בני משפחת ביבס- האם שירי (32) וילדיה אריאל (4) וכפיר (9 חודשים) הובאו למנוחת עולמים במסע לוויה מרגש. המונים הגיעו ללוות את מסע ההלוויה שיצא מראשון לציון ועד לבית העלמין ביישוב צוחר שבמועצה האזורית אשכול.
לבקשת המשפחה, הטקס נערך במתכונת מצומצמת אך היא הזמינה את תושבי מדינת ישראל לחלוק כבוד וללוות את אהובם בדרכם האחרונה לאורך מסלול הלוויה.
שירי, אריאל וכפיר ביבס הפכו לסמל החטופים במלחמה ואותה תמונה של האם שירי מבועתת, מגוננת בגופה על ילדיה הקטנים חקוקה היטב בראשם של כל תושבי המדינה ואף העולם כולו. במשך יותר משנה הייתה קיימת אי ודאות לגבי גורלם של השלושה בעזה ולצער כולם בימים חמישי ושישי בשבוע שעבר הם הוחזרו כחללים וזאת למרות התקווה של המדינה כולה לסוף אחר.
מסלול הלוויה עבר גם בצומת שדרות-ניר עם ורבים מתושבי העיר, ובהם עובדי העירייה ושלוחותיה הגיעו על מנת לחלוק כבוד למשפחת ביבס בדרכם האחרונה לקבורה. התושבים נפרסו לאורך ציר התנועה בצומת ניר עם כשהם אוחזים דגלי ישראל, לבושים כתום, שרים את המנון המדינה ומפריחים בלונים כתומים כסמל לצבע שיערם הג'ינג'י של כפיר ואריאל.
אב המשפחה, ירדן ביבס, שחזר גם הוא משבי חמאס לאחר 484 יום, סימן לב עם ידיו וזאת לכבוד כל אותם האנשים שהגיעו לתמוך בו ובמשפחתו ברגעיה האחרונים.
ראש עיריית שדרות, אלון דוידי: "האסון הנורא של משפחת ביבס הוא טראומה לאומית ועל כולנו להרכין היום ראש. זו גם תזכורת לעולם למען ידע עם אילו מפלצות אנו מתמודדים שאסור בשום אופן לחיות לצידם. תנחומינו הרבים למשפחת ביבס, לקהילת ניר עוז, למועצת אשכול ולעם ישראל כולו".