בשבוע שעבר ציינו את חג הסיגד, כ-50 יום לאחר יום הכיפורים כשמשמעותו הוא חידוש הברית בין העם ובין אלוהים, כיבוד וחידוש של מעמד הר סיני וקבלת התורה. מדובר על אחד מהחגים החשובים ביותר בלוח השנה של יהדות אתיופיה ואילו מנהגיו מביעים געגועים וכיסופים לירושלים.
כזכור העיר שדרות הינה עיר שקלטה וממשיכה לקלוט עולים רבים, ביניהם עולים מברית המועצות, ממדינות קווקז, קהילת בני המנשה וכמובן קהילת יוצאי אתיופיה. בהתאם לכך עיריית שדרות והעומד בראשה, אלון דוידי, בשיתוף אגף הרווחה והשירותים החברתיים, מחלקת הקליטה, היחידה הקהילתית, מתנ"ס שדרות, הרשות הלאומית לביטחון קהילתי, עמותת טיגסט, מרכז קהילתי בשכונת נאות הנביאים ליוצאי אתיופיה ותוכנית 'שכן קרוב' קיימו ערב חגיגי כמיטב המסורת.
האירוע התקיים במתנ"ס שדרות אליו הגיעו הקסים- מנהיגים רוחניים של הקהילה, קהילת יוצאי אתיופיה, ראש עיריית שדרות, אלון דוידי, מ"מ ראש העיר, אלעד קלימי, סגנית ראש העיר ומחזיקת תיק הקליטה, חוה נחשונוב וכמובן הציבור הרחב.
האירוע כלל תערוכה ססגונית שמציגה את התרבות של יהודי אתיופיה, מייצג של מלאכות יד שהופעל על-ידי נשות הקהילה- הרוקמות והטוותבחוטים, תפילה וזמירות החג, הרצאה מפי הרב ד"ר שרון שלום על משמעות החג, מופע ריקוד בסימן של ילדות שהוקדש לחטופים שעדיין לא שבו הביתה ומופע אומנותי מלהקת 'אינסרה'.
זאת ועוד, גם בבתי הספר ובגני הילדים בשדרות ציינו את חג הסיגד. עיריית שדרות בשיתוף 'פותחים עתיד' קיימו תערוכות במוסדות החינוך, ריקודים ומיטב האוכל, התלבושות והמסורת. בבית ספר 'מדעים אלון' לדוגמה, נאמנת "פותחים עתיד", אסתר אסייה שיתפה בסיפור האישי שלה על המסע מאתיופיה לארץ ישראל. כמו כן, בית ספר 'הרא"ה' הינו בית ספר שקולט מדי שנה עולים רבים יוצאי אתיופי ממרכז הקליטה באיבים. הילדים הכינו ריקוד ואגף קיבלו ברכה מהקייס.
ראש העיר, אלון דוידי: "שדרות היא עיר שמורכבת מעולים רבים ולכן קיימת החשיבות לשמר את מאפיינה של כל קהילה. קהילת יוצאי אתיופיה הינה קהילה גדולה ואהובה מאוד בשדרות ואנו ממשיכים לשמר את הייחודיות שלה, את מנהגיה ואת המסורת. תודה למחלקת הקליטה בהנהלתה של רינה שטיינברג, לרכזת טלי ליפסיי, תודה ליחידה הקהילתית, לספרה סלומון וגבי גנטו וכמובן תודה לכל השותפים בקיום חגיגות חג הסיגד".