א', תושבת שדרות, בשנות ה-40 לחייה, סבלה שנים רבות מפוסט טראומה ויתר לחץ דם בעקבות המצב הביטחוני, א' הגישה תביעה באופן עצמאי להכרתה כנפגעת איבה בשנת 2006 ובשנת 2009, על שתי התביעות קיבלה דחייה!
א' לא הצליחה לקבל מענה לפניותיה הרבות לקבלת טיפול נפשי רציף מול חוסן, שכן, לא הייתה לא הכרה בפגיעתה. בנוסף לפגיעה הנפשית, במהלך השנים, בעקבות הקושי להגיע לאיזון החלה לסבול מיתר לחץ דם, וזאת על אף הטיפול התרופתי.
"א' הגיעה למשרדי שהיא סובלת מפוסט טראומה קשה, לא מאוזנת, מיואשת מההליך הבירוקרטי ולא האמינה שניתן לקבל פיצוי עבור המצב שלה, על אחת כמה וכמה לאחר שקיבלה פעמיים תשובה שלילית" סיפרה עו"ד טלי דיין, "אני האמנתי שאם נבצע עבודה יסודית בתיק, היא תוכל לקבל הכרה ופיצוי כספי נכבד".
עו"ד טלי דיין. צילום: ג'ני פפרמן
תחילה הם הגישו תביעה מתאימה רק עבור המצב הנפשי, לאחר כחודש ימים בלבד א' קיבלה הכרה על כך שסובלת מפוסט טראומה בעקבות המצב הביטחוני, לאחר ייצוג בוועדה רפואית, א' קיבלה פיצוי רטרואקטיבי בסך של 148,635 ₪, בנוסף לקצבה חודשית בסך של 1,036 ₪.
לעניין הכרה ביתר לחץ דם ממנו סובלת הוגשה תביעה נפרדת, התביעה נדחתה ע"י משרד הביטחון. על כך הוגש ערר לבית המשפט המחוזי בת"א, לאחר שמונה מומחה מטעם בית המשפט, המומחה קבע "לא אוכל לטעון בוודאות שאלמלא המצב הרגשי בו הייתה נתונה לא הייתה סובלת מיתר לחץ דם, אולם החומרה של לחץ הדם, הקושי להגיע לאיזון והצורך במשלב של ארבע תרופות מושפע בחלקו, ולא באופן זניח, מהטראומה וה-PTSD שבעקבותיו.
חוות הדעת לא הספיקה והרשות המאשרת באמצעות המוסד לביטוח לאומי ביקש לנסות לערר את חוות הדעת, במשך חודשים ארוכים, אך ללא הצלחה!
בסופו של יום, לא נותרה ברירה ומשרד הביטחון חזר בו והחליט להכיר ביתר לחץ הדם של א' כתוצאה ישירה מפגיעת איבה, מדובר בהחלטה תקדימית! בימים אלו מוגשת תביעה לנכות בכדי להגדיל את הקצבה החודשית של א' וכן- קבלת החזר כספי עבור רכישת התרופות במהלך השנים בניסיון לאזן את לחץ הדם, זאת החל משנת 2006!
עו"ד טלי דיין מסכמת: "מאחר ולא הייתה פסיקה עד היום שהכירה בקשר סיבתי ישיר בין חוסר איזון לחץ דם לבין פוסט טראומה חשוב להפיץ את המידע! אם אתם סובלים ו/או מכירים אדם אחר הסובל מיתר לחץ דם בעקבות המצב הביטחוני, אני ממליצה לבדוק את הזכויות שלכם מול עו"ד המתמחה בדיני נזיקין בכלל וייצוג נפגעי פעולות איבה בפרט".