במקום כיתה, מטבח: בבית ספר חמ"ד הרב קוק במושב תלמים דוגלים בלמידה חוויתית ומשמעותית, שכוללת מעורבות אקטיבית של התלמידים בתהליך הלמידה. יוזמה מרשימה הביאה להקמתו של "מטבח פדגוגי" המשמש ללמידה דרך בישול; השבוע הם הפתיעו את מועדון גיל הזהב של תלמים כשהכינו סעודה מושקעת, לכבוד חג השבועות.
תלמידי כיתה ו' בבית הספר חמ"ד הרב קוק בתלמים כבר מורגלים בלמידה, בישול ואפיה. לאורך השנה, בעיקר לקראת חגים, הם מפיקים יחד עם הצוות החינוכי תוצר קולינרי-לימודי ממנו נהנים כל תלמידי בית הספר.
השבוע, במסגרת שיתוף פעולה בין הקורס האקדמי "יוזמות חינוכיות" בהנחיית ד"ר אבשלום אדרת ממכללת חמדת הדרום, ובין בית הספר בתלמים- בהתאם לתכנית המעורבות החברתית בו, הפיקו תלמידי כיתה ו' יחד עם תלמידי כיתה א' אותם הם חונכים, אירוע ברוח חג השבועות למועדון גיל הזהב בתלמים. כבר עם הגיעם לבית הספר הפשילו התלמידים ידיים וניגשו למלאכה: פריקסה, מעדני יוגורט וגרנולה, מגשי פירות וירקות ועוד עשו את דרכם למועדון, יחד עם התלמידים.
במועדון גיל הזהב ישבו התלמידים יחד עם המבוגרים לסעוד ולשוחח. לאחר הארוחה קיימו שירה בציבור, וחילקו "צ'ופרים" לכל חברי המועדון.
מחנכת הכיתה יפית גבאי, שגם נשאה דברים מסרה ל"שדרונט": "היה מרגש לראות את התלמידים והמבוגרים יושבים יחד, משוחחים ושרים. המטרה מלכתחילה היתה שהתלמידים יחוו את ערכי הנתינה יחד עם כיבוד אב ואם, והידור פני זקן. התגובות מצידם מדהימות וביקשו שנגיע לכאן שוב. אני מרוצה מאוד".
לקראת סיום הפעילות חילקו התלמידים 'צופרים' בדמות חטיף אנרגיה וברכה אישית, והתכנסו לתמונה משותפת, ולאחר מכן חזרו התלמידים להמשך הלימודים בבית הספר, רגע לפני סיום שנת הלימודים.
מנהלת בית הספר, הגב' מירב סעדון מסרה ל'שדרונט': "בבית הספר שלנו מחנכים באהבה ובאמונה, למימוש היכולות האישיות של כל תלמידים ולמצויינות אישית. הצוות החינוכי מוביל ללמידה מתוך שמחת הלב".