סקרנות גדולה ביום שלישי תהיה לא רק באשר לתוצאות האמת של הבחירות לראשות העיר בין אלון דוידי לשי בן יעיש אלא גם באשר לבחירות למועצת העיר. אז נכון, מערכת הבחירות הנוכחית הדי קצרה לא מזכירה את העבר הפוליטי המפואר של שדרות שבשיאו התמודדו 18 רשימות על 13 מקומות במועצת העיר (בחירות 2003) אבל בנסיבות שנוצרו עקב המלחמה, החגיגה הדמוקרטית חשובה בהחלט ותפאורת השילוט מורגשת יותר בשבועיים האחרונים.
לקראת הבחירות הפעם מתמודדות 9 רשימות, 4 פחות מהבחירות הקודמות. נציין כי 2 מהרשימות שייכות כמובן למתמודדים לראשות העיר, אלון דוידי עם סיעתו 'מחר', ושי בן יעיש עם סיעתו 'מנהיגות חדשה' כך שעבורם לעומת היתר, המשימה מאתגרת יותר.
עוד נתון השוואתי מעניין, בבחירות בשנת 2018, 8 רשימות מתוך 13 שהתמודדו נבחרו למועצת העיר מה שמלמד על כך שלא יהיה קל להיבחר והרבה יהיה תלוי באחוז ההצבעה ( ראה ידיעה נפרדת). לקראת הבחירות ביום שלישי, 3 רשימות שמיוצגות כיום במועצת העיר ( אביאל בן זיקרי, יניב פרץ ועו"ד אמיר פינטו) לא יתמודדו לאחר שהודיעו על כך עוד לפני המערכה הקודמת באוקטובר 23.
אחרי שבבחירות ב-2018 הרשימה של ראש העיר אלון דוידי רשמה הישג חסר תקדים כאשר טיפסה משלושה מנדטים ל-5 מנדטים דבר שהקל מאוד על המו"מ הקואליציוני. לקראת יום שלישי התיאבון גדל וישנה שם ציפייה לא רק לשחזר את ההישג אלא לשדרג אותו עם לפחות שני מנדטים נוספים. כמובן בראש הרשימה ניצב דוידי, אחריו זו הפעם השלישית תוצב סגנית ראש העיר עו"ד יהודית אוליאל מלכה שזה 11 שנים מכהנת כיו"ר הנהלת המתנ"ס, שלישי ברשימה מ.מ ראש העיר אלעד קלימי שהחזיק בתיק החינוך, במקום הרביעי יוצב שוב אורן ניזרי הממונה על תיק שירות לתושב, חמישית עו"ד אלונה רבינוביץ שהובילה את תיק הרווחה. במקום השישי ברשימה הוצב דר' אלי אדהנני ואילו במקום השביעי ברשימה הוצבה מנהלת סניף קופת חולים כללית בשדרות סימה ביטון.
במונחים של הפוליטיקה המקומית ואולי הארצית, הרצל שאובי עשוי כנראה לשבור שיא של רצף קדנציות. מעל 35 שנים ששאובי הוא חלק בלתי נפרד ממועצת העיר בה כיהן במגוון תפקידים. בין היתר, סגן וממלא מקום ראש העיר גם של בוסקילה וגם של מויאל. את דרכו הוא החל אומנם בש"ס אבל בהמשך פרש לדרך עצמאית ומאז הוא נבחר פעם אחר פעם למועצה. אם יבחר ביום שלישי הוא צפוי להמשיך לקדנציה שמינית.
יש לציין כי שאובי נחשב לנס מהלך אחרי שבשבעה באוקטובר כאשר יצא להציץ מחוץ לבית הכנסת מה הם קולות הירי, צלף של החמאס פגע בו. שאובי סיפר כי כאשר נפצע המחשבות שלו היו על כך שיפסיק לשרת את הציבור ולאחר שהתאושש וקם על רגליו הוא היה נחוש להמשיך ולכן קמפיין הבחירות שלו עוסק לא מעט בכך מתוך אמונה אמיתית להמשיך לעשות למען הציבור. בהמשך הרשימה של שאובי הוצב בנו אבשלום מספר 2, מספר 3 הוצב השמאי ערן וינטר.
הרשימה השנייה בגודלה במועצת העיר עם שלושה חברים, בהובלתה של סגנית ראש העיר חוה נחשונוב שואפת בבחירות ביום שלישי לשמור על כוחה אבל זה לא יהיה קל.
נזכיר כי בבחירות ב-2018, נחשונוב הייתה מספר 2 של מי שהיה אז ההבטחה הצעירה של מגזר העולים, מרק איפראימוב. מאז פרישתו לכנסת ולאחר מכן לתפקיד קונסול, נחשונוב לקחה את המושכות ואת תפקיד הסגנות והיא למעשה האישה היחידה שעומדת בראש רשימה בשדרות. נציין כי היא מכהנת בתפקיד חברת מועצה כבר 11 שנים ומחזיקה בתיק הקליטה. יש לציין כי סיעתה מחזיקה גם בתיק הספורט ותיק תרבות עולים שם נרשמה לא מעט עשייה למען הקהילה. השאלה הגדולה עם נחשונוב תצליח לגייס קולות גם מחוץ למעגל הטבעי שלה כדי להמשיך לשמר את כוחה. מי שימשיך ברשימה שלה הוא חבר המועצה המוערך ויקטור אברמוב, לעומתו חבר המועצה ארתור זכרייב פרש מהחיים הפוליטיים כך שאת המקום השלישי ברשימה יתפוס אלברט פינחסוב.
אחד מחברי המועצה הוותיקים, דורון טקטוק יעמוד גם בבחירות הללו בראש סיעת ש"ס ששואפת להגדיל את כוחה בבחירות 2024.
בבחירות הקודמות, צלח טקטוק את המשימה לראשונה כראש סיעה (קודם לכן נבחר כמספר 2 של הרב אורן מלכה שפרש לטובת המועצה הדתית) ונבחר בתמיכת הרב אריה גמליאל ז"ל. אם ב-2018 טקטוק הצליח לאחד מעט מן השורות בקהילה החרדית בעיר שעמדה מאחוריו וסייעה לו להיבחר הרי שהפעם הוא נותר ללא תמיכתם של הרב דרשן והעיתונאי החרדי איציק קקון שכעת מושכים את הקולות לכיוונו של נהוראי דרשן, מספר 2 של קובי הרוש.
מנגד, אי אפשר להתעלם מהחיבורים שהצליח טקטוק לבצע. מי שהוצב מס' 2 ברשימה שלו הוא איש החסד, הרב יחיה עמרם אלעזרה שכיהן בעבר כחבר מועצה וסגן ראש העיר. אלעזרה אשר שולט בשפה הרוסית ידע בכל פעם שהתמודד להביא לא מעט קולות שאולי לא הספיקו לו אבל יכולים לסייע לטקטוק. איש דת וקהילה מוערך מאוד נוסף שהוצב ברשימה הוא הרב שמעון ביטון שמביא איתו לא מעט קולות. בעמדה מספר 4 הוצב רוני איסקוב שהתכוון תחילה להתמודד עצמאית. מהלכים אלו בהחלט יכולים לכפר על אלו שעזבו.
אחד מחברי העירייה הוותיקים (שני אחרי שאובי), מיכאל אמסלם שב בשנים האחרונות לתפוס את התואר "האופוזיציונר הלוחם" שדבק בו בימי שלטון אלי מויאל ז"ל. לזכותו של אמסלם יאמר כי הוא לא בהכרח רצה בכך זאת לאחר שבסוף הקדנציה הראשונה של דוידי הוא התמנה למשך שנה אחת לתפקיד סגן ראש העיר. בבחירות 2018 הוא זכה במנדט אחד מה שלא ממש אפשר לו לקבל אפילו ברוטציה את התואר הנחשק ומבחינתו הסתפק בתיק הקרן לפיתוח מתון רצון שלו להמשיך במה שהוא הגדיר "חדוות עשייה" אחרי שנים רבות אלא שמיזם שהוא הקים "פרויקט גשר" והפך לסיפור הצלחה בסיוע לתלמידים במקצועות האנגלית והמתמטיקה, הביא בהמשך למחלוקת שהוביל לעזיבתו כי לדבריו התערבו לו בניהול. מאז, אמסלם חזר לספסל האופוזיציה.
לקראת הבחירות ביום שלישי, הצליח אמסלם לעשות מהלך משמעותי עם החבירה שלו לאיש העסקים אבי בוניפד שתחילה חשב להתמודד עצמאית בתמיכת בכירי הליכוד אך לבסוף העדיף לחזק את אמסלם במטרה להביא אלטרנטיבה במועצת העיר. אין ספק כי צעד זה מחזק את אמסלם מאוד וזאת לא תהיה הפתעה אם השניים יבחרו יחד למועצת העיר.
מי שהקים את קבוצת הפייסבוק הגדולה בשדרות "שדרות זה בית", אלירן ג'רבי מתמודד בפעם השנייה למועצת העיר. אחרי שבבחירות הקודמות לא הצליח במשימה לאחר שחסרו לו כמה עשרות של קולות, מגיע ג'רבי נחוש להצליח במשימה שלו לפעול למען הציבור גם מתוך מועצת העיר.
בשונה מהניסיון הראשון אז הגיע כמי שמתנגד לשלטון וללא תמיכה מפלגתית כלשהי, לקראת הבחירות הנוכחיות הוא מגיע כשהוא ביחסים טובים מאוד עם השלטון שנתן לו לדבריו מענה לכל פניה שלו או מחדל שהעלה ולכן כפי שהוא מתאר לא יכול היה להישאר אדיש לשינוי שעוברת העיר וכן רמת השירות לתושב. דבר נוסף, ג'רבי זוכה לתמיכת "יש עתיד", מפלגתה של ח"כ דבורה ביטון, בת העיר שדרות והדבר מתבטא בגישה לועדות בכנסת דרכן מעלה סוגיות הנוגעות לעיר וכן מימון קמפיין הבחירות. מעבר לכך, גרבי מציג רשימה של מתמודדים שמגיעים מהשכונות, ביניהם מספר 2 שלו בלה מיטב שמגיעה מעולם הביטוח והפיננסים, מספר 3 ברשימה הוצב רועי ימין ומספר 4 ברשימה הפעילה החברתית דנית כהן.
אחת מ-2 הרשימות החדשות למועצת העיר בלבד היא הרשימה של הרבש"צ המיתולוגי של שדרות קובי הרוש שפרש מתפקידו כשנה לפני מאורעות השבעה באוקטובר בטקס מרגש שנערך בגבעת הגיבורים המכונה גם גבעת קובי משום שנהג עם כניסתו לתפקיד ב-2006 לבצע את התצפיות כדי לזהות מקורות ירי מרצועת עזה, תקופה שעוד קראנו לצינור המעופף "קסאם".
נזכיר כי הרוש פרש מתפקידו בשל התמודדות עם מחלת הסרטן ממנה החלים. אחרי זמן מה החלו להפעיל עליו לחצים להיכנס לפוליטיקה ולהתמודד אפילו לראשות העיר. בסופו של דבר החליט להתמודד למועצת העיר, ניסה תחילה לקבל את תמיכת הליכוד אולם לדבריו אנשי דוידי חסמו זאת ומאז שורר מתח ביניהם שהתחזק אחרי מאורעות השבעה באוקטובר.
מי שהצטרף להרוש אחרי שחשב להתמודד עצמאית הוא נהוראי דרשן מנהל סניף איחוד הצלה בשדרות שהוביל כאן מהפכה של ממש בתחום ההתנדבות. בבוקר השבעה באוקטובר הוא ומתנדבי הסניף חתרו תחת אש לסייע לנפגעים רבים. השניים מקווים להיכנס יחד למועצת העיר כדי לקדם את תחומי הביטחון והבריאות בעיר. בנוסף, מספר 3 ברשימה הוצבה עו"ד קארין הרוש, כלתו של קובי.
זוהי ללא ספק הרשימה עם השם הכי מסקרן לצו השעה שבה אנחנו נמצאים מעבר לעובדה שמדובר בתוכנית הפופולארית מהערוץ 14 הימני. מי שעומד מאחורי רשימת הפטריוטים הוא ציון ביטון, מוותיקי העיר שבעבר הרחוק, תקופה אלי מויאל ז"ל התמודד למועצת העיר וכעת מנסה שוב את כוחו.
יש לציין כי טרום המלחמה הוא לא הגיש התמודדות אולם לפני כשלושה חודשים נפל הפור. יחד עם אחד הצעירים המוכשרים שגדלו כאן, ליאור לוי שמגיע עם רקע ביטחוני, "הפטריוטים" מאמינים כי הם יהיו הבשורה המרעננת של הבחירות. מלבד התמיכה לה הם זוכים מהמשפחות המורחבות שהן מוותיקי העיר, הפטריוטים פועלים מאוד במגזר העולים כשהתחזקו במריה פופלוטין בעלת מפעל לייצור פלסטיק אשר מגיעה עם ניסיון במגזר העסקי.