לפני היציאה לפגרה של חודש וחצי, ועדת הכלכלה קיימה ביום רביעי דיון מהיר בנושא: "עיכוב של שנתיים בפתיחת הרכבת מהדרום למרכז". בדיון התברר כי משרד הביטחון אמור היה לקבל תקציב למיגון, אך נציג הצבא לא יכול להתייחס לנושא המימון, ברקע זה קרא היו"ר דוד ביטן לממן את המיגון מתקציב מנהלת תקומה ולהעבירו לרכבת, לביצוע מהיר.
ח"כ אברהם בצלאל (שס) הסביר כי במשרד התחבורה אומרים שמשרד הביטחון צריך למגן ובמשרד הביטחון מפנים חזרה למשרד התחבורה. "האם זה המסר שלנו לתושבי הדרום? אם לא הרכבת, מה יביא לחיבור של הפריפריה למרכז?", שאל בצלאל.
ח"כ דבי ביטון (יש עתיד), תושבת שדרות, תהתה איך עד ה-6 באוקטובר לא חשבו שצריך חומה ואיך אמרו לתושבים שאפשר לחזור כיום לשדרות, אבל את הרכבת לאשקלון ותל אביב משביתים. היא הוסיפה כי צריך למגן וצריך להיערך אחרת, ולתת לתושבים להחליט אם הם עולים על הרכבת או בוחרים לנסוע בכביש, שגם הוא חשוף לאיום נ"ט.

ח"כ דבורה ביטון בדיון בסוגיית הרכבת השבוע
מנגד, ח"כ עודד פורר (ישראל ביתנו) התנגד למיגון ואמר כי "הפתיחה מתעכבת בשל הצורך בחומה שתגן על המסילה, שעלותה כ-820 מיליון שקל – וזה אומר שאנחנו נמצאים עדיין ב-6 באוקטובר. ברחובת יש תחנת רכבת ואין חומה שמגינה מירי נ"ט, אם גם אחרי ה-7 באוקטובר נידרש להקים חומות בשדרות סימן שלא למדנו כלום. לא נוכל למגן עצמנו לדעת, אחרת לא נעשה מה שצריך מבחינת חיסול האיום".
ח"כ משה טור פז (יש עתיד) אמר בתגובה כי אפשר בכלים סבירים לבצע את המיגון, ומי שאומר שלא צריך למגן לא מבין עם מה המדינה מתמודדת. כהן הוסיף גם הוא כי צריך לקבל החלטות אמיצות, כלשונו, ולמגן את הקטע.
ח"כ אלמוג כהן (עוצמה יהודית) הצטרף לדברי פורר ואמר כי צריך לשנות תפישה. "חלאס עם המיגונים. אפשרנו לצבא לסמוך על הגנה אבל די עם הגנות, אם נתמגן שוב נשים את הצבא באזור הנוחות", אמר. טור פז התפרץ לדבריו ואמר: "תמיד נצטרך מיגון, לא צריך למכור אשליות לאנשים".
מנכ"ל הרכבת, משה (שיקו) זנה, אמר כי כשצה"ל מורה לסגור את התחנה אין לרכבת שיקול דעת. הוא הוסיף כי יש הסעיות במקטע הסגור, בין שדרות לאשקלון. נציג אגף המבצעים בצה"ל, סא"ל ירין עמר, הסביר כי בהתאם להערכת המצב החליט צה"ל שקטע של 4.4 קילומטר, מיד מרדכי ועד דרומית לנחל שקמה, חשוף לאיום של חוליות נ"ט שיכולות לבצע ירי על הרכבת, ומול האיום הזה ישנה תוכנית מיגון.

מנכל הרכבת שיקו זאנה
עם זאת, היו"ר ביטן שאל מי יממן את המיגון וסא"ל עמר השיב כי יש תוכנית מוכנה אך הוא לא יוכל להתייחס למימון ותקצוב כי אינו בקיא בנושא. מנכ"ל הרכבת זנה אמר כי משרד הביטחון קיבל 40 מיליון שקל לתכנון וביצוע, והוא האחראי. היו"ר ביטן הגיב, כי "אם נחכה למשרד הביטחון זה לא יקרה".
היו"ר ביטן סיכם את הדיון ואמר כי "הוועדה סבורה שיש לסיים את העבודות, כולל המיגון, בהקדם, על-מנת לחבר את שדרות למרכז. הוועדה סבורה שצריך למצוא לכך תקציב, ולא פוסלת שימוש בתקציב מנהלת תקומה, והביצוע והתכנון צריכים להיות בידי הרכבת ולא בידי משרד הביטחון".