אף שנתוני האוצר מצביעים על התקררות בשוק הנדל"ן, מדד TheMarker-yad2 מצא כי מחירי הדירות ממשיכים להאמיר. בין הערים: נתיבות עם עלייה של 7.3 אחוזים ושדרות עם עלייה של 6.4 אחוזים.
בניגוד לנתונים של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה ושל משרד האוצר לגבי שוק הדיור, המצביעים על ירידה במספר העסקות, במיוחד בדירות חדשות, מדד TheMarker-yad2, המתפרסם חודש לפחות לפני המדדים האחרים, אינו מאבחן בינתיים התחלה של דרמה. במארס ירדו מחירי הדירות ב-12 ערים לעומת פברואר, ואילו ברבעון הראשון של 2017 ירדו המחירים רק בחמש ערים מתוך 36 ערי המדגם ביחס לרבעון הקודם.
מדד TheMarker-yad2 מבוסס על חוכמת ההמונים. הוא בוחן את מחירי הדירות שדורשים בעלי דירות באתר yad2 ב-36 ערים המשתתפות במדגם, בניכוי נתונים חריגים )מחירים נמוכים וגבוהים באופן חריג, דירות בשטחים חריגים, נכסים כמו וילות וכדומה(. המדד מחשב את היחס בין מספר הערים שבהן ירדו המחירים הנדרשים, לבין מספר הערים שבהן חלו עליות מחירים.
ניסיון העבר מלמד כי בזמנים שבהם בעלי הדירות סבורים שמחירי הדירות צפויים ליפול, הם מורידים את מחירי ההצעות כדי למכור את הנכס במהירות. במקרים כאלה המחירים יורדים במספר רב של ערים. דוגמאות בולטות מהשנים האחרונות היו תקופת המחאה החברתית בקיץ 1102, וקידום תוכנית מע"מ 0% של שר האוצר הקודם, יאיר לפיד ב-2014. בשני המקרים המחירים שדרשו בעלי הדירות צללו ביותר ממחצית מהערים. לעומת זאת, כשמחירי הדירות נוטים לעלות, כמו בתקופה האחרונה, שיעור הערים שבהן יש ירידות מחירים הוא 02%-04%. כששיעור הערים שבהן יורדים המחירים נמוך מ-20%, ההערכה היא שבעלי הדירות צופים בביטחון גדול יותר מהרגיל כי מחירי הדירות יעלו. כך למשל, היה בחודשים שקדמו לפרוץ המחאה החברתית ב-1102. מאז התפוגגה תוכנית מע"מ 0% בסוף 4102, המדד מראה שיעורי ביניים של 20%-40%. מהערים שבהן מתרחשות ירידות מחירים חודשיות. המסקנה מכך היא שבעלי הדירות אינם מגיבים לצעדים של שר האוצר, משה כחלון, שמטרתם להוריד את מחירי הדירות. מארס הוא דוגמה אופיינית לכך: ב-41 ערים – 39% מהערים שבמדגם – ירדו מחירי הדירות, לעומת פברואר. כשבחונים את הנתונים לפי רבעון, המספר קטן בהרבה – רק בחמש ערים מחירי הדירות ירדו ברבעון הראשון של 2017 לעומת קודמו.
בתוך כך, בשתי ערי צפון הנגב, שדרות ונתיבות, מחירי הדירות עלו בשיעור חד ברבעון האחרון ביחס לקודמו. בנתיבות הם האמירו ב-7.3% (9.3% בחודש), כך שהמחיר הממוצע של דירת 3 חדרים הסתכם ב-694 אלף שקל, ואילו המחיר הממוצע של דירת 4 חדרים היה 978 אלף שקל. בשדרות, שהגיעה למקום הרביעי בסולם העליות הרבעוניות, המחירים המבוקשים על דירות טיפסו ב-4.6% (2% בחודש): 587 אלף שקל בממוצע בעבור דירת 3 חדרים ו-827 אלף שקל בממוצע לדירת 4 חדרים.