כבר 4 שנים עומד חניון משאיות באזור התעשייה בעיר שדרות שהוקם במטרה לשים סוף לסכנה שמטרידה את התושבים.ב עירייה מבטיחים שוב שה"פיתרון" קרוב אבל בינתיים התופעה מחמירה כשבאזורים רבים נתיבי התנועה נחסמים ומסתירים לנהגים וילדים שחוצים את הכביש.
אין זו הפעם הראשונה וניתן להניח בבטחה כי אין זו גם הפעם האחרונה בה אנו ניאלץ לכתוב על נושא חניון המשאיות בשדרות. מזה שנים רבות מתנהל מאבק עיקש להסדרת חניון משאיות באזור התעשייה בשדרות ולהביא בכך לסיום אחד המטרדים הגדולים ביותר – חניית המשאיות בתוך השכונות וברחבי העיר. למרות שחניון משאיות רחב ומושקע כבר נבנה באזור התעשייה הוא עומד כמעט מיותם וממתין לבואם של המשאיות הרבות שהיו אמורות לפקוד אותו מדי יום, אך בפועל ישנו מחסום המונע זאת. למעשה, המניעה לשימוש בחניון המשאיות והחלת אכיפת החוק היא ועדת התכנון המחוזית בה הנושא נמצא כבר למעלה משנה וממתין לאישור סופי. בעיריית שדרות כבר קידמו בעבר את חוק העזר העירוני האוסר על חניית כלי רכב כבדים ברחבי העיר ואף שתלה תמרורים האוסרים על כניסת רכב כבד לתחומי העיר כפי שקורה בכל עיר מתוקנת אך מעשים פזיזים שנעשו לפני שנים רבות טרם מונתה הנהלת העיר הנוכחית גרמו לכך שהשטח עליו בנוי החניון לא הוסדר לשימוש זה ולכן גם כיום אין לעירייה אפשרות להסדיר השימוש בו. מתוך זה נגרמת תופעה חמורה בה כלי רכב כבדים נעים בתוך העיר במהלך שעות היום והערב, פוגעים במרקם החיים וכמו כן משחיתים כיכרות ומדרכות. כמו כן תושבים רבים דיווחו בעבר ומדווחים גם כיום על רעש נורא מהנעת המשאיות בשעות המוקדמות של הבוקר וכמו כן במוצאי השבת, על מצוקת חנייה וכמו כן על חנייה בכבישים ראשיים שחוסמת הלכה למעשה נתיבי תחבורה וכמו כן פוגעת במרחב הראייה של הנהגים והמשתמשים בדרך, וכל זאת מבלי לצלול אל תוך התחום הפלילי בו גורמים עבריינים פועלים לגנוב מצברים ורכוש אחר מהמשאיות וזאת מכיוון שאין כל שמירה או הגנה. תושב שדרות הלין בפני כתבנו כי "עד שלא יקרה אסון בעירייה לא יתעוררו ויפה שעה אחת קודם".

צילום: מאור מורביה
חניון המשאיות שאכן הוקם בהשקעה כספית אדירה מטעם היזם שזכה במכרז לא רק שעומד כמעט שומם – אלא הפך למגרש גרוטאות בו ניתן למצוא שאריות של כלי רכב שככל הנראה הושלכו שם על ידי בעלי מוסכים סמוכים, אוטובוסים שרופים ופגומים שיצאו מהמחזור ובתוכם אוטובוסים רבים של חברת אגד שכבר אינה מפעילה את קווי הנסיעות באזור ועוד ציוד של חברות קייטרינג והסעדה שהחליטו להשתמש בחניון הציבורי כמחסן "בחינם". כל זאת ועדיין ישנו מקום רב למשאיות שפשוט אינן חונות במקום, גם מטעמים של אין-אכיפה וגם מטעמים של מחסור בשמירה עליהם בשעות הלילה.
שימו לב להשתלשלות האירועים הבאה – לפני כשלוש שנים פירסמנו בדין וחשבון כתבה בנושא ותגובת העירייה אז הייתה "על פי ההערכה נתחיל להפעיל את החניון, כמו גם את החוק, בעוד כחודשיים". בכתבה שפורסמה בנושא בדין וחשבון ושדרונט לפני כשנה התייחסה אז העירייה לנושא וטענה כי "הקמת החניון נמצאת כרגע בידי וועדת התכנון המחוזית ועיריית שדרות עושה כל שביכולתה על מנת לזרז את תהליך האישור הסופי. בהתאם לכך, מרגע בו החניון יהיה מוכן, העירייה תפעיל חוק עזר עירוני האוסר על חניה של רכב כבד בעיר", אך בפועל לא זה ולא זה – החניון מוכן, החוק מוכן אך בפועל החניון אינו בשימוש והחוק אינו מיושם וההשתוללות חסרת הרסן נמשכת ביתר שאת.

צילום: מאור מורביה
מעיריית שדרות נמסר כי "לאחר שנים רבות של קיפאון בנושא הקמתו של חניון הרכב הכבד באזור התעשייה ואישורו, ראש העיר, אלון דוידי, קידם אותו משמעותית יחד עם הצוותים המקצועיים מול הוועדה המחוזית לתכנון ולבניה במחוז הדרום. תכנית החניון כולל שינוי ייעוד התב"ע (תכנית בניין עיר) משטח ציבורי פתוח לחניון עבור רכב כבד וקל הופקדה בוועדה וביום שני הקרוב, 13/11, תתקיים ישיבה בנושא בוועדה המחוזית ואנו תקווה כי התכנית תאושר באופן סופי והחניון יופעל כבר בקרוב".

צילום: מאור מורביה

צילום: מאור מורביה