למרות שכולם היו משוכנעים שהיא תלך בעקבות אחותה לעולם המוסיקה, שלומית יאסו בחרה להסתפק רק בערבי קריוקי ולהתמקד דווקא בתחום האופנה. היום, בגיל 23 בלבד היא נחשבת לכישרון עולה. בתוך הסטודיו הביתי בשדרות, היא מעצבת, משרטטת ושוקדת על מכונת התפירה כדי להוציא תוצאה מושלמת. "הגשמת חלום מבחינתי זה לבנות קו אופנה משלי".
בסטודיו הביתי הקטן והנעים, שוקדת שלומית יאסו על מכונת התפירה. במבט ראשון על מכונת הפלא מבחינתי זה היה נראה הכי סבנטיז, משהו שלקוח מחדר העבודה הישן של סבתא או אולי מתוך תמונה נוסטלגית בשחור לבן שכל אמא מחזיקה בארכיון הביתי אבל מסתבר שבשנת 2019, לא מעט צעירות שנכנסות אל תחום האופנה לא מתעצלות לעבוד על מכונת תפירה. "כן, אני מכירה את הסטיגמה שזה הכי של מבוגרות" מזדהה שלומית יאסו כשאני אני תוהה בקול רם, "אני חושבת שזה רק סטיגמה אולי כי נראה לנו שזה משהו שצעירות לא נוגעות בו אבל כמו אז גם היום כדי לעצב, צריך לדעת גם לתפור, ככה אני חושבת. גם המעצבים הכי גדולים בעולם יודעים להפעיל מכונת תפירה, כמובן אחרי שהם התפתחו, יש להם עובדים שעושים את זה אבל כל מי שבתחילת הדרך שלה כמוני חייבת ללמוד לתפור ואני מודה שבהתחלה נרתעתי אבל הם אני ממש נהנית לתפור".
אגב, בשנים האחרונות אנחנו עדים לתופעה בקרב צעירות רבות שהחליטו להיכנס לתחום האופנה על כל גווניה ויש לכך ביקוש גדול משום שאנחנו נמצאים בעידן שונה לחלוטין מזה של פעם, עידן של רשתות חברתיות, עידן שכל אירוע הופך לחגיגה של אופנה, מה שלבשת אתמול באירוע כבר לא רלוונטי לאירוע הבא וכאשר רשתות האופנה כבר לא עומדות בקצב, והנשים מחפשות ללבוש משהו ייחודי, הן פונות למעצבות שיתפרו להן את בגד החלומות לחתונה של הבת או לבר מצווה של הבן. "זה קורה בכל תחום האופנה, למשל לקראת הקיץ אתה תמצא המון צעירות שלא ממהרות לחנות לרכוש בגד ים, הן ייגשו למעצבת, ככה זה גם בתחום בגדי ערב" מסבירים בכירים בתעשיית האופנה הישראלית. "יש היום מעצבות צעירות ממש מוכשרות וכייף לראות את התחום פורח".
בירות גבוהה שהסיבה לכך היא הזמרת הסופר מוכשרת חגית יאסו שזכתה בעבר בתוכנית הריאליטי כוכב נולד 9 והפכה מקור גאווה לעיר שלמה ומודל גם לאחות הקטנה שלומית שאז הייתה נערה בת 14. "יאסו בשדרות זה מותג" אני זורק בחיוך לעברה של שלומית שמקפידה צניעות כיאה למשפחה המיוחדת.

חגית יאסו לובשת שמלה שעיצבה אחותה שלומית בהופעה. צילום: יח"צ
העדיפה אופנה עלפני המוסיקה
אם השם "יאסו" מוכר לכם בשדרות, בדומה לאחות חגית, גם שלומית התגלתה ככישרון מוסיקלי עם קול ווקלי מרשים, בשדרות כבר סימנו אותה כממשיכת דרכה של האחות הגדולה. "כמובן שזאת הייתה תקופה מרגשת, מגיל קטן אהבנו לשיר, היה ברור להורים שאנחנו נעסוק בתחום המוסיקה" מספרת שלומית, "אחרי שחגית זכתה גם אני הצטרפתי ללהקת צעירי שדרות אבל אני מוכרחה לומר שכבר בשלב מוקדם לא ידעתי אם אני רוצה קריירה של זמרת, היה לי ממש כייף להופיע עם צעירי שדרות אבל לא חשבתי לקחת את זה קדימה כמו חגית".
למרות שלא חשבה על קריירה מוסיקלית, לפני הגיוס לצה"ל ניגשה למבחנים ללהקה צבאית והתקבלה, במהלך השירות הצבאי היא בכלל השתכנעה להגשים חלום ילדות אחר. "הציעו לי לגשת למבחנים, אחרי הכל אני מאוד אוהבת לשיר ומוסיקה היא חלק ממני, אמרתי למה לא, ננסה ובאמת התקבלתי, היה לי שירות של שנתיים שממש נהניתי בהם ולמרות זאת עדיין חשבתי להשאיר את זה כתחביב" היא מספרת ומוסיפה "כמובן שאני מתה על מוסיקה, עד היום אתה יכול לשמוע אותי שרה בקריוקי".
במהלך השירות הצבאי החליטה שלומית לקחת את האהבה שלה לאופנה צעד אחד קדימה, היא נרשמה ללימודי אופנה בשנקר אותם שילבה עם השירות הצבאי. "במהלך השירות הצבאי התחלתי לחשוב כבר על העתיד, שאלתי את עצמי מה אני רוצה ללמוד ומה מעניין אותי באמת, הגעתי למסקנה שאני חייבת לעשות משהו עם התחום שאני באמת אוהבת. תחום האופנה זה משהו שאני אוהבת מילדות, משהו שלמדתי בבית ספר, לשמחתי הצלחתי לשלב את השירות הצבאי עם הלימודים".
את הלימודים בתיכון היא דווקא כמו אחיותיה ואחיה החלה בבית ספר דתי אבל מהר מאוד היא חיפשה משהו אחר. "כבר כשהייתי נערה התחברתי מאוד לאופנה, אני זוכרת שהחברות בכיתה תמיד היו שואלות אותי מה מתאים ללבוש עם מה, גם אני אישית מאוד התחברתי לעניין ההתאמות בין בגדים, לשלב סגנונות, אבל אפשר לומר שהכי התחברתי לשמלות" נזכרת בהחלטה הגורלית שקיבלה לפני פחות מעשר שנים לעבור לתיכון שער הנגב. "לצערי בבית ספר שבו למדתי לא היה מספיק היצע לעוד תחומים, אני חושבת שיש הרבה תלמידים יצירתיים שצריך להציע להם תחומי עניין נוספים מעבר לחומר הלימודי, לשמחתי מצאתי שבשער הנגב יש מגמת אופנה, עשיתי עשר יחידות שבהם למדתי המון, למעשה את כל תורת האופנה, משרטוט ועד תפירה, שם כבר הבנתי שזה החלום שלי אבל רק שהתגייסתי ללהקה צבאית הבנתי שאופנה זה עסק שאני ארצה להקים".

עיצוב: שלומית יאסו. צילום: מוטי וגמן
לעצב שמלות כלה
בסטודיו הביתי מגשימה שלומית יאסו את חלום ילדותה. לעסק שהקימה בשתי ידיים בשנה האחרונה היא מביאה את כל כישוריה והפוטנציאל שלה כדי לענות על דרישת הלקוחות שלה. "אפשר לומר שזה היה צעד די מתבקש להקים עסק, מאחר ואני רציתי לעשות את זה כמו שאומרים לאט ובטוח אמרתי שאתחיל בקטנה", היא אומרת, "אחרי שסיימתי את הלימודים התחלתי לתפור לחברות כדי לבדוק את עצמי, לשמחתי התגובות מאוד מפרגנות, מי שנהנתה הכי הרבה היא כמובן אחותי חגית שמופיעה המון בארץ ובעולם, אני מעצבת לה המון שמלות לאירועים החשובים".
תוך זמן קצר יחסית ולמרות גילה הצעיר היא הצליחה לבנות עסק משל עצמה. "אני מודה שבהתחלה זה היה מאוד מלחיץ" היא מספרת, "בכל זאת, באה לקוחה שיש לה אירוע מאוד חשוב והיא רוצה שכולם יחמיאו לה ושהיא תלבש משהו שיחמיא לה. מהר מאוד קיבלתי הרבה פניות והתחיל להיות ביקוש, אם יש משהו שריגש אותי זה לראות תמונות של לקוחות מרוצים. התחלתי לקבל הרבה פרגונים בשדרות, פתאום אני מקבלת פניות מכל הארץ וזה מרגש מאוד.
יאסו אם אתם שואלים מקפידה להיות כמה שיותר מקורית בעיצובים שלה להופעות ערב לאירוע. "באות אליי לא מעט לקוחות עם תמונות של שמלה שהם רוצים שאתפור להן לאירוע, בהתחלה הייתי זורמת איתן למרות שהיו מקרים שזה פשוט לא החמיא להן, אני תמיד משתדלת להביא את מה שיש לי להציע אם זה למשל ללכת למצוא בד שהוא יותר מחמיא ללקוחה, כמובן שזה בסדר לבוא עם רעיון אבל אני לא מוכנה להעתיק, אני פחות אוהבת את זה כי אני מעדיפה לעצב לפי הראש שלי".

עיצוב: שלומית יאסו. צילום: מוטי וגמן
אני תוהה כיצד בעצם מתחילים לעצב כשיש כל כך הרבה רעיונות בשוק. "בעצם הכל מתחיל בציור" היא מגלה, "אני מאוד אוהבת לצייר ותוך כדי הציור של בניית הסקיצה אני בונה משהו שמתאים ללקוחה שלי, אני חושבת שיש יתרון גדול למעצבת כשהיא משרטטת, גוזרת ובסוף גם תופרת, אני מעדיפה לבנות את המוצר מההתחלה ועד הסוף".
היא רק בת 23 אבל עם רעיונות גדולים מאוד. אם עוד לא הבנתן נכון, יאסו אוהבת לעצב בעיקר שמלות ערב כך שבאופן טבעי עולה השאלה על שמלות כלה. "אפשר לומר שהיעד הבא שסימנתי לעצמי זה לבנות קולקציה של שמלות כלה, אני יכולה לומר שאני כבר עובדת על זה ומתכננת להכין קטלוג מושקע" היא מגלה, "לתפור שמלת כלה זה חלום של כל תופרת אני חושבת, אני חייבת לומר לך שהרבה חוששות להיכנס לזה בצדק משום שבכל זאת מדובר באירוע מאוד מיוחד, אירוע של פעם בחיים. אני אישית מאוד מתרגשת לתפור לכלה משהו שאני בונה מההתחלה ועד הסוף".
ניסיתי לתהות בכל זאת לאן היא שואפת להגיע עם העסק והאם כדי להתקדם היא לא תצטרך לעזוב את שדרות. "בהתחלה" היא מגלה "אני מוכרחה להודות שהייתה לי מחשבה לפתוח עסק במרכז הארץ כי שם הכל קורה אבל היום אני שמחה שפתחתי כאן בשדרות כי מי שתאהב את מה שאני מעצבת תגיע עד לשדרות".
מה היעד הבא? "כמו שאמרתי לך בהתחלה אני בונה את עצמי צעד אחר צעד, כמובן שהגשמת חלום מבחינתי זה לבנות קו אופנה משלי, אם זה לשמלות כלה ואפילו שמלות לילדות, לראות את מה שאני מעצבת על חלון ראווה בבוטיקים גדולים זה מבחינתי יהיה מושלם".

עיצוב: שלומית יאסו. צילום: מוטי וגמן