אחרי עבודה אינטנסיבית של יותר משנה השיקה השבוע עיריית שדרות, במפגשים עם תושבים, את המבנה החדש שלה ובתוכו אגף חדש "שירות לתושב" וכן המנהלות השכונתיות, שמעתה ייתנו מענה נגיש ופרטני לכל פנייה של התושבים. ראש העיר אלון דוידי: "התכנית החדשה תשלים את המהפכה הגדולה שעוברת העיר בתחום הניקיון"
במשך עשרות שנים הבעיה הגדולה, שהטרידה מאוד את תושבי העיר שדרות, היא ניקיון העיר. במערכת הבחירות האחרונה הנושא אף עמד בסדר העדיפויות של המועמדים, שהבטיחו שינוי ובעיקר למחוק את הסטיגמה שדבקה בשדרות-עיר מלוכלכת ומטונפת. גם בתחילת הקדנציה של אלון דוידי תחלואי העבר נראו היטב ברחבי העיר ולמרות התקציבים שהושקעו לא נראה שינוי של ממש בשטח, עד שלפני כשנה החליט ראש העיר להוציא לפועל תוכנית שהגה ואמורה להוביל לשינוי הגדול. אפשר לומר שבחודשים האחרונים השינוי הזה כבר ניכר היטב בשטח, העיר נראית נקייה יותר, אם כי עדיין פה ושם יש בעיות, שהתוכנית החדשה שהושקה השבוע אמורה לתת להן מענה ובכך ליצור מעגל שבמסגרתו יהיה לתושבים מענה ופיתרון מהיר לכל בעיה שצצה ונמצאת בתחום אחריותה של העירייה.

"צריך לשנות את השיטה לחלוטין". דוידי צילום: אורי גבאי
"המנהלות פועלות מתוך אמונה כי על מנת לבנות עיר מיטבית יש צורך בהקשבה והתאמה בין משאבי העיר וצרכיה ליכולות ולצורכי התושבים"
"מרגע כניסתי לתפקיד המשימה העיקרית שלי הייתה לשפר את רמת הניקיון, שבהחלט הייתה נמוכה ובכלל את השירות לתושב, שלא ממש היה לו עם מי לדבר מלבד להתלונן במוקד 106" אומר השביע ראש עיריית שדרות אלון דוידי, עם השקת המנהלות השכונתיות. "ברגע שהתחלנו לקדם את התוכנית של המנהלות היה לי ברור כי לא מספיק רק להקצות תקציבים, אלא צריך לשנות לחלוטין את השיטה, שהייתה נהוגה עד היום ולא נתנה מענה ראוי לתושבים. ללכת יד ביד עם התושבים למשימה לשיפור איכות החיים של כולנו".
כאמור, לפני כשנה יצאה לדרך אחת מתוכניות הדגל של דוידי- המנהלות השכונתיות. המטרה העיקרית היא לקשר בין התושבים לעירייה, כך שבכל אזור מגורים יהיה לתושבים איש קשר שדרכו ימצא פיתרון לכל בעיה שתתעורר, באופן כמעט מיידי. "המטרה שלנו כמובן היא להיות נגישים לכל אחד ואחת מכם" הסביר ראש המנהלות השכונתיות, אופיר אסולין, במפגש שהתקיים ביום שני בערב במשכן אלה עם תושבי השכונות הוותיקות. "המטרה שלי ושל כל ראשי המנהלות היא לתת לכם את השירות הכי טוב, לתת לכם מענה מהיר יותר לכל בעיה. המנהלות מהוות את הגשר והקשר שבין עובדי הרשות לתושבים ובין התושבים לרשות. המנהלות פועלות מתוך אמונה כי על מנת לבנות עיר מיטבית יש צורך בהקשבה והתאמה בין משאבי העיר וצרכיה ליכולות ולצורכי התושבים. המנהלות פועלות למעורבות ולקיחת אחריות של תושבים לקביעת גורלם. כל זאת, תוך יצירת שותפות אפקטיבית עם הרשות וגופים הפועלים בעיר היוצרים סביבת חיים מיטבית לתושבים".
המפגש עם התושבים במשכן אלה היה פורה מאוד, ראש העיר אלון דוידי ענה לשאלות התושבים וכל בעיה שהעלו התושבים הועברה לטיפול מיידי של נציגי העירייה השונים שנכחו במפגש, ביניהם מנהל אגף שפ"ע החדש אלעד חג'בי, הילה אלימלך- מנהלת אגף חדש לשירות לתושב וכמובן נציגי המנהלות. "כל מי שהגיע למפגש הזה אני מעריץ אותו, כי אני רואה בכם תושבים אכפתיים שרוצים מאוד לשפר את איכות החיים ואני אומר לכם אני כאן כדי להקשיב לכם, להתייחס לכל טענה ולנסות לתת לכם פיתרון. אתם יודעים, אנחנו לא יכולים לתת פיתרון לכל בעיה כי יש דברים שלא תלויים בנו כמו הטענה שהעלה אחד התושבים על מיקום תחנת האוטובוס, אנחנו מגישים הרבה בקשות, יש בקשות שנענות ויש בקשות שלא נענות" אמר דוידי בדיון עם התושבים. אחד מהם הפנה לעברו את בעיית פחי האשפה, אותם העירייה החליפה, אולם הפח שלו נשבר בגלל עובדי פינוי האשפה שמשליכים את הפחים באגרסיביות וגורמים להם לנזק. בסיומו של הכנס הראשון ביקש אחד התושבים את רשות הדיבור וביקש להודות לראש העיר: "הגיע הזמן להודות שיש שינוי גדול והוא מורגש בכל מקום, אני חושב ש-30 שנה שלא התנהל שיח עם תושבי השכונות לשיפור איכות חייהם".
גם ביום שלישי התקיים מפגש עם התושבים, הפעם במועדון שכונת בן גוריון לאוכלוסיית העולים. תושבת השכונה סופיה ניאזוב בירכה על היוזמה וביקשה להודות על השינוי שמתרחש בשכונתם. "ידוע לכולנו כאן שבמשך 20 שנה לא היינו חלק מהעיר, אחרי שלוש שנים בקדנציה הזאת היום אני יכולה להגיד ששכונת קסדור היא חלק משדרות. היום צריך להיות עיוור כדי לא לראות מה נעשה בשכונה שלנו, אנחנו בדרך כלל מתלוננים אבל היום אנחנו רוצים לומר תודה על השינוי שהביאו לנו המנהלות השכונתיות".