התעוררות ענף המסחר בשדרות בשנתיים האחרונות באה לידי ביטוי גם בדו"ח השנתי של חברת 'דן אנד ברדסטריט' שמספקת מידע עסקי לניהול בארץ ובעולם
בשבוע הבא תקיים חברת 'דן אנד ברדסטריט' שמספקת מידע עסקי לניהול בארץ ובעולם כנס מיוחד לעסקים בעיר באר-שבע שבו תציג את הדו"ח השנתי לשנת 2016 המתייחס למצב העסקים הכללי לפי ערים. מדובר בחברת בינלאומית שהדו"ח שלה מוערך מאוד בשוק המקומי והנתונים מהווים מדד של המציאות.
עוד לפני פרסום הדו"ח המלא, החברה סיפקה כמה נתונים מעניינים באשר לערי הדרום, ביניהם העיר שדרות. על-פי הדו"ח תמונת המצב הכללית בערים הגדולות מדאיגה כאשר רמת הסיכון בב"ש היא הגבוהה ביותר, 1 מכל 7 עסקים בעיר נמצאים בפני סכנת סגירה, בהשוואה ליחס של 1 מתוך 9 עסקים במחוז המרכז. ואילו ב-10מתוך 12 ערים באזור הדרום המוזכרות במדד, חלה עלייה באחוז העסקים בסכנת סגירה, כאשר העיר אשקלון מובילה עם עלייה משמעותית של כ-9% בהשוואה לשנה קודמת. רק ב-2 ערים, קרית גת ושדרות חלה ירידה באחוז העסקים בסכנת סגירה בהשוואה לשנה קודמת.
באשר לשדרות נציין כי עד לפני מספר שנים בתי עסק רבים מצאו עצמם בקשיים רבים בעקבות המציאות הביטחונית, חלקם אף עמדו בפני סכנת סגירה ממשית. בשנתיים האחרונות תחום המסחר התעורר, בתי העסק התאוששו. בנוסף, הוקם מרכז קניות חדש 'מול 7' בכניסה לעיר שגרם לפריחה של ממש, שיפר את ההיצע והשאיר קונים רבים בעיר. התעוררות זו באה לידי ביטוי גם בדו"ח ממנו עולה כי נרשמה ירידה באחוז העסקים בעיר שנמצאים בסכנת סגירה.
צח ברקי סמנכ"ל בכיר בדן אנד ברדסטריט ישראל: "הנתונים שהצגנו במחקר משקפים תמונת מצב מדאיגה, שכן הרשויות המקומיות עצמן עשויות להתמודד עם השלכות רבות במקרים של סגירת עסקים, כגון, עלייה במספר המובטלים ונשיאה בנטל הטיפול בהם, ירידה בהיקפי המסחר בעיר, פגיעה בהכנסות הרשות ממיסוי (ארנונה) ועוד. עלינו לטפח תרבות של ניהול סיכונים והתנהלות פיננסית טובה יותר. בעלי עסקים ומקבלי ההחלטות בהם, חייבים לשכלל את צעדיהם טוב יותר, החל מזיהוי הלקוחות הטובים או המסוכנים של העסק, דרך גיבוש מדיניות אשראי, ועד ניהול תהליכי הגבייה".
בסופו של תהליך, מצאנו שבקבוצת הערים הגדולות (המונות מעל 200 אלף תושבים), רמת הסיכון הממוצעת של העסקים בעיר באר שבע היא הגבוהה ביותר מבין הערים הגדולות בישראל עם אחוז עסקים בסכנת סגירה שעומד על 13.25% מכלל העסקים בבאר שבע. לעומת זאת, מבין הערים הגדולות, העיר שנחשבת לבעלת רמת הסיכון הממוצעת הנמוכה ביותר היא תל אביב עם אחוז עסקים בסכנת סגירה שעומד על 7.38 % מכלל העסקים בתל אביב.