יום השבעה באוקטובר השאיר צלקת גדולה אצל משפחות רבות בקיבוצי העוטף שנאלצו להתמודד עם מתקפת טרור רצחנית אולם רשויות המדינה לא ממהרות לתת את ההכרה באופן אוטומטי.
כך קרה לאחרונה כשמשפחה מאחד מקיבוצי שער הנגב החליטו לפנות לעו"ד טלי דיין זאת לאחר שלא היו מרוצים מההתנהלות מול הביטוח הלאומי. "נציג הביטוח הלאומי ניגש אלינו לבית החולים והבטיח שנקבל את כל הזכויות ואין צורך בייצוג משפטי" ציינו בפניה לעו"ד דיין שהחלה לטפל בתיק באופן מיידי. "לאחר מספר חודשים בהם לא קיבלו מענה, ולא קיבלו פיצוי כספי, ניגשו אליי לקבלת מידע נוסף" ציינה השבוע, "תוך שבועיים משרדי דאג לכך שישובצו לוועדות הרפואיות המתאימות לכל אחד מבני המשפחה, כמו כן, לאחר מעבר על התיק נראה כי למרות הבטחות נציג המוסד לביטוח לאומי, המשפחה לא קיבלה הכרה בכל האיברים שנפגעו ביום הנורא, משרדי הגיש את התביעות המתאימות כדי שיקבלו הכרה באיברים נוספים שנפגעו באותו יום נורא. תוך חודש מקבלת הייצוג, ולאחר ייצוג בוועדות הרפואיות השונות, התקבל פיצוי כספי רטרואקטיבי בסך של מעל 130,000 ₪. זאת בנוסף לקצבה חודשית של מעל 9,000 ₪ בכל חודש".
לדבריה של עו"ד דיין, ישנה חשיבות מכרעת בייצוג משפטי ועוד יותר מייצוג עם ניסיון בתביעות בנושא האיבה שמשרדה אשר נמצא בשדרות מתמצא בו שנים רבות.
"ישנה חשיבות מכרעת לבדוק את התיק ולוודא שהנפגעים קיבלו הכרה בכל האיברים שנפגעו (למשל- במידה ונפלתם ונחבלתם בברך ימין בדרך לממד חשוב לבדוק שישנה הכרה על פגיעת דחק וברך ימין), יש לבדוק את מכתב ההכרה בפגיעת האיבה, במידה וקיבלתם מכתב לעניין ההכרה בפגיעת איבה יש לבדוק את המכתב ובמידת הצורך להגיש תביעה מתאימה לרשות המאשרת בכדי לקבל פיצוי בעבור אותה הפגיעה, מרבית תושבי קו ראשון קיבלו את המכתב ב-24.1.2024, ניתן לבדוק דרך האתר האישי במוסד לביטוח לאומי" ציינה עו"ד דיין.
עוד היא מציינת: "לאחר קבלת אחוזי הנכות במסגרת הוועדות הרפואיות לנפגעי פעולות האיבה, הנפגע יהיה זכאי לפיצוי כספי חודשי או למענק חד פעמי, זאת בנוסף להטבות נוספות כמו שיקום מקצועי הכולל הכשרה מקצועית והשכלה גבוהה או שיקום כלכלי לעסק עצמאי, תוכנית השיקום תותאם לכישורים של הזכאי לשיקום, ליכולתו הפיזית ולאפשרויות הקיימות בשוק העבודה".