מפגש מרגש ועצוב מאוד התקיים ביום ראשון בערב במתנ"ס שדרות. נציגי המשפחות של 30 הנרצחים והנופלים שהתגוררו בשדרות בעת אירועי ה-7 באוקטובר הוזמנו למפגש עם ראש העיר, אלון דוידי, וסגניתו, יהודית אוליאל מלכה
את המפגש פתח רב העיר, הרב דרור טויל, בדברי תורה וחיזוק למשפחות. אחריו דיברה סגנית ראש העיר, יהודית אוליאל מלכה, שסיפרה למשפחות על החלטת מועצת העיר לאשר הקמת ועדת הנצחה עירונית, שתהיה אחראית על הנצחת אירועי ה-7/10. הוועדה תורכב משלושה חברי מועצה, שלושה נציגי ציבור ושלושה נציגים של המשפחות השכולות.
דוידי שוחח עם המשפחות, הביע את תנחומיו ותנחומי העיר כולה על מות יקיריהם, שמע מהם את סיפור הנופלים, הכאב שלהן ואילו צרכים יש להם מהעירייה. הוא הדגיש את המחויבות של העירייה ללוות אותן בכל צרכיהן ואת העובדה שהעירייה העמידה לרשותן עובד סוציאלי ייעודי באגף שירותים חברתיים שזמין עבורן כל הזמן.
דוידי הבטיח למשפחות שהעירייה תדאג להנצחת יקיריהן במיצג מרכזי על חורבות תחנת המשטרה ההרוסה ברחוב הרצל. זאת, בנוסף, לאנדרטת הנופלים בכניסה לרחוב הבנים ולבית גלעד לזכרם.
חן כהן, מנהלת "תיירות שדרות" בקרן לפיתוח שדרות, הציגה למשפחות את רעיון מיצג ההנצחה המתוכנן, מהן האפשרויות עליהן חשבה העירייה בהנצחת הנופלים והנרצחים. כחלק מוועדת ההנצחה העירונית שתקום, נציגי המשפחות השכולות יביעו את דעתם לגבי הרעיונות השונים ויוכלו להעלות בעצמם רעיונות לאפשרויות הנצחה של ה-7/10.
כהן הסבירה שמטרת תכנון מיצג ההנצחה היא לאפשר זיכרון ואבל, לצד סיפור הגבורה של החללים והנרצחים ולתת תקווה. המיקום שנבחר, של תחנת המשטרה שנהרסה, הוא מוקד עליה לרגל שמסמל את אירועי ה-7/10 בשדרות ויש בו גם סיפור גבורה, של "הקרב על תחנת המשטרה".
מטרת העירייה והקרן היא לעבוד באופן צמוד עם משפחות הנופלים ולהתחבר למסר של שדרות כעיר חוסן בינלאומית.
במקום צפוי להיות קיר הנצחה מרכזי, אזור ישיבה מוצל מותאם להדרכה, רחבת טקסים, אלמנטים של קהילה והנצחה וכמובן חניה מוסדרת.
מיצג ההנצחה שצפוי לקום בתחנת המשטרה מתוכנן להיות זמני ל-3 השנים הקרובות. בהמשך צפוי לקום מיצג הנצחה קבוע באותו מקום.
דוידי אמר למשפחות: "הכאב שלכן הוא כאב של העיר שדרות כולה. כולנו אבלים על מותם של האזרחים, התושבים והאורחים שנפלו פה וכמובן השוטרים והחיילים הלוחמים הגיבורים עטורי תהילה שעוד ייכתבו בספרי ההיסטוריה של מדינת ישראל, על גבורתם ותושייתם האדירה והנדירה שחרפו נפש והצילו חיים ומנעו אסון יותר גדול ממה שקרה לנו שאם חלילה היה קורה, מי יודע אם היינו כאן בכלל. אין לאף אדם בעולם את התרופה לרפא את השכול והאמת שאין מילים כדי לנחם. אבל דבר אחד בטוח שהעיר שדרות היא בית ומשפחה לכל משפחות הנופלים שאיבדו את יקיריהם. העירייה והעיר, הקהילה והתושבים, כולנו איתם בעמידתם האיתנה בצל אובדן היקר להם מכל. אנו מחזקים אותם וכואבים את כאבם. כולי תקווה שלא נדע עוד צער ושכול, ויהא זכרם של הנופלים נצור וחקוק בליבנו לעד".