גניבות רכוש ותוצרת חקלאית, השחתת שדות ואמצעי ייצור, פריצות לבתים ומרדפים אחרי גנבים הפכו להיות חלק מחיי היום-יום והלילה של התושבים והחקלאים במועצות האזוריות. מטרת הכנס היא למידת עמיתים, שילוב כוחות ושיתוף פעולה של כל הגורמים הרלוונטיים כדי לסייע להשבת הביטחון במרחב הכפרי ובאזורי קו התפר ולהביא לשינוי המציאות הקיימת כיום.
המסר החשוב שיצא מהכנס החשוב זה שיש לשים את נושא הבטחון במרחב הכפרי בסדר עדיפות גבוה יותר על ידי ממשלת ישראל בכל הרמות תקצוב משפט ענישה ואכיפה, לתכלל ולפעול יחד.
שי חג׳ג׳ יו״ר מרכז השלטון האזורי וראש המועצה האזורית מרחבים מתח ביקורת על מערכת המשפט: ״הענישה מקלה והעבריינים מנצלים את החולשה שלנו. צריך לגבות את השוטרים ולחזק אותם״ ״נציגי משרד המשפטים הוזמנו לכנס ובחרו שלא להגיע״ ״חובה להשקיע בחינוך ולהקים מכללה בשפה הערבית. כמה עבריינים אקדמאים יש?״
עוד אמר חג'ג' "יש תחושה שהמדינה בוחרת ב"הכלה", לא מכילים רק את טפטופי הרקטות מעזה. שימו לב- מה שמתחיל בגניבת "רק אבוקדו" נגמר במעשי סדום בילדה, באונס ביום הזיכרון, בדקירות ובעיקר בערעור הביטחון האישי.
״הגיע הזמן להקים גוף אחד שירכז את כל משרדי הממשלה יחד להילחם בפשיעה: משפטים, חינוך, רווחה, ביטחון פנים וכו׳. זה לא קרה עד עכשיו למרות שזה הדבר הנכון לעשות ולכן מרכז השלטון האזורי ידאג לכך. זה אינטרס משותף של כולם, יהודים וערבים״
על הרפורמה בחקלאות ועל החלטת שרי האוצר והחקלאות לפרסם טיוטת צו להורדת מכסים על מגוון רחב של פירות וירקות אמר חג'ג': ״מהלך חד צדדי שיעמיד את ישראל בנחיתות במלחמה או בחרם הבא בשל מחסור במזון טרי.״
על פי נתונים שאנו מקבלים מהמשטרה מרבית הפשיעה נעשית עי עבריינים מהמגזר הערבי. ואני רוצה לומר ולהבהיר: לא ניתן לקומץ להכתים מגזר שלם. גם תושבינו הבדואים והערבים סובלים מהתופעה ולפעמים אפילו יותר מאיתנו, ויחד נביא לפתרונות. אנחנו כאן כדי לבחון מה הגורמים ואיך ניתן לטפל. כולנו רוצים לחיות חיים טובים יחד.