הקורס למקצוע של עיצוב הבית שהפך בשנים האחרונות לפופולארי הסתיים בהצלחה במכללה בקהילה במתנ"ס שדרות ועשר בנות יצאו עם תעודה והמון ידע שיכול לחסוך לכל אחד מאיתנו לא מעט כסף בבית החדש או הקיים. "יש בשדרות המון מודעות למושג הלבשת הבית במיוחד שהעיר שלנו נמצאת בתנופת בנייה אדירה, שמחתי להכשיר בנות מדהימות" מסכמת המורה חיה ניזרי.
אם עד לפני כשנה תושבים משדרות היו צריכים לכתת רגליהם מחוץ לעיר כדי לרכוש ידע במקצועות שהפכו לבולטים בשוק העצמאים כמו לימודי איפור, מחשבים, גרפיקה, לק ג'ל, פדיקור-מניקור ועוד הגו במתנ"ס שדרות בשיתוף החברה למתנ"סים את הקמת מכללה בקהילה כדי לאפשר לתושבים ללמוד קרוב לבית בשעות נוחות ובמחיר הוגן.
עד כה המכללה הקטנה זוכה להצלחה גדולה ובשבוע שעבר הגיע לסיומו קורס "הום סטיילינג" שהפך בשנים האחרונות לפופולארי, תחום שהפך להיות הכרחי עבור מי שרוכש דירה חדשה או בונה בית. "אני יכולה לומר ששמחתי לגלות שיש בשדרות המון מודעות למושג הלבשת הבית במיוחד שהעיר שלנו נמצאת בתנופת בנייה אדירה" מספרת המורה חיה ניזרי על הקורס שהגיע לסיומו בטקס מרגש במעמד ראש העיר אלון דוידי שפרגן לתלמידות שהגיע ללמוד על עיצוב הבית ובעתיד אולי לפתוח עסק עצמאי. "שמחתי להכשיר בנות מדהימות, שמחתי לראות שיש הרבה בנות שהתחום מעורר בהם התלהבות גדולה ואני בטוחה שהן יתרמו את חלקן בעיצוב של הרבה בתים בשדרות".
כאמור, למרות שבעולם תחומי עיצוב הפנים וההום סטיילינג מוכרים וידועים, עדיין, בארץ, קיים ערפל מסוים בין גבולות העיסוק שלהם, ולעיתים, ישנם אנשים המתבלבלים ביניהם וכורכים את שניהם יחדיו. "בניגוד לעיצוב פנים, הום סטיילינג המכונה גם הלבשת הבית יכול להתבצע גם בשלב אחרי תכנון ובניית הבית, למעשה המטרה שלנו כמו שאנשים מתלבשים עם שיק וסטייל כך גם צריך להלביש את הבית, בתפקיד שלנו זה לשדרג את העיצוב הקיים ולבצע התאמות אם זה לקנות ריהוט נכון, לבחור את הצבע של הקיר ולהניח כרית מתאימה" מסבירה ניזרי, "אם תיקח למשל את תחום של עיצוב פנים זה דורש תקציב גדול יותר ותכנון, בניית קירות וחיפויים, תכנון חשמל וזה חייב לקרות עוד לפני שמתחילים לבנות בית, ההום סטיילינג נכנס גם במצב הקיים ולא מצריך תקציב גדול במיוחד".
באיזה שלב נכון להתייעץ לגבי הום סטיילינג?
"למעשה אפשר להתייעץ בכל שלב ולבצע שינויים העניין הוא וזה משהו שאני נתקלת בו לא מעט שאנשים קוראים לי לפגישת ייעוץ של שעה במהלכה אנחנו בודקים כדאיות מה נכון או לא נכון לעשות. באחד המקרים הגעתי לפגישה והתחלתי לבדוק עם בעלי הבית בנוגע לסטייל שצריך לעשות לבית ואז אני רואה יותר מדי נקודות חשמל, שאלתי אותם מה זה? והם אומרים לי שלפני הכניסה לבית הם הוסיפו לקבלן 500 שקלים על כל נקודה נוספת, ספרנו 7 נקודות חשמל מיותרות שזה 3,500 שקלים שהיו יכולים להיחסך וחבל".
ניזרי, אם אתם תוהים כיצד היא הגיעה לתחום הום סטיילינג, השלימה שני תארים אקדמיים וכבר חשבה על דוקטורט אלא שהיא לא נתנה לחלום ילדותה, התחום שהיא באמת אוהבת להתפספס. "אני מהילדות מחוברת לתחום שאז בכלל לא היה קיים במושג של הום סטיילינג. עד היום במשפחה מסתלבטים עליי, כילדה קטנה הייתי הופכת להורים שלי את הבית, כל פעם משנה זוויות למיקום של הספה. אבא שלי תמיד היה אומר לי שהיה חוזר מהעבודה "הגעתי לבית שלי או לבית של השכנה", אחרי שלמדתי תואר ראשון במדעי התנהגות כלכלה ומנהל ותואר שני במנהל ציבורי, אמרתי אני אהיה דוקטור אבל הגעתי לתובנה שאני צריכה לעשות את מה שבאמת אני אוהבת".
על קריירה באקדמיה היא לא ויתרה ולצד תפקיד של רכזת סטודנטים ניזרי הקימה עסק משל עצמה, כאשר היא קיבלה את הפנייה ממתנ"ס שדרות לפתוח קורס של לימודי הום סטיילינג היא קפצה על הרעיון בשמחה. "אין ספק שמדובר ביוזמה מבורכת ואני מודה כמובן לכל השותפים לדבר המדהים הזה, כשאני למדתי את התחום הייתי צריכה לנסוע רחוק ולשלם יקר, הבנות זכו ללמוד קרוב לבית במחיר הוגן, אני שמחתי שלקחתי חלק בפרויקט הזה כדי להעביר הלאה את הידע שלי, אני מאמינה שכל אחת מהתלמידות יכולה להצליח ולהגשים את עצמה".
על תהליך הלמידה היא הוסיפה: "מדובר בקורס של 12 שיעורים, כדי לא להפוך את השיעורים למשעממים הפכנו אותם למסקרנים ומאתגרים, היו שיעורים שפשוט יצאנו לסיורים בשטח אם זה בנגריה, חנויות חשמל, חנויות לכלי בית, החלטנו גם לעשות את זה בשדרות כדי לפרגן לעסקים שלנו ואני יכולה לומר לך שיש כאן מספיק היצע כדי לעצב בית".