גלעד ויזמן, לוחם מג"ב שהואשם בהריגת חברו אבי גרונוב, זוכה מעבירת הריגה והורשע בגרימת מוות ברשלנות. במשפחתו של ההרוג משדרות זועמים על ההחלטה
בניגוד גמור לכתב האישום שהגישה המחלקה לחקירות שוטרים נגד גלעד ויזמן בגין הריגתו של לוחם מג"ב אבי גרונוב ז"ל משדרות, החליט ביום שני האחרון בית המשפט המחוזי לשנות את סעיף האישום למוות ברשלנות, דבר שגרר זעם מצד משפחתו של ההרוג.
במאי השנה הוגש כתב אישום נגד ויזמן, ששירת בשנת 2015 כלוחם מג"ב בבסיס משמר הגבול ביד מרדכי. כתב האישום מתאר כי האירוע התרחש בינואר באותה השנה, במהלך "שיחה חברית" בין ויזמן לבין מספר שוטרים נוספים בחדר המגורים שלהם, בהם השוטר גרונוב. "במהלך השיחה, ותוך כדי שהנאשם מפנה למנוח כחלק מאותה שיחה חברית אמירה מתגרה, כיוון הנאשם נשק לעבר המנוח (השוטר גרונוב – א.ס), דרך אותו ושחרר נקירה. מהנשק נורה קליע שפגע בפניו של המנוח וגרם למותו".
"מה זאת אומרת רשלנות? הבנאדם כיוון את האקדח מטווח אפס ועם שני כדורים הרג את הבן שלי. לא נשלים עם ההחלטה ונעשה הכל כדי לשנות אותה"
המחלקה לחקירות שוטרים (מח"ש) ועורך דינו של ויזמן, ציון אמיר, הגיעו להסכמה בנוגע לעובדות כתב האישום, והנושא שנותר במחלוקת הוא הסעיף המשפטי, שבו ניתן להרשיע את ויזמן. עו"ד הילה אלדמן, מהמחלקה לחקירות שוטרים, טענה בפני בית המשפט כי יש להרשיע את ויזמן בעבירת הריגה, עבירה חמורה שעונשה עשוי להגיע ל-20 שנות מאסר, לאחר שטענה כי הוא נהג ב"קלות דעת". בטיעוניה בפני בית המשפט טענה עו"ד אלדמן כי מחובתו של ויזמן הייתה לבדוק האם בנשק ישנה מחסנית או כדור בבית הבליעה והאם הוא טעון ומוכן לירי. "החובה לבדוק היא חובה שנועדה לשלול סיכון ולא לברר אם הוא קיים. הסיכון תמיד קיים", אמרה בטיעוניה בבית המשפט.
מנגד טען עו"ד אמיר כי לא התקיים היסוד הנפשי המאפשר הרשעה בעבירת הריגה. "אם אני יודע שבכלי נשק אין נוקר והוא לא יכול להרוג, אז אני לא יכול להיות מואשם בהריגה. אם הפרדתי מחסנית מהנשק ואין כדור באקדח אז האקדח הוא כבר לא אקדח. מבחינת הנאשם האקדח כמו מטאטא ולכן לא יכול להתקיים היסוד הנפשי הדרוש לעבירת הריגה".
בתגובה לפסק הדין שניתן על ידי השופטת גילת שלו, אמר אמיר: "אני שבע רצון מפסק הדין, אשר זיכה את לוחם מג"ב מהאישום החמור של הריגה. מהרגע הראשון סברתי שלא היה מקום להעמידו לדין בעבירה כה חמורה. עשיתי כל מאמץ לשכנע את מח"ש להסתפק בעבירה של גרימת מוות ברשלנות ותו לא. לצערי מח"ש סירבו לכך, אולם בית המשפט המחוזי בבאר שבע קיבל את הטיעונים המשפטיים ואת העמדה שלנו, ובהתאם לכך זיכה אותו מאשמת הריגה. אני חושב שבית משפט קיבל החלטה צודקת ופסק הדין צודק".
ההחלטה לשנות את סעיף האישום עוררה זעם בקרב משפחת גרונוב. "איפה הרוצח הזה שמסתובב חופשי" אמרה בזעם אימו של גרונוב. "מה זאת אומרת רשלנות? הבנאדם כיוון את האקדח מטווח אפס ועם שני כדורים הרג את הבן שלי. לא נשלים עם ההחלטה ונעשה הכל כדי לשנות אותה".