פסטיבל ישראל ירושלים נודד לדרום במחווה לישובי העוטף. הוא יתקיים בתאריכים 10-27 בספטמבר 2024 ויגיע בנוסף לירושלים גם לשדרות, באופקים, בקיבוץ דורות ובמועצה אזורית אשכול.
באופקים, יעלה מופע שיר אחד", ההסכת המעולה של תאגיד השידור "כאן", הופך למופע בימתי עם שמונה נגנים, ביצועי לייב מרגשים, קטעי ארכיון נדירים ושלושה סיפורים הנארגים לכדי ספקטקל. בעיבוד הבימתי המיוחד מוצגים שלושה שירים שנולדו מתוך האישי והפכו להמנונים שליוו, ועדיין מלווים, את החיים שלנו כאן: את המלחמות, המחאות, ימי העצב ורגעי התקווה.
מאיה קוסובר וניר גורלי חברו אל המוזיקאים גלי עטרי, אלי לוזון, דני בסן, נדב הולנדר ואחרים ליצירת מגה-סיפור עמוק, מרגש ומעורר השראה על הביחד שלנו כאן. המופע זכה לביקורות נלהבות ולהצלחה עצומה בקרב הקהל בפסטיבל ישראל 2023, ויעלה שוב בהתאמות מתבקשות בעקבות המלחמה.
המופע מתקיים בשיתוף "תאגיד השידור – כאן" ובתמיכת הקרן לירושלים ויעלה בהיכל התרבות אופקים ביום רביעי, 11.09.24 בשעה 21:00.
הפסטיבל מתקיים בהובלתו של איל שר מנכ"ל הפסטיבל, בניהולם האומנותי של איתי מאוטנר ומיכל ואעקנין, אורי וקנין מפיק ראשי, עו"ד ענבר אפק מכהנת כיו"ר העמותה.
הפסטיבל מתקיים בסיוע משרד התרבות, עיריית ירושלים הקרן לירושלים, מפעל הפיס, שגרירויות, מכוני תרבות וקרנות ציבוריות ופרטיות.
פעילות הפסטיבל בדרום התאפשרה תודות לתמיכתם של קרן ברכה ומפעל הפיס. תרומה של משרד עו"ד MEI Law, מאפשרת כניסה למופעים בדרום הארץ במחיר 10 ש"ח בלבד.
ראש העיר, איציק דנינו: "אנו נרגשים לארח אצלנו באופקים את פסטיבל ישראל שלראשונה פורץ את גבולותיו ויוצא מירושלים. תושבי העיר אופקים חוו הרבה בשנה החולפת וההחלטה להביא את הפסטיבל והמופע הייחודי שיעלה בעיר נובעת מתוך הניסיון לאחות את השברים ולתת מקום לצמיחה חדשה. השירים שמלווים אירועים גדולים בחיינו הופכים לא פעם לסמל שמאחד את כולנו סביבו והבעת האמנות במרחב בו פרספקטיבת המציאות השתנתה באופן כה מובהק היא הכרחית וראויה. אני מזמין את תושבות ותושבי אופקים להגיע ולהתחבר יחד בערב אומנותי ייחודי".
לדברי מנכ"ל הפסטיבל איל שר "ההתמודדות השנה הייתה עם עצם המילה ״פסטיבל" ועם הדיסוננס בין המילה פסטיבל לבין המציאות שלנו, כשהמלחמה בעיצומה, החטופים טרם שבו אלינו, האובדן כבד מנשוא, ולפנינו אתגרי שיקום פיזי ונפשי עצומים. אנחנו מקיימים את הפסטיבל מתוך אמונה עמוקה ביכולתה של עשייה אמנותית לסייע באיחוי ובריפוי, ולדמיין מרחב חלימה ותקווה לעתיד משותף. הפסטיבל קרוב ואינטימי יותר, עוסק בפצע ובטראומה, מישיר מבט אל המציאות שבה אנו פועלים".