עדנה חדשה בעולם הבישול, הפופולאריות של התחום מרקיעה שחקים, ומאות אלפי אנשים ברחבי העולם מגלים את חדוות הבישול. לא עוד מטלה, אירוע תובעני שעושים רק כי חייבים לאכול, כיום הבישול הפך להזדמנות, והמטבח הפך שוב למקום בו אנו מגלים את היצירתיות שלנו, את חדוות העשייה, ואת היכולת שלנו לתת ולפנק. סירים, מחבתות, סכיני שף, ושלל כלי מטבח מקצועיים מוצאים את עצמם בארון המטבח של טבחים חובבים, ולא רק במטבחים של שפים מקצועיים.
אם גם אתם גיליתם את השמחה שבמטבח מאובזר היטב, ואת החדווה שבבישול האיכותי, לפניכם רשימה קצרה וחדה שמסבירה מדוע דווקא 4 כלי הבישול הבאים הם החשובים ביותר במטבח.
כלי בישול שכל אחד צריך: נתחיל עם סכיני שף
1. סכיני שף – סכין הוא ככל הנראה הכלי החשוב ביותר במטבח. כל טבח מקצועי שמכבד את עצמו מחזיק סט סכינים מקצועי, עם סכין לכל מטרה. כל מי שניסה לחתוך עגבנייה בשלה עם סכין לא חד יודע על מה אנחנו מדברים, וכנ"ל לגבי חיתוך בשר, חיתוך ופילוט של דגים, וכיו"ב. סכיני השף מקפיצים את היעילות, הנוחות וההנאה במטבח, וכשאנחנו נהנים, זה מתבטא ישירות בטעמים של האוכל שאנו מכינים.
2. סיר יציקת ברזל – יש סירים, ויש סירים, ואם יש לכם כבר ניסיון בבישול, אתם בוודאי מודעים להבדלים השונים, אפילו אם אתם לא בטוחים מדוע הם מתרחשים. היתרונות הגדולים של סיר מברזל יצוק הם העובדה שהוא מפזר חום בצורה שווה והרמונית, מחזיק מעמד ללא פגמים לאורך שנים רבות, ומאפשר לכם להשתמש בו על אש, על אינדוקציה, ובתוך התנור. יש לו תכונות אנטי-דביקות ("נון-סטיק"), והוא לרוב יהיה אסתטי מאוד, מה שיאפשר הגשה לשולחן ישירות בסיר, ולהוסיף אופי לארוחה.
3. מטחנות מלח ופלפל – התבלינים הבסיסיים ביותר במטבח, אותם תבלינים שתומכים בשאר התבלינים, אך יודעים לעמוד גם בפני עצמם, המלח והפלפל הם כמו יד ימין ויד שמאל של השף. מטחנה איכותית היא לא דבר שאפשר להתפשר עליו, ועל כך יעיד כל מי שמצא עצמו נאבק במטחנות מסורבלות וזולות, שנתקעות, מתקלקלות, או במקרה הטוב פשוט לא נוחות לשימוש.
שום – עם סכין או עם כותש?
4. כותש שום – אם מלח ופלפל הם התבלינים הבסיסיים ביותר במטבח, הרי שהשום הוא הירק הבסיסי ביותר במטבח. כל הצירים, כל התבשילים, כמעט כל מה שתכינו יוכל לקבל שדרוג עם קצת (או הרבה) שום. כולם אוהבים שום, ונדמה כי אנחנו, היהודים, אוהבים אותו עוד יותר. כבר בספר במדבר קובל עם ישראל על כך שהצעידה במדבר לא מאפשרת להם ליהנות מבישול מלא שום כפי שהיה להם במצריים. והם צודקים.
כותש שום איכותי מאפשר לכם ליהנות מהארומה המופלאה של השום, שנכתש בטריות ולא מגיע כשקית או קופסה של שום כתוש, שכבר התחמצן ואיבד הרבה מתכונותיו. הכותשים האיכותיים מאפשרים לכם כתישה מהירה, נוחה ואפקטיבית, למיצוי מלוא שן השום, וניקוי קל ומהיר.