אחרי שעשרות בעלי עסקים כבר פתחו את שעריהם עבור הלקוחות בשדרות, גם סניף של אופטיקה הלפרין הודיע על פתיחתו לראשונה מאז השבעה באוקטובר.
מסתבר, במהלך שלושת החודשים שהיה סגור, היו כאלה שניצלו את העובדה ששדרות ריקה מתושבים, והסניף נפרץ ונשדדה ממנו סחורה בשווי מאות אלפי שקלים. אך גם זה לא עוצר את הנהלת הסניף שהחליטה שהגיע הזמן הראוי לפתוח ולתת מענה חיוני לתושבים שהחלו לחזור לעיר, לחיילים שמגיעים אליה ולאנשי הדרום.
"אחרי מחשבה רבה הבנו שהגיע הרגע לפתוח מחדש את הסניף האהוב שלנו בשדרות. למעלה משלושה חודשים שהוא סגור ולמעלה משלושה חודשים שאין בשדרות מענה לפריט כה חיוני כמו משקפיים", אומרת טלי קינג, מנהלת רשת אופטיקה הלפרין.
"שדרות היא עיר רפאים. היום הגעתי לשם וזו הרגשה קשה ממש, מעטים נוסעים ומסתובבים בעיר. בכל המתחמים של פרץ סנטר, שאנחנו יושבים שם, למעט שופרסל וסופר פארם, הכל סגור עדיין. אתמול החלטנו באומץ רב לפתוח מחדש את החנות, בגלל שמדובר בחנות אופטיקה המציעה מוצר בסיסי. להפתעתנו, המוכרות לא יכלו אפילו לשתות כוס מים. הן לא עובדות אחרי חמש כי הן פוחדות, אבל הגיעו לקוחות על מנת להצטייד במשקפיים.

"היינו מוצפים בלקוחות, שזו ממש הפתעה. שדרות אתמול והיום מככבת במקום הראשון שלנו ברשת, מתוך 120 החנויות שלנו. תושבים מבוגרים ספרו לי שהם לא עזבו את העיר, ויש כאלה שכבר חזרו. אני מאמינה רשתות נוספות יראו שיש הענות ואנשים רוצים וצריכים, חלקן לפחות יתחילו לפתוח. כשהגענו הבוקר לחנות, שמענו את הבומים מעזה, אי אפשר להתעלם מזה, אבל אני אופטימית ונמשיך להיות פתוחים ולשדר שיגרה בצל המלחמה".