
"כן, הצליחו, מה לעשות. נגד מערכת קשה להילחם במיוחד כשראש העיר מסיט עובדים, לוקחים משרד עורכי דין דיי גדול לפעילות רק כנגדי ללא שכר, קשה להילחם נגד מערכת".
בעבר ניסינו לא מעט פעמים לראיין אותך והייתה התנגדות נחרצת מצידך, מה קרה עכשיו
"עובדתית זה נכון אבל צריך להבין למה. כשאתה בתוך מערכת אתה לא אמור להתראיין לתקשורת. דבר שני, כדי להתראיין אתה חייב לעבור דרך הדוברות. אם לא עברת דרך הדוברות זאת אומרת שעברת עבירת משמעת חמורה, ורק על זה יכלו לפטר אותי. אגב, כמו שניסו אז בזמנו דרך החוקר הפרטי לבוא וליצור לי כתב אישום משמעתי, ועובדה שגם שם הם חזרו בהם. הם הבינו שעשו שטויות, כי קודם כל סימנו את המטרה ואחרי זה הביאו את הראיות. הם הודו שאין להם את הראיות. הם טענו שאיימתי על עובדים, שזה מעולם לא קרה. הדרך שלהם הייתה דרך של שקרים".

צילום: אורי גבאי
חזן, התמנה לתפקיד מנהל אגף שפ"ע לפני כעשור, בשלהי הקדנציה של בוסקילה, בהמשך לאחר מאבק ממושך של העירייה שכלל גם מאבק בהדחת הגזבר דאז קובי אילוז, הוא הוזז מתפקידו לתפקיד חדש של אגף העורף, אלא שכמו בתפקידו הקודם, כך לדבריו, עשו הכל כדי להכשיל אותו ולהוביל מהלך לפיטוריו שצלח בסופו של דבר לפני כחודש וחצי עם פרסום ההחלטה של ועדת השימוע.
"פרשת קו המים" שהחלה את הסכסוך
עם החלפת השלטון בשדרות בנובמבר 2013 היה ברור כי אנשי השלטון הקודם ימדדו בזכוכית מגדלת, יש שיגידו באופן טבעי. תחילה, יחסי העבודה בין ראש העיר הנבחר דוידי ובין חזן, כך העידו בזמנו מקורבים היו תקינים לחלוטין, הם ערכו לא מעט סיורי שטח ביחד על מנת להתחיל להוציא את העיר והעירייה מהבוץ שבו היו שקועים הן כלכלית והן תדמיתית.
התחלף השלטון, נכנס ראש עיר חדש, איפה התחילו הבעיות?
"הבעיות התחילו בזה שלא אישרתי שחיתות. לא יישרתי קו עם התנהלות שלטונית בעייתית. התנהלות שאסור היה לי לאשר. אני אתן לזה חיזוק, טל טורן שהיה מנכ"ל העירייה אמר בקולו מאחר ויובל התלונן עלינו במשטרה הוא לא ישב בעירייה- הוא יפוטר. זאת אמירה של טל טורן מנכ"ל העירייה לשעבר למורדי אליאסי יושב ראש ועד עובדים. בסופו של דבר זה מה שקרה. כי אם תסתכל סטטיסטית, רוב האנשים שהתלוננו על שחיתות לא נשארו בעבודה".
כבר בזמנו עלו נגדך טענות שלא נוח לעבוד איתך שאולי אתה התבלבלת בתפקיד, יש ראש עיר ויש הנהלה חדשה והם מתווים מדיניות ואתה בחרת מהרגע הראשון לחתור תחתיהם?
"זה ממש לא נכון. עשיתי את תפקידי כמנהל אגף העורף הרבה מעל מה שמוטל עליי. מי שמחפש ריב ומדון לא עושה את הדברים האלה".
הבעיות התחילו עוד באגף הקודם מה בעצם היו הבעיות באגף שפע?
"באגף שפע הייתה בעיה אחת , שלא הייתי מוכן לחתום על שחיתות. היו בשפע לבד כ4 נושאים ששום בר דעת לא היה חותם ומאשר את זה. קיבלתי חיזוק לזה גם מעורך דין טורקל בוועדת השימוע. כשהובא החומר לפני עורך דין טורקל שהוא היועץ המשפטי של עיריית באר שבע, שאלתי אותו האם היית חותם. הוא אמר במפורש לא.
על מה למשל סירבת לחתום?
"פרשיה ראשונה היא פרשיית אזור התעשייה. ביקשו לנקות את אזור התעשייה, הכנתי תכנית הגשתי לעירייה, קיבלתי הכל חוץ מדבר אחד- עובדים. בקדנציה הקודמת עשינו את אותו ניסוח אלא שאת העובדים קיבלתי מחברת כוח אדם. לצערי לא קיבלתי את זה ואז אני מקבל טלפון יום אחד ונאמר לי "יובל יש קבלן זוכה", אמרתי לו איך יש קבלן זוכה? איך זה קשור בדיוק לבקשה שלי? הוא אמר לי זאת ההחלטה יש קבלן זוכה אני רוצה שתעשה איתו סיור. אמרתי לו תשלח לי חומר שאהיה בקיא. הוא שלח לי מפרט, שלא אמר לי כלום, אבל יש לשים לב לדבר מאוד חשוב. שבמפרט רשום שחייב סיור קבלנים. זאת אומרת שיש קבלן זוכה ללא סיור קבלנים, הם אפילו לא ידעו מה צריך לעשות".
במהלך הראיון, חושף חזן שורה של מסמכים שנמצאים בידיו ומעידים לכאורה על התנהלות מאוד בעייתית בשורה של מקרים, "באחד מהם מגיע אלי אדם ומבקש שאאשר חשבונית על עבודת ניקיון באזור התעשייה. ערכתי סיור ואני מגלה שלא בוצעה שום עבודה אז למה שאאשר את זה? אחרי יומיים זומנתי לבירור. כמובן שעמדתי על שלי".

לא איפשר התנהלות בעייתית לטענתו. צילום: אורי גבאי
במקרה אחר, טוען כי הגיע לסיור קבלנים לבצע בדיקה על עבודת קבלן שבוצעה "במפרט כתוב בפירוש התקנת מעקה ועוד כמה סעיפים שלא בוצעו בפועל". מקרה נוסף, הוא מעלה טענות נגד מנכ"ל העירייה לשעבר טל טורן. מדובר בנושא של ההתקשרות עם חברת "פורום שתיל". "כשאני חזרתי מחופשה, נמסר לי שאין מספיק עובדים אין מספיק מנהלים, ישבתי עם מנהל מחלקת משכ"ל וגם עם מנהל מחלקת גינון והגענו להחלטה לאור הנסיבות ולאור הראיות שהיו בפנינו שצריך להוריד הרבה כסף לקבלן על כל מיני סיבות , על זה שהוא לא הביא מנהל עבודה, לא הביא איש השקיה, לא הביא מספיק עובדים, מעבר לזה היה גם סעיף כפול- סעיף שכדי לתקן גני משחקים, להביא אותם לתקן, קיימת כבר חברה בעירייה שעושה את זה ובנוסף רשמו את זה גם אצל פורום שתיל. כל מנהל שרואה שאין עובדים אין מנהלים וכו' לא יכול לחתום, וגם איך אפשר לחתום על סעיף כפול? איך אפשר לתת 25,000 ₪ בחודש לקבלן שלא עושה את העבודה אבל רשמו לו סעיף כפול במכרז , זאת אומרת שאם לא הייתי, היו מתבזבזים כמיליון שקלים למשך 3 שנים". (תגובת טל טורן לדברים בסוף הכתבה).
והייתה גם פרשה שנחשפה בשנת 2014 ב'דין וחשבון' בנושא פיצוצי המים. גם חזן מאשר כי זהו כנראה הסיפור שהחל את המסע הארוך לפיטוריו. "הייתה עבודה שבוצעה ברחוב אלנבי. החבר'ה שלי ביצעו את העבודה אך מכיוון שחיכו לחלק כלשהו העבודה התעכבה, אבל היו מים לשכונה והיו מים לאתר הבנייה. גידרנו את המקום וחיכינו לחלק. העירייה היתה בעיצומים, אבל ביום של התיקון מורדי אליאסי כבר חזר לעבודה. הוא ביצע עבודה בנווה אשכול, ואז הודיע מפורשות לקבלן ולחשב המלווה, שהקבלן לא ייכנס לשם כי הוא מסיים והוא עושה. הגעתי למקום, חיכו לי מקורבו של ראש העיר ואחד מחברי המועצה, אומרים לי אנחנו מתחילים את העבודה, שאלתי למה? החבר'ה שלי כאן למה אני צריך קבלן? אז הוא אמר לא, שלא יתקרבו לכאן. אמרתי לו שזה על אחריותו, אין אישורים אין אישור חשב אין הזמנת עבודה אני לא מוכן לשלם עבור הדבר הזה. לימים, אני מקבל חשבוניות שרשום חפירה, ניסור, התקנה.. שכל זה חלקים שלי, אני זה שניסרתי, העבודה התבצעה עם הטרקטור שלנו, איך קבלן יכול לחייב אותי על חפירה כשהטרקטור שלי חפר? ואז התבצע שימוע לאותו קבלן עם החשב המלווה ועם גורמים בעירייה ואכן נאמר במפורש שהעבודות בוצעו על ידי העירייה" מתאר חזן ומוסיף "איך אפשר לשלם עבור עבודה שאנחנו ביצענו או שהיא לא שווה את המחיר הזה? החליפו לי פקק וחייבו אותי ב7000 ₪. פקק נחושת שעולה 5 שקלים. וכי יעלה על הדעת לשלם כאלה סכומים על דבר כזה? אז כשמדברים על כספי ציבור, לשלטון הנוכחי לא אכפת בכלל מכספי ציבור. אני אתן דוגמא למה, מישהו מכיר מגרש ספורט שנקרא פיתן? זה משחק צרפתי אם אתה מכיר, מגרש כזה מול בתי הספר הממוגנים, אני רוצה שתלך היום ותסתכל ותראה אם המגרש הזה קיים. הוא נשאר ספסל, כי מי שבנה שם את הכיכר, הרס את המגרש , אני רוצה לראות האם באמת חייבו אותו עבור ההרס של המגרש? אני לא אומר דברים באוויר, על כל דבר יש מסמך או הקלטה. אין פה משהו שנתון לספק. העירייה יכולה לספר הרבה סיפורים, יש כאן אמת אחת".
אתה רוצה לומר שאתה רואה את מה שבעירייה לא רואים?
"העירייה ראתה את זה. גם כשדיברתי עם מפקח משכ"ל, מנכל הפיקוח של אותה חברה אמר לי גם ראש העיר וגם המנכ"ל טורן ידעו על זה ויש לכך תיעוד. אגב, עובדתית העירייה עשתה הכל כדי לפסול את הקבלן הראשון שעד היום עובד בעירייה ד"א, כי אחרי זה הוא כן הצליח לגבור במכרז כשהבינו שכל זה קשקוש אחד גדול".
בעירייה יבואו ויטענו שחיפשת מה לא בסדר?
"כאשר מביאים דברים שהם חוקיים ואפשר לנהל, אפשר לעשות, הנוהל תקין, תמיד אישרתי. בשמחה. ואפילו מעל ומעבר. כאשר מביאים דברים שאסור לחתום עליהם, אני לא חותם ובמקרים שהובאו בשימוע קיבלתי חיזוק שמתועד מהיועץ המשפטי של עיריית ב"ש טורקל".
יש כל כך הרבה בעלי תפקידים בעירייה, אף אחד לא רואה בהתנהלות שם משהו פסול? למה רק יובל חזן רואה בזה משהו פסול?
"כולם מפחדים על הפרנסה שלהם. לימים התבצעו מעצרים בעירייה, בעימות ביני לבין אחד הבכירים הוא אמר במפורש הוא מפחד הוא לא רוצה להיות כמו קובי ויובל (הגזבר לשעבר קובי אילוז ויובל חזן) . שתבין, יש אנשים שמפחדים על הפרנסה שלהם ויש כאלה שגם מפחדים אבל משתפים פעולה. ראה דוגמא היועץ המשפטי של העירייה בני סעדון".
מצלמה נסתרת ומעקבים
תושבי שדרות אולי לא ממש היו חשופים למה שהתחולל בקדנציה הקודמת אבל זו הייתה מלחמה של ממש בין ההנהגה החדשה שנבחרה ובין מספר בעלי תפקידים, כולם פרי של השלטון הקודם. כך למשל היה במאבק לפיטורי הגזבר הקודם קובי אילוז, יש לומר מאבק צודק של העירייה משום שתושבי שדרות היו הנפגעים העיקריים. כאמור, לעיתים היה נדמה כי כל האמצעים היו כשרים, כך למשל הוזמנו מעקבים אחר יובל חזן בעת ששהה בחופשת מחלה וזאת על מנת לגרום להרשעה שתהווה עילא לפיטוריו, מנגד חזן לא נותר אדיש ואסף בתקופה זו מסמכים ותיעודים רבים בהם לדבריו הוא מתכוון להשתמש בהמשך.
כך או כך, העירייה החלה כבר בחודש אפריל 2014 בניסיונות להביא לפיטוריו עם הזמנתו לשימוע אלא שהוא הגיש בקשה לבית הדין לעבודה בדרישה למתן צו ארעי, בקשתו התקבלה חלקית לאחר שביה"ד הורה על קיום השימוע בכפוף לכך שבועדת השימוע ישב תחת מנכ"ל העירייה החשב המלווה עקב חשש של גיבוש דעה אצל מנכ"ל העירייה. ב-4.5.14 התקיים במשך שלוש שעות השימוע, חלקו השני התקיים בהמשך. נציין כי בשימוע נכח ועד העובדים שהתנגד נחרצות לפיטורין.
מסיכום השימוע עולה כי הועדה הסכימה עם טענותיו של חזן. כך למשל נכתב בסוגיית פיצוצי המים. "נעשה בירור בהשתתפות החשב, הגזבר מנהל מחלקת המים והקבלן המבצע ממנו עולה כי החשבונות של הקבלן הוגשו שלא כדין ומתייחסים לעבודות שבוצעו בחלקן הגדול על ידי עובדי העירייה ולכן אלו לא אושרו".
בסופו של השימוע הצדיקה הועדה חלק מטיעוניו אך המליצה על פיטוריו של חזן משום שאין אמון בין המנכ"ל ובינו "ולכן אין באפשרותו לעבוד איתו". כך או כך, חזן המשיך במאבקו בבית המשפט שהוציא צו מניעה להחלטה. בהמשך הסוגיה הגיעה גם לפתחו של משרד מבקר המדינה אולם היחסים בין הצדדים הסתדרו מה שהוביל את חזן בחלוף שנתיים לקבל את ההצעה לעבור לתפקיד אחר- אגף העורף.
בסופו של דבר הגעתם לפשרה שאתה מתנייד. למה בסוף ויתרת?
זה לא נקרא לוותר, אתה צריך להבין שבאגף שפע הם נטרלו אותי כמעט לגמרי. מי שהיה נותן את ההוראות זה אופיר אסולין, זה טל תורן, היתי מגיע לעובדים שלי אומר להם תקשיבו צריך לבצע א' ב' ג' הם היו אומרים לי שכבר קיבלו הוראות. בסופו של דבר גם מול מבקר המדינה שהתערב הבהרתי שבאתי לעבוד ולא להילחם באף אחד ולכן הסכמתי לעבור לתפקיד אחר".
אתה מתאר מצב שעשו הכל לשבור אותך ודי הצליחו?
"עשו הכל לרבות זה שלקחו לי את הרכב. ראית פעם מנהל אגף שפע בלי רכב?לא. בנוסף, הזמינו מעקבים, הם שמו לי ליד המשרד מצלמה מוסלקת+ מיקרופונים. שתי חברות חקירות, לא אחת. רצו להראות שאני בזמן תאונת עבודה עושה עבודה. כל המטרה הייתה כדי ליצור לי כתב אישום כביכול משמעתי ואז להשעות אותי. התנהלה מלחמה וכל האמצעים היו כשרים. לא רק זה הם גם הלכו והסיטו עובדים, איימו על עובדים, עובדים העידו עדות שקר, להגיד חזן יובל לא בסדר. יש בידיי לא מעט הוכחות מוקלטות של עובדים שהודו בכך ואפילו ביקשו להתנצל. היו גם אנשים שהופיעו בפני וועדת השימוע, הבינו שהם לא אמורים להשתתף במלחמה הזאת, שמה שהם אמרו זה לא נכון ושיקרי, וביקשו להיפגש איתי ולבקש סליחה. כמו, אלעד חג'בי מנהל אגף שפע, הוא הבין שהוא לא חלק מהמלחמה הזאת, הוא הבין שהדברים שאמר לא נכונים ומסכנים אותו, הוא ביקש להיפגש, נפגשנו לחצנו ידיים ונגמר הסיפור. מיקי הרוש, פגש אותי לפני כ3 שבועות, אמר לי יובל תסלח לי עשיתי לך עוול, שתבין, כולם נרתמים מפחד, מזה שיפגעו בהם".
מהדברים שלך עולה שתיעדת כל דבר, אני שואל את עצמי איך באמת אפשר לסמוך על עובד שנוהג כך?
"אני לא נלחמתי במערכת, פשוט הגנתי על עצמי, אם היו עושים לך את כל מה שעשו לי לא היית פועל להגן על עצמך?. יש לי שאלה, זה אומר שיש פה מסר שכל אדם שלא מוכן לחתום על דברים שאסור לו לחתום, יגידו לו שהוא הולך הביתה. זה המסר שאנחנו רוצים להעביר? זה הגיוני? כך מערכת אמורה לעבוד? כל עובד שלא מוכן לעבור על שחיתות צריך ללכת הביתה? אתה צריך להבין שהם ניהלו נגדי מערכה שלמה ולא הייתה לי ברירה אלא לתעד כדי שיהיו לי בידיים הוכחות".

מנכ"ל העירייה לשעבר טל טורן
במסגרת המאבק שניהל חזן בעירייה הוא לא ויתר והגיש תביעת דיבה נגד מבקרת העירייה בטענה שפגעה בשמו באמצעות תצהיר שהגישה כי העובד חזן אינו מבצע את תפקידו כראוי. בפסק הדין שניתן בעניין נקבע כי חזן יפוצה בסך של 50 אלף שקלים (בעניין זה מתנהל ערעור) תוך שהשופט מותח ביקורת חריפה ביותר "מבקרת הפנים של העירייה כתבה מכתב המאשים את התובע כי אינו מבצע תפקידו כראוי, אינו זכאי לאמון המעסיק וכי הוא עובד בעייתי. אמירו אלו לא גובו בראיות המצדיקות מסקנה זו אלא בפועל הסכימה המבקרת להיות חותמת גומי של ראש העיר ולתת משנה תוקף לעמדתו כנגד התובע, בנסיבות אלו לא זכאית הנתבעת להגנות הקבועות בחוק".
"אני הולך עם האמת שלי עד הסוף"
אחרי כל המלחמה שהתנהלה בין העירייה לחזן הושגה רגיעה במתיחות לאחר שהוא הסכים להתנייד לתפקיד מנהל אגף העורף. מסתבר שה"פיוס" הזה לא החזיק יותר מדי זמן, לפני כשנה ביקשה העירייה לזמן את חזן שוב לשימוע, לאחרונה התקבלה ההחלטה לפטר אותו סופית. "לאחר ששמעה הועדה את נציגי העירייה ואת העובד ומי מטעמו שהופיעו בפניה ועיינה במסמכים שהוצגו בפניה, הגיע למסקנה כי בעילות הפיטורין שהיווה בסיס לשימוע אין, לכאורה די בכדי להביא לתוצאה של פיטורי העובד" נכתב בין היתר לטובת חזן, "העירייה לא הצליחה להוכיח כי ההחלטה לפטר את העובד נתקבלה רק משיקולים ענייניים מקצועיים, הוכח כי העירייה נקטה יד קשה בעובד במסגרת יחסי העבודה, בשכירת חוקר פרטי שיעקוב ויתעד את העובד בזמן חופשת מחלה, בהרחקת העובד מגורמים אחרים עצם היה צריך הוא לעבוד בשיתוף פעולה. זאת ועוד לא הובאה בפני הועדה כי בין העובד לבין בכירים בעירייה ובעיקר מנכ"ל העירייה אשר תחתיו אמור העובד לעבוד התפתחה מערכת יחסי עבודה עכורה, המאופיינת בחוסר אמון הדדי הפוגמת בעבודת העירייה באופן שלא מאפשר את המשך שיתוף הפעולה ביניהם".
בסיכומו של דבר קבעו חברי ועדת השימוע ,עו"ד חיים טורקל, הגזבר יהודה חזן ומנהלת המנגנון גלית אופיר:"בפני הועדה עולה תמונה ברורה לפיה לעירייה אשמה לא מעטה במצב אליו הגיעו הדברים. יתרה מזו, השתכנעה הועדה כי העירייה לא עשתה די כדי להסדיר את מערכת היחסים בין הצדדים ולאפשר לעובד לבצע את עבודתו בצורה ראויה. יחד עם זאת, מתוך מכלול הראיות ששמעה וראתה הועדה, השתכנענו כי מערכת היחסים בין העובד להנהלת העיר ולשדרת המנהלים הנה בלתי אפשרית והגיעה למבוי סתום. הדבר נבע קודם בגלל התנהלות העירייה ואחר כך בשל התנהגות העובד. לאור מערכת היחסים העכורה והבלתי אפשרית באופן מוחלט ושאין לגביה מחלוקת ובמיוחד שעסקינן במעסיק שאמור לתת שירות לתושבי העיר שדרות ברור כי אין כל אפשרות לשיתוף פעולה עתידי בין העובד לעירייה וגם תוך התחשבות במצב הביטחוני של העיר ותפקידו של העובד כמנהל אגף העורף, אשר אינו מבוצע הלכה למעשה מבלי להיכנס לשאלת הגורם האשם בכך, הגיעה הועדה למסקנה המצערת מבחינתה שאין מנוס מלהורות על הפסקת עבודתו של יובל חזן בעיריית שדרות".
אז אחרי כל הסאגה הארוכה עברת לתפקיד חדש ונדמה היה שכל ההדורים יושרו. יכול להיות שהיית תמים מדי לחשוב כך?
"לא זה לא עניין של תמים. אתה מצפה כשאתה לוחץ יד של ראש עיר, שיעמוד במילה שלו. רק התחלנו את התפקיד, מנעו ממני להיפגש עם הקב"ט אבל הוא לא היה מוכן. שאלתי אותו למה? הוא ענה לי 'מנכ"ל העירייה נתן לי הוראה, מפתחות למחסני מלח פסח שאני אחראי עליהם, לא רצו לתת לי. כנ"ל עובדים, נראה לך הגיוני שאגף לא יקבל עובדים? גם וועדת השימוע אמרה את זה במפורש! "איך יעלה על הדעת שמנהל אגף יעבוד רק עם מזכירה ולא עם עובדים? איך אפשר לעבוד בצורה כזאת?" וועדת השימוע גם אמרה משהו שהוא חמור "עיריית שדרות עשתה הכל כדי שיובל ייפגע, רוב האשמה היא על העירייה, שלא ניסתה לתקן את דרכיה." למה? כי התלוננתי על שחיתות. זה לא משנה לאיפה אתה עובר, ברגע שאתה מסומן, אתה מסומן! אם צריך לבוא ולאיים על עובדים שישקרו שיפגעו בך, יעשו את זה".
בשלב הזה החלטת להרים ידיים?
"אני לא הרמתי ידיים, הגעתי למסקנה כבר שאין טעם. אתה לא יכול כל הזמן לבוא ולהילחם כי אתה נלחם מול מערכת. אני אתן לך דוגמא, ביני לבין מנהלת שירות לתושב אין כלום וחצי כלום. פתאום אני רואה שהיא מופיעה בוועדת השימוע, כחלק מהטענות שמופיעות בה. אחת הטענות שלה, שהיא לא מסתדרת איתי כי לטענתה היא ניתקה אותי מהמחשבים ואני מאוד כעסתי. היא התקבלה לתפקיד החדש שלה בתור אחראית אגף שירות לתושב ב2017, מה לעשות שהיתי מנותק מהמחשבים של המוקד ב2016. יש לי מסמך שפניתי לדוידי וביקשתי שיחברו אותי, והם לא היו מוכנים. זאת אומרת שגם כאן אתה מבין שהדברים לא היו אמיתיים. כלומר, היא בשימוע ב2019 טענה שב2017 היא ניתקה אותי מהמחשבים, איך? אם כבר הייתי מנותק ב2016? כל עובד מפחד היום, כל עובד נפגע. קח לדוגמא את אהרונוב, אהרונוב שהיה עובד שלי, הגיש איזשהו מכתב שאני לא ראוי ולא מתאים וכו'. כששאלתי אותו, הוא אמר לי 'יובל תקשיב, אלון דוידי פנה אליי ואמר לי אם היית כותב משהו אחר יובל היום היה בבית.' והוא השיב לו 'שיקרתי בשבילכם אני לא מוכן לשקר יותר'. שתבין, אנשים מגויסים. עברתי מערכת של רדיפה שאני לא חושב שיש לה אח ורע במדינת ישראל. טיולים לא אישרו לי אף פעם. טיול בת מצווה לילדה הגשתי בקשה חודש וחצי לפניי, אישרו לי רק יום אחד. אני שואל למה? יש עוד עובדים שבאותו חודש יוצאים לטיול. אנחנו גם בחצי מהזמן שביקשתי בחופשה בעירייה, העירייה סגורה. לא אישרו לי. רק אחרי שעירבתי את ההסתדרות ואת העורך דין שלי, רשמו לי לפנים משורת הדין אנחנו מאשרים לך. שתבין, לקחו לי את הרכב, שמו עליי חוקרים פרטיים, שמו לי מצלמות ומיקרופונים, טיולים לא יצאתי בכלל, כל הכנסים לא זומנתי. גם הוועדה אומרת בעצמה שהעירייה התנהגה בצורה בוטה נגד העובד. אז שתבין שהם לא בוחלים בשום אמצעים, הכל מותר".
אחרי כל התקופה שעברת, אתה לא רוצה קצת שקט לעצמך ולהשאיר הכל מאחורייך?
יש לי שקט, זה לא מפריע לי. כלכלית כבר לא יכולים לפגוע בי ב"ה. כל אדם שעובד בעירייה מפחד להיפגע כלכלית. פרנסה זה דבר חשוב. אז ב"ה הם לא יכולים לפגוע בי כלכלית. פעם אמרתי למישהו הקב"ה ברא שיערות לאדם כדי שהכל יעבור מעל. אני לא לוקח את זה ללב. אין לי בעיה. אני יוצא למאבק לחשוף את האמת. לא ציבורי. לחשוף את האמת גם בנושא הזה וגם בנושאים אחרים. עם דבר כזה אפשר להסכים? מבחינתי לא אנוח ואלחם בראש העיר עד שהאמת תצא לאור. אלון דוידי מסיט נגדי שנים. קורא לי האויב הכי גדול שלו. כל עובד שפנה אלי או היה איתי בקשר, הוא קרא לו. הכל ממוסמך הכל מוקלט. זה מה שאתה מצפה מראש עיר? אז על דבר כזה אפשר לסלוח? לשכוח? לא. אני הולך עם האמת שלי עד הסוף לא משנה במה זה כרוך".
תגובות
מנכ"ל העירייה לשעבר טל טורן
1. השימוע שלו התקיים הרבה לפני שהגיש תלונה במשטרה. בשיחת הברור שהתקיימה אצלי במהלך חודש מרץ, בסופה ובדרכו החוצה אמר- ״ אמרו לך לפטר אותי כי לא רציתי לאשר תשלום חשבונית״ וברח…. קראתי לו והוא נעלם, כאן כבר הבנתי שהוא ״ תופר״ את הסיפור שלו נגד המערכת ונגדי, אני סהכ חודשיים בתפקיד, לא יודע על מה מדובר.
2. לגבי פורום שתיל- הוא ממש לא היה מעורב, במהלך המכרז ובסיור הקבלנים שערכנו, שאלתי את החברות שהתמודדו האם הם יכולים לתת לנו שרותי תחזוקה למתקני המשחק בגני השעשועים, והכנסתי את זה כאופציה למכרז, זאת מכוון שהחברה שנתנה את השרות ״ מתקן גן״ לא קיבלה תשלום והפסיקה לתת את השרות מעכשיו לעכשיו ומכוון שחששנו מארועים בטיחותיים במתקנים הכנסתי זאת כאמור כאופציה. בסופו של דבר חב מתקן גן קיבלה תשלום ונשארה, וכשקיבלתי ליידי את החשבון של פורום שתיל וחיוב של אחזקת מתקנים אני ורק אני מחקתי את הסכום ולא אישרתי אותו. הוא בכלל היה ״ בתאונת״ עבודה, ונעדר מהעבודה במשך כ 3 חודשים.
3. יובל הגיש תלונה מיד לאחר השימוע כאמור על מנת שלא נוכל לפטר אותו. ההפך, אמרתי וניתן לקרוא בפרוטוקולים גם של מבקר המדינה, כל עובד שחושב או נחשף למעשה פלילי חייב ללכת ולהגיש תלונה במשטרה. אני תומך ויתמוך בזה לאורך כל הדרך, כספי העירייה הם כספי התושבים ולא ניתן לעשות בהם שימוש שלא למען התושבים , ואם נעשה מיד לגשת למשטרה ולהגיש תלונה. יובל פוטר בגלל חוסר התאמה למערכת ולא משום סיבה אחרת.
מבקרת העירייה מירי גלס
"יובל חזן פוטר מתפקידו כדין ופיטוריו הראויים אף קיבלו גושפנקה מבית המשפט ובכך יש כדי להעיד על אמיתות תלונותיו. כך או אחרת, פסק הדין בעניין זה איננו חלוט והצדדים ממתינים לדיון בערעור".
עיריית שדרות
"אין שופטים אדם בשעת צערו וברור כשמש שמדובר באדם הפועל ממצוקה שעושה מעשה זימרי כנקמה ומבקש שכר כפנחס. יובל חזן התנהל משך חמש שנים במסגרת הליכים שונים כנגד בעירייה ובמטרה לפגוע בתפקודה התקין ובעומד בראשה. יובל חזן לא בחל באמצעים, הגיש תלונות למשטרת ישראל, פנה למבקר המדינה, הגיש תביעות לבית הדין לעבודה, תוך שלאחר בדיקת טענותיו נמצא כי המדובר בטענות סרק! יובל חזן פוטר על ידי ועדת פיטורים חיצונית שבראשה עמד יועמ"ש עיריית באר שבע וקבעה שיש לסיים את העסקתו של יובל. עיריית שדרות, למרות הנזקים שגרם לה, מאחלת ליובל שימצא את השלווה הנפשית, את הטוב ויפתח את צדדיו החיוביים".