צלם הפורטרטים גלעד בר שלו שוטט בחודש מאי 2024 ברחבי שכונת ניר עם הסמוכה לתחנת המשטרה ההרוסה בשדרות, ופגש תושבים צעירים ומבוגרים, ששיתפו אותו במקורות החוסן וההתמודדות שלהם. את צילומי הפורטרט של התושבים שצילם ניתן לראות בתערוכה, המוצגת מול מתחם ההנצחה לזכר נרצחי תחנת המשטרה.
מרכז חוסן שדרות, הפועל בסמוך, עוסק בחיזוק החוסן של תושבים, ארגונים וקהילות דרך טיפולים פרטניים וקבוצתיים. תערוכת הצילומים כוללת 21 תמונות, לצד ציטוטים של התושבים אודות מקורות החוסן שלהם: "הבנתי שאני צריכה להמשיך בתפקידי כאמא, לתפקד בשביל הילדים שלי", אמרה מיטל ביטון, אם לשלושה שצילום שלה מוצג בתערוכה.

נטע מולה (10.5), נשארה בעיר עם משפחתה כל תקופת המלחמה. "כשהתחילו לחזור התושבים לעיר, זה שימח אותי מאוד ונתן לי תחושה של ביטחון", כך מצוטט לצד הצילום שלה בתערוכה. "חיי היומיום בשדרות אינם רגילים", אומר צלם התערוכה, גלעד בר שלו. "אזעקות צבע אדום כמעט יומיות ולחץ מתמשך גובה מחיר מהתושבים, כאשר מאז ה-7 לאוקטובר המצב רק החמיר. אף על פי כן, האנשים שפגשתי במהלך הפרויקט הם אנשים מדהימים ונדיבים, שמתמודדים באומץ עם המציאות הקשה והמתמשכת".
"הצילום הוא פעולה של קשב", אומר אורן עמית, מנהל פרויקטים במרכז חוסן ויוזם הפרויקט. "בזמנים כאלה במיוחד, כל אחד צריך שיסתכלו לו בעיניים ויטו לו תשומת לב. פעולה זו לכשעצמה הינה מחזקת".

"חשוב היה לנו להציב את התערוכה במתחם ההנצחה המרכזי בעיר", אומרת הילה גונן, מנהלת מרכז חוסן שדרות, "על מנת להזכיר כי לצד הזיכרון הטראומטי, חיים תושבים מלאי חוסן, המגייסים כוחות ואופטימיות מדי יום ביומו. שדרות היא ללא ספק בירת החוסן של ישראל".
כבר בזמן תליית התערוכה ביום שני האחרון, התעניינו רבים מהמבקרים בסביבה בתכנים שעלו ממנה. מתחם תחנת המשטרה, שהפך לאתר עלייה לרגל בחודשים האחרונים, מקושר למבקרים עם שכול ואובדן, והביקור בתערוכה נסך בהם אופטימיות זהירה לגבי החיים בשדרות – ובמדינת ישראל בכלל.