מספר תאונות דרכים שאירעו בימים האחרונים בציר הזה צריכים לעורר את מקבלי ההחלטות לפעול לשדרג את תנאי הדרך.
כביש 232 עלה רק בשבוע שעבר לכותרות בשל האדישות שמפגינה ממשלת ישראל בטיפול בכביש שהפך לעורק הראשי של ישובי העוטף ונחשב לאחד הצירים המסוכנים. לצד הסכנה הגדולה היומיומית הקיימת בעיקר בציר שבין צומת סעד לכיוון הקיבוצים רעים ובארי משם מעבירים נהגי המשאיות את הסחורה לעזה דרך מעבר כרם שלום, מסתבר שגם החלק של ציר התנועה הארוך שחוצה את העיר שדרות וצומת שער הנגב הפך למסוכן ובלתי נסבל.
נתחיל עם הבעיה המרכזית, כפי שנחשף בידיעות אחרונות. בתוכנית האסטרטגית של הממשלה ב־2014 לחיזוק עוטף עזה ושדרות אחרי מבצע צוק איתן הוחלט על הרחבתו של הכביש ועל הסכומים שיעמדו לטובת המהלך. בהחלטה נכתב שיש "להטיל על שר התחבורה והבטיחות בדרכים להרחיב את כביש 232, מצומת סעד ועד למעבר כרם שלום. לצורך כך יוקצה סכום של 250 מיליון שקלים, בפריסה על פני 5 שנים (2019-2015), מהמקורות הבאים – 84 מיליון שקלים ממשרד התחבורה ו־166 מיליון שקלים שיועברו ממשרד האוצר למשרד התחבורה. הרשאה ראשונית, על סך 60 מיליון שקלים, תתוקצב על ידי משרד האוצר למשרד התחבורה עד דצמבר 2014 ותשמש לטובת סיום התכנון המפורט וקידום הזמינות".
בפועל, העבודות רחוקות מסיום, והתאונה הבאה היא רק עניין של זמן. גדי ירקוני, ראש המועצה האזורית אשכול: "קהילת אשכול כואבת את מותה של חברתנו, מלכה טרם, בתאונה קטלנית. אני משתתף בצער העמוק של המשפחה. משרד התחבורה צריך להכיר בבעיה התשתיתית החמורה בכביש 232, שלא סלחן לאף טעות. שנים אנו שבים וזועקים על סכנת המוות שנקראת כביש 232 ומוצאים עצמנו נלחמים על זכות בסיסית לנסוע בביטחון בכביש. המדינה בקיפאון, כשהסובלים הבולטים מכך הם תושבי עוטף עזה שלא זוכים לביטחון בגבול ולא בכבישים". לאחרונה התברר כי משרד התחבורה הפנה מיליוני שקלים שהיו מיועדים להרחבת הכביש לטובת רכישת קרונות חדשים לרכבת ישראל. "על קרונות הרכבת שלקחו מהתקציב שיועד להמשך הרחבת כביש 232 צריך לכתוב ‘בחסות תושבי עוטף עזה'", הוסיף ירקוני בזעם.

כביש 232 בדרך למעבר כרם שלום. הפך לכביש המוות. צילום: תיעוד מבצעי מד"א
גם בכביש 232 הסמוך לשדרות, המצב הפך בלתי נסבל. בשנים האחרונות, בציר שבין מכללת 'ספיר' לצומת חלץ אירעו אינספור תאונות דרכים קשות, חלקם הסתיימו בתוצאות טראגיות כמו למשל בחודש דצמבר 2012 שבו קיפחו את חייהם בצומת ברור-חיל אם ובנה תושבי המועצה האזורית שער הנגב. בנוסף, רק בשנה האחרונה התרחשו עוד שלוש תאונות קטלניות שהסתיימו במוות, בחודש אוקטובר האחרון נהרג תושב שדרות ונער שליווה לבית הספר. על אף הטרגדיות וההבטחות לאורך השנים לשינוי תנאי הדרך- דבר לא קרה. מעבר לכך, מדובר בציר תנועה צר עם נתיב אחד לכל כיוון ללא הפרדה ותנאי דרך ללא תאורה מה שהופך את הנהיגה בציר הזה בלילה לסוג של רולטה רוסית.

התאונה הקטלנית בצומת איבים בחודש אוקטובר 2019 שבה קיפחו את חייהם שני בני אדם.
כאמור, בציר התנועה שבין מכללת 'ספיר' לאזור צומת חלץ דרך העיר שדרות מתרחשות תאונות דרכים מדי שבוע. "הכביש הזה היה חייב מזמן להפוך לדו נתיבי לכל כיוון עם הפרדה, בכל הצמתים חייבים להציב רמזור. צריך לזכור שהציר הזה הפך לעמוס מאוד ומשמש גם מעבר לאזור הגבול בכרם שלום" מסבירים במועצה האזורית שער הנגב שבעבר נלחמו לא מעט להצבת רמזור במכללת 'ספיר' מה לא פתר את כל הבעיות בציר הזה. "מה שקורה בטיפול בכביש 232 בכיוון כרם שלם הוא ללא ספק שערורייה גדולה אבל גם בחלק שעובר ליד שער הנגב ושדרות חייב טיפול רציני".

צומת איבים בסוף השבוע האחרון. תאונה קשה נוספת.

תאונת דרכים קשה לפני כשבועיים ליד צומת חלץ. צילום: איחוד הצלה

התאונה שאירעה הבוקר ליד תחנת דלק שער הנגב על כביש 232 בין רכב פרטי לאוטובוס. צילום: איחוד הצלה
בתוך כך, בימים האחרונים התרחשו בציר הזה מספר תאונות דרכים, בשבוע שעבר למשל התרחשה תאונה קשה בצומת איבים, בנס ללא הרוגים. גם הבוקר התרחשו בציר שחולף על פני העיר שדרות עוד 2 תאונות דרכים. אם מקבלי ההחלטות לא יתעשתו גם ציר זה יהפוך לציר דמים.