בעוד ארבעה ימים אמורה להיות מופקדת בחשבונם של תושבי שדרות שנאלצו להיעדר מהעבודה בשל המצב הביטחוני ופינוי לבתי הארחה שכר חודש אוקטובר על-פי המתווה שהכריז עליה משרד האוצר כבר לפני כשבועיים אלא שבפועל רבים מהתושבים חוששים כי "בעשירי לחודש נישאר בלי משכורת".
"כאשר פינו אותנו מהעיר מלבד הפחד הגדול שהיינו שרויים בו היה לנו חשש כבד באשר לפרנסה שלנו" סיפר אחד התושבים. "לפני כשבועיים כשהודיעו על המתווה שהושג חשנו הקלה גדולה שנזכה לקבל את שכרנו אבל ברגע שפניתי למעסיק לי בסוף השבוע האחרון, התשובה שלו לא הייתה חד משמעית, היא הייתה די מפותלת. "אנחנו ממתינים להבהרות מרשות המיסים כדי שנדע איך לטפל בזה", בינתיים העשירי לחודש כבר מתקרב וכנראה שנישאר בלי משכורת בחשבון, לצערי כמו שזה נראה בינתיים, דיבורים לחוד ומעשים לחוד".
גם בעיריית שדרות נתקלו בפניות מצד תושבים באשר לתשובות שקיבלו מהמעסיקים שלהם, ראש העיר אלון דוידי שוחח בעצמו עם שר האוצר ולחץ שהמתווה יהיה ברור ופשוט כדי שתושבים יקבלו את שכרם כפי שנקבע במתווה שמנוסח כך: "מעסיק של עובדים שמתגוררים ביישובים המפורטים שלא הגיעו לעבודה עקב המצב הביטחוני, והמעסיק שילם להם שכר גם עבור ימי ההיעדרות, זכאי לקבל פיצוי עבור השכר ששילם. גובה הפיצוי יהיה בגובה השכר ששילם המעסיק לעובד, ולא יותר מ-1,170 ש"ח לכל יום עבודה, שממנו נעדר העובד".
בתוך כך, עובדים רבים שאיתם שוחחנו הביעו חשש דומה ותהו האם יש מנגנון אכיפה מוסדר שמונע מצב שבו מעסיק מחליט שלא לשתף פעולה עם המתווה. "אני יכול לספר לך שמקום העבודה שלי חזר לעבודה אבל אני מת מפחד לא יכול להשאיר את הילדים הקטנים שלי באילת, אז המעסיק בפירוש איים שאם לא אתייצב לא בטוח שאקבל משכורת. אם המדינה מפצה למה שלא אקבל שכר, לא מספיק ההתמודדות הלא פשוטה שלנו כאן".
לעומת זאת ישנם מעסיקים משדרות שהודיעו כי ישתפו פעולה באופן מלא עם המתווה אולם עד כמה לא קיבלו הבהרות מרשות המיסים שכן הבקשה לקבל פיצוי בעבור העובדה טרם נפתחה באתר הרשות ולכן עד שלא תתקבל תשובה ודאית הם מבחינתם לא יכולים לשאת הנטל השכר ולהמתין חודשים ארוכים כמו בסבבים הקודמים עד להחזר השכר לעובדים.