במעמד מיוחד של השדולה לחיזוק החוסן בישראל בכנסת בראשות ח"כ מיכל וולדיגר (הציונות הדתית) וח"כ ירון לוי (יש עתיד), הוענקה השבוע לאקדמית חמדת, מכללה לחינוך בשדות נגב, תעודת הוקרה על עשייה פורצת דרך בתחום הפדגוגיה של החוסן. במהלך חודשי המלחמה יזמו חברי הכנסת וולדיגר ולוי ביקורים במכללה שממוקמת בעוטף עזה ועמדו מקרוב אחר המשנה החינוכית-מכללתית 'פדגוגיה של חוסן' והפעילות הנלווית לה בהכשרת נשות ואנשי ההוראה כסוכני חוסן בבתי הספר, והן בטיפוח החוסן בקרב שורת מוסדות חינוך באזור.
השניים נפגשו עם סטודנטיות וסטודנטים, הסגל האקדמי והנהלת המכללה והתרשמו מהעשייה שמוכוונת לחיזוק החוסן במעגלים רחבים, כולל בשדה האקדמי. במכללה פועל המכון לפדגוגיה של חוסן אשר פיתח משנה ייחודית שעוסקת במרכיבי החוסן המשולבים בתהליכי הוראה ולמידה ומהווה ציר-ליבה במכללה הן בהכשרת הסטודנטים הן בתוכניות ליווי המשלבות ידע אקדמי וניסיון מעשי.
אירועי ה-7 באוקטובר ומצב החירום בישראל הציבו בפני המכללה התמודדויות קשות במיוחד, אולם תחום החוסן דווקא מסייע לה לצלוח את התקופה מעבר למצופה. ההצלחה שכבר מזמן חצתה את ספסלי המכללה, מקבלת משנה תוקף ודבר שנושאים אליו עיניים.
יו"ר השדולה לחיזוק החוסן בישראל, ח"כ מיכל וולדיגר, בירכה את האקדמית חמדת והוקירה את פועלה: ״תפקיד בית הספר וצוות המורים אינו רק להקנות ידע אלא עליהם לשמש כעמודי תווך ומקור עוצמה עבור תלמידיהם. מערכת החינוך נדרשת לגדל בוגרים שמכירים את עצמם, את הכוחות שלהם ואת המשאבים שטמונים בתוכם, להמשך חייהם הלאה. אלו היעדים של האקדמית חמדת, אשר מעלה על נס את תפקיד המורים כסוכני חוסן ופועלת למען כלל החברה הישראלית וחוסנה הנפשי"

ח"כ ירון לוי, יו"ר משותף של השדולה הוסיף: "הגעתי לכנסת מהשדה המוניציפאלי ואני ממשיך לעסוק בתחום החינוך ובפרט בנוער בסיכון. בביקורי באקדמית חמדת התרשמתי מאוד מהעשייה האקדמית של המכללה בתחום החוסן וההוקרה הזו מגיעה לה על הפעילות הייחודית שלה שנושאת פירות".
מי שהוביל את המהלך עם כניסתו לתפקיד הוא נשיא המכללה ויו"ר פורום נשיאי ונשיאות המכללות לחינוך הפרופ' חיים שקד, אשר לדבריו השיח בנושאי חוסן חייב להיכנס ביתר שאת לתוך מערכת החינוך. "משנת פדגוגיה של חוסן התפתחה בזכות עשייה משותפת של כלל נשות ואנשי הסגל של האקדמית חמדת", ציין. "האתגרים הגדולים עמם מתמודדים תלמידים בתקופת האחרונה כגון קשיים רגשיים ונפשיים, תחושת חוסר ודאות, ואצל המפונים גם היעדר מסגרת ומחסור בחיי חברה, מחדדים את הצורך ביותר חוסן במערכת החינוך. ההוקרה והתודה מגיעה לכל השותפים שתרמו ותורמים לעשייה בתחום החוסן. אנחנו גאים מאוד בהוקרה של השדולה ונמשיך לפתח את משנת החוסן עבור מערכת החינוך הישראלית".
בתוך כך, בימים אלה עמלים במכללה על הקמת מרכז חוסן בתחומה. בחודש פברואר האחרון החליטה קרן אדמונד דה רוטשילד, בשיתוף התאחדות הסטודנטים והסטודנטיות הארצית, הפדרציות היהודיות של צפון אמריקה וקרן גרוס, להעניק לאקדמית חמדת מענק בגובה של 500 אלף ש"ח לטובת המרכז. המהלך הגיע על רקע מלחמת 'חרבות ברזל' והצורך הגובר במתן מענה נפשי ורגשי למגוון אוכלוסיות בעת המשבר. הסכום כולל בין הייתר שעות ייעוץ וליווי, שיינתנו על ידי הקואליציה הישראלית לטראומה בשווי של עד 60 אלף שקלים. המרכז מיועד לתת מענה לצרכי החירום המיידים של קהילת הסטודנטים בעת החזרה ללימודים, וכן לטווח הארוך בבניית תוכניות עבודה סדורות לשגרה ולחירום ולחיזוק החוסן המוסדי.