בימים אלו ממש, 260 ילדים העולים לכיתה א' בשנת הלימודים תשפ"ה, סיימו קורס הכנה רגשית חברתית. מדובר על יוזמה של אגף החינוך בעיריית שדרות, בשיתוף מתנ"ס שדרות ומרכז הלמידה 'מהל"ב', וזאת מתוך ההבנה כי לאחר השנה הלא פשוטה שעברו יש להכין את הילדים בצורה אחרת. השנה, בשל מלחמת 'חרבות ברזל', בעקבות הפינוי למלונות ובשל השינוי של מסגרות החינוך, הוחלט להכין את התלמידים לכיתות א' תוך דגש על רגש חברתי הכולל משחקים, הצטרפות לקבוצה, התמודדות עם כישלון, פתרון בעיות ועוד.
זוהי השנה השנייה שמרכז הלמידה מעביר בחודשי הקיץ תוכנית מעבר מגן החובה לכיתה א', אך כאמור השנה התוכנית שונה. כזכור, התוכנית פותחה בשנה שעברה לאחר ועדות היגוי רבות שנועדו לדייק את המענה במעבר מגן חובה לכיתה א' תוך חשיבה משותפת של הפיקוח, השירות הפסיכולוגי-חינוכי וצוותי הגננות והמורות לכיתה א'. בעקבות כך נבנתה תוכנית מיוחדת הכוללת את חמישה היבטי החרמ"ש- חברתי, רגשי, מוטורי, שכלי- שבו ילד חווה דרך ארבעת החושים את המעבר מהגן לכיתה א'.
צוות ההוראה הינו מורות וגננות להוראה מתקנת העובדות במרכז הלמידה ומיומנות בתחום הגיל הרך. כמו כן, לפני תחילת הקורס המורות עברו השתלמות על-ידי מנהלת מרכז הלמידה, סוניה בוסקילה, אשר בנתה סילבוס מפורט. בהתאם לכך, כל ילד נהנה מ- 10 שיעורים בקבוצות של עד 10 תלמידים.
הרישום היה פתוח לכלל הילדים בעיר בגני החובה והשיעורים הותאמו גם לילדי עולים, ילדים המגיעים מאותו הגן או ילדים העולים לאותו בית ספר בשנה הבאה. יש לציין כי ההכנה לכיתה א' הינה מאחת התוכניות של קידום קטר השפה העברית וחלק ממענה מרכז הלמידה העירוני לצמצום פערים בשפה העברית ולעיבוי אוצר המילים.
במהלך ההכנה נפתחו גם ארבע הרצאות שמיועדות להורים. את ההרצאות העבירה מיכל זמורה, מומחית גיל הרך וקלינאית תקשורת שהסבירה בהרצאה את הקשיים, האתגרים והכלים במעבר מהגן לכיתה א'. גל אברג'ל מהשירות הפסיכולוגי פגשה את ההורים להרצאה על המעבר לכיתה א' והבשלות הקוגניטיבית והרגשית שהילד חווה.
מ"מ ראש העיר ומחזיק תיק חינוך, אלעד קלימי:"הקורס מועיל בשיפור המיומנויות הנדרשות לכיתה א' באמצעות כלים מתחום הוויסות החושי והתנועה וכן הדרכת הורים לתפקיד ההורי בעת המעבר. תודה לסוניה בוסקילה מנהלת מרכז הלמידה, וצוות המורות המיומן והמסור ו'חיילות התקומה', שנתנו מענה הולם בחודש יולי במעבר מגן חובה לכיתה א' להקניית מיומנויות רגשיות וחברתיות".