מיזם 'קומי' משלב בתוכו כ-300 נשים מכל הרשויות באשכול נגב מערבי וזאת במטרה להוביל תהליך שיקומי של האזור לאחר מלחמת 'חרבות ברזל'. מעבר להשפעה מקומית, המיזם מבקש להציג מודל מנהיגותי חדש שמוכיח את חיוניותן של נשים בניהול משברים ובהתוויית עתיד ישראל. זאת, לאור הנתונים העגומים של אחוז הנשים במוקדי קבלת החלטות בישראל. את המיזם ייסדה קיילי אייזמן ליפשיץ והקרן בראשה עומדת, 'She Rise', ומוביל אותו ארגון 'סופרסונס' מבית חנה רדו, שמקדם נשים לעמדות מפתח בשיתוף עם אשכול רשויות נגב מערבי. את המיזם מנהלת חן שוחמי חדד, תושבת העוטף שפעילה מאד בשיקום האזור.
בין הגופים שהאמינו ותמכו במיזם נמנים: הפדרציות היהודיות של צפון אמריקה, הפדרציה היהודית של טורונטו, חברת Applied Materialsקרן שוסטרמן ישראל, הפדרציה היהודית של פילדלפיה וקרן Conrad Morris.
החיבור בין הקבוצה לבין העיר שדרות נוצר על-ידי אגף פיתוח כלכלי תעסוקתי בעיריית שדרות ובהובלת מנהלת תחום התעסוקה, גל שמאי לוי אשר זיהתה את פוטנציאל התוכנית וקידמה אותה בתוך העיר.
בקבוצת שדרות משתתפות 15 נשים המייצגות את האופי הייחודי והרב גווני של העיר. את התוכנית הובילה קמילה מילנר לנדסקינד, מנחת הקבוצה שהיא בעצמה דמות נשית מעוררת השראה שמובילה מאד בעשייתה המקצועית חברתית. במסגרת התוכנית המשתתפות העידו על כך שעברו שינוי משמעותי בכל תחומי החיים, זכו להתחבר לקהילת נשים ולהניע יחד יוזמות משותפות.
בין היוזמות הקיימות נמנות תוכניות לפיתוח קריירה לנשים בעמדות ניהול בכירות, פרויקט קורס בניית אתרים לנוער שישמש לאחר מכן את בעלי העסקים בעיר לאתר לעסק. הקמת חלל לפיתוח עסקים שישמש לפודקאסטים וצילומי תוכן, הקמת מרחב רגיש לילדים בבתי ספר שייתן מענה לחוסן ופיתוח יצירתיות ועוד פרויקטים מעניינים ובעלי השפעה.
השבוע התקיים מפגש הסיום של התוכנית, בנוכחות סגנית ראש העיר ויו"ר הנהלת המתנ"ס, עו"ד יהודית אוליאל מלכה ומנכ"לית העירייה, לימור כהן. הן בירכו את המשתתפות והדגישו את החשיבות בהשקעה בנשים ובקידומן. כמו כן, בין דבריה של אוליאל מלכה: "חיזוק המנהיגות הנשית הוא מפתח לבניית קהילה חזקה, מחוברת ומשגשגת. עיריית שדרות מאמינה בתהליך הזה ומחויבת להמשיך ולתמוך ביוזמות כמו 'קומי', שמקדמות שוויון, הובלה ותחושת שייכות בנגב המערבי."
זאת ועוד, במהלך המפגש סיכמו המשתתפות את השנה שחלפה, שיתפו בדברים האישיים שלקחו מהתוכנית והציבו מטרות להמשך הדרך. בנוסף, עלו רעיונות ראשוניים לתוכנית המשך עבור קהילת הבוגרות בשנה הקרובה.
ראש העיר, אלון דוידי: "מיזם 'קומי' הוא הזדמנות מרגשת לחזק ולפתח את המנהיגות הנשית שמובילה שינוי אמיתי בעוטף. בעיריית שדרות אנחנו מאמינים בנשים שלנו, תומכים בהן, ונמשיך להשקיע בכל יוזמה שמקדמת שוויון, מעורבות והשפעה נשית בנגב המערבי".
מנהלת המיזם, חן שוחמי- חדד:"נשות 'קומי' מגלמות את רוח התקופה ובוחרות לקחת אחריות ולהוביל שינוי גם בזמנים מאתגרים אלו. סיפורי העשייה שלהן בתקופת המלחמה מעוררים השראה, ושם התוכנית 'קומי' מהווה עבורן קריאת השכמה להפוך את המעורבות החברתית לדרך חיים".