כיום כבר ברור וידוע שיש קשר ברור בין גוף בריא לנפש בריאה. אם התזנוה שלכם מאוד חשובה לכם אבל אתם גם אוהבים לנשנש משהו מתוק לצד כוס הקפה שלכם או שבא לכם להתחיל את הבוקר עם משהו מתוק ועדיין לשמור על קו הבריאות תוכלו לעשות זאת בקלות מרובה עם קינוחי הבריאות הללו.
טחינה היא סופר בריאה
טחינה היא אחד המאכלים הכי בריאים שיש. היא נהדרת בסלטים, נפלא בצורתה הגולמית על צנים עם מעט דבש ויוצאת מן הכלל כאשר מכינים ממנה עוגיות טחינה. העוגיות הנימוחות מתחסלות במהירות וללא רגשות אשם, שכן הן שיא הבריאות בהתגלמותן.
עוגת גזר
עוגת הגזר ידועה כעוגת בריאות מזה זמן רב. לעוגה טעמים נהדרים, היא מתובלת עם קינמון ואגוז מוסקט אשר מעצימים את טעמיו העדינים של הגזר. ניתן להכניס אל הבלילה אגוזי מלך קצוצים וליהנות משדרוג נהדר ובריא במיוחד.
כדורי פינוק
אם מתחשק לכם קינוח משביע וסופר בריא זה הזמן להכין כדורי בננה תמרים משגעים משולבים עם שיבולת שועל ואגוזי פקאן. שיבולת השועל תעניק לכדורים נפח וטעם עשירים, אגוזי הפקאן יעניקו להם טעם אדמתי שמשתלב באופן מושלם עם התמרים והבננה – פצצת האנרגיה הצהובה תנצח על הכול ותעניק את טעמה המשגע לכדור הבריאות המטריף הזה.
גרנולה ביתית
מאוד קל להכין גרנולה ביתית, כל מה שצריך זה שיבולת שועל, אגוזי פקאן, גרעיני דלעת וחמנייה, שקדים, חמוציות מיובשות, שמן זית, מייפל או סילאן ומלח. ערבבו הכל, שטחו על מגש והכניסו לתנור על חום בינוני. לאחר שהמגש יוצא מהתנור הניחו לו להתקרר לגמרי והינה לפניכם גרנולה ביתית נהדרת. תוכלו לשלב אותה עם יוגורט, חתיכות של תפוחי עץ, נקטרינות, קיווי או כל פרי אחר שמועדף עליכם, הוסיפו מעט דבש או סילאן ויש לכם קינוח בריאות נהדר.
עוגיות שוקולד צ'יפס ודלורית
אם חשקה נפשכם בעוגיית שוקולד צ'יפס, דעו כי הדבר בהחלט אפשרי גם בגרסה הבריאה. כל שתצטרכו הוא דלורית במרקם של פירה, סוכר חום ולבן, חמאה מומסת, קצת תמצית וניל, קורט מלח, קמח מלא וכמובן שוקולד צ'יפס. ערבבו הכול יחד, צקו עם כפית את העיסה אל התבנית והכניסו לאפייה בחום גבוה לכרבע שעה. בתום האפייה יתמלא הבית שלכם בריח נהדר של עוגיות שוקולד צ'יפס בריאות, טעימות ומתוקות.
מוזלי
רבים נוטים לחשוב שאין הבדל בין מוזלי לגרנולה, אך למרות הדמיון הרב בהחלט יש הבדל. הדגנים שנמצאים במוזלי אינם קלויים כלל בניגוד לאלו שבגרנולה. (כפי שציינו לעיל) שלא רק עוברים קלייה אלא גם ממותקים בעזרת דבש או סילאן או מייפל ולעיתים גם עם סוכר חום. בנוסף, גרנולה אוכלים עם יוגורט אך במוזלי היוגורט אינו מחויב משום שאותו נוטים לאכול עם חלב או שמנת. למרות שהוא אינו מומתק כמו הגרנולה הוא עדיין נחשב לקינוח בריאות משום שהחלב ובוודאי שהשמנת מתוקים ותמיד אפשר לשלב בו גם פירות טריים ומתוקים.
עוגיות שומשום
לא רק עוגיות טחינה הן בריאות וטעימות אלא גם עוגיות השומשום הנהדרות שכיף ממש לאכול. כיוון ששומשום קלוי הוא פריך ומתפצפץ, ובעוגייה הוא גם מתקתק, זהו קינוח שממש כיף לאכול ממנו והוא סופר בריא.
טראפלס טבעוני
אומנם המחשבה הראשונה שקופצת לראש כששומעים טראפלס היא שוקולד מריר עמוק והרבה קקאו משובח אבל בגרסה הטבעונית והבריאה הזו תוכלו ליהנות מטראפלס שאינם חוטאים למקור. הגרסה הזו היא על טהרת התמרים כמובן בשילוב אגוזים, טחינה, מייפל או דבש להמתקה מעט מלח וכמובן קקאו שיעטוף את כל הטוב הזה רגע לפני שאתם לוקחים ביס.
מאפינס בננה מקמח מלא
הנימוחות של הבננה הופכת אותה לפרי נהדר באפייה, כל מאפה שמכניסים אותה לתוכו מיד מקבל טעם עדין של בננה ורכות מדהימה שרק גורמת לרצות ולהמשיך לאכול. להכנת המאפינס תזדקקו כמובן לבננות בשלות, הוסיפו להן קמח מלא, קצת סילאן למתיקות, ביצה, שמן ושיבולת שועל, מעט אבקת אפייה וערבבו הכול. לאחר שאתם מעבירים את הבלילה אל תבנית המאפינס הוסיפו מעט אגוזי פקאן או שקדים שבורים גס והכניסו לתנור לאפייה. בתום האפייה יצאו לכם מאפינס ריחניים ומקושטים להפליא. הכינו לכם כוס קפה והתפנקו.