משפחת אוחנה משדרות מקפידה כל שנה על תחפושת משפחתית מקורית ובאווירת הקורונה ההורים והילדים התחפשו לרופאים שנותנים את החיסון. משפחת ביטון התחפשה למשפחה אפריקנית כי הישיבה הממושכת בבית עם הילדים הוציאה מהם את "המרוקו". הם מספרים ל'דין וחשבון' על ההכנות ליצירת התחפושת והאהבה הגדולה לחג.
החג הכי צבעוני בשנה מספק מגוון עשיר של תחפושות מסקרנות אבל לא מעט משפחות לוקחות את זה צעד יצירתי אחד קדימה והופכות את זה למזכרת הכי מושלמת שיש למשפחה. עבור חלק מהמשפחות זו כמובן הזדמנות ליצור את התמונה המשפחתית לאלבום המשפחתי שהיה דל באירועים בשנה האחרונה.
בנוסף, באווירת הקורונה, איך לא, פגשנו לא מעט תחפושות יצירתיות של ילדים בבתי הספר, פגשנו לא מעט הורים שסיפרו שלא הספיקו לרכוש מוקדם תחפושת בגלל הסגר אז הם החליטו ליצור בעצמם. "על חגיגת פורים אי אפשר לוותר, אחרי שנה מתישה, השמחה של החג הכי צבעוני הגיעה בדיוק בזמן" סיפרו הורים "וכמה שהילדים מאושרים".
תחפושת עם מסר ערכי
מהרגע שמסיימים להדליק את החנוכייה ותם חג החנוכה, מתחילה אסתר אוחנה-פרץ, גננת במקצועה להתכונן לחג הכי אהוב עליה בשנה- חג פורים. "אחרי חג החנוכה כמובן שיש לנו את טו בשבט אבל הראש כבר במחשבות על פורים" היא מספרת בחיוך, "אני חושבת שקודם יש הרבה מחשבה על גיבוש הרעיון, אחרי שאנחנו מקבלים החלטה מתחיל התהליך החשוב באמת של מציאת בדים ואביזרים ואז כמובן מגיעים עם זה לתופרת שזה תהליך מורכב בפני עצמו".
מאיפה האהבה הגדולה הזו לחג פורים?
"קודם כל מהילדות אני פשוט מאוהבת בחג הזה, בכלל זה חודש של שמחה, חודש של כייף וחודש מאוד צבעוני, כמעט בכל שלב בחיים כילדה, נערה ואישה מעולם לא יצא מצב שלא התחפשתי. ברקע שהתחתנתי והמשפחה התרחבה זה היה הכרחי. בהתחלה איתמר בעלי לא היה נלהב במיוחד אבל בסוף לא הייתה לו ברירה והוא משתף עם זה פעולה יפה מאוד".

משפחת רופאים שמטפלים בקורונה. צילום: יוני בביאן / גבי ממן
אני רואה שהפכתם את זה למסורת ומשקיעים לא מעט מחשבה במקוריות?
"אני מקפידה שהתחפושת המשפחתית לא רק תהיה יפה אלא שתעביר מסר ערכי-חינוכי, ממש תחפושת עם מסר, למשל בשנים הקודמות התחפשנו ל"בד סידור", מעין תלבושת שעליה היו מספרים כמו ,ואהבת לרעך כמוך", "כבד את אביך ואת אימך", אמירות קצרות עם משמעות. שנה לפני כן, יצרנו תחפושת שאני מפת ארץ ישראל והילדים שלי הם מטיילים ואבא שלהם המדריך".
נראה כאילו השנה היה קל יותר לחשוב על הרעיון?
"אפשר לומר שהשנה באווירת הקורונה החלטנו שאי אפשר לפסוח על המציאות שבה אנחנו חיים. האמת שגם כאן הייתה מחשבה מסוימת עם מסר של משפחתיות, תקופה שבה למדנו להעריך יותר את המשפחתיות, את הקיים. החלטנו להתחפש לרופאים שמחסנים אותנו נגד הקורונה והמסר שלנו שיש להוקיר להם תודה על עבודתם המסורה למעננו".

משפחת אוחנה. תחפושת בד סידור עם מסרים ערכיים. צילום: יוני בביאן / גבי ממן
אסתר כמו שכבר ציינו קודם היא גננת במקצועה ולדבריה החזרה למסגרת הייתה הכרחית ואין כמו לחזור לשגרה עם החג הכי צבעוני. "גם כאמא לילדים וגם כמובן כגננת יש לי דאגה גדולה מאוד לילדים ואני מבינה את הקושי. הייתה לנו שנה מאוד מורכבת וקשה ואנחנו כבר מתמודדים בגן עם אתגרים לא פשוטים, הילדים חווים חוויה לא הכי נעימה. אני בטוחה שיחד עם הצוות המופלא שלי נעשה הכל כדי לעזור להם לצלוח את התקופה הזו. הכי חשוב שיהיה לכולנו חג פורים שמח ושהקורונה תהיה כבר מאחורינו".
"להתחפש בפורים זו חוויה משפחתית"
עוד משפחה שצדה את עינינו בתחפושת המשפחתית היא משפחת ביטון שמקפידה כל שנה על תחפושת מקורית לכל בני המשפחה. במקרה של לירז ביטון כהן, זו שדוחפת את כל המשפחה למקוריות, כשהייתה קטנה פורים לא היה החג שחיבבה במיוחד. "אני יכולה לומר לך כילדה פשוט שנאתי להתחפש, חיפשתי כמה שפחות להתבלט, הייתי ביישנית, נחבאת אל הכלים" היא מודה בחינניות רבה.
מאוד מפתיע נוכח ההשקעה הגדולה שלך בפורים?
"נכון, הרבה שרואים את ההשקעה משוכנעים כנראה שיש לי אהבה מיוחדת לחג אבל האמת היא ההחלטה להשקיע כל שנה בחג הזה באיזשהו מקום כדי לא להעביר לילדים את חוסר האהבה שלי לחג הזה, נראה לי שהלכתי עם זה הכי רחוק שאפשר מבחינה ההשקעה".

משפחת ביטון עם נסיך חדש שנוסף למשפחה. צילום: יוני בביאן / גבי ממן
שתפי אותי בתכנון שלכל הדבר הזה?
"אני חושבת שהחלק היותר מורכב זה לחשוב על קונספט, זאת אומרת מה הקונספט המשפחתי ושהוא גם יתאים לכל אחד באופן בודד, שזה לא יהיה משהו שאם אתה מפרק אותו אז זה לא נראה תחפושת כי אז ה לא יכולים ללכת לבתי הספר או לגנים. ברגע שהחלטנו על קונספט זה כבר הופך ליותר קל, קונים אביזרים והולכים לתופרת. כל זה קורה לפחות חודש לפני חג פורים".
מסתכל בגלריה שלך ומדהים לראות כל שנה משהו מקורי אחר. מה המחשבה הפעם מאחורי התחפושת?
"קודם כל בשנים האחרונות יצרנו לא מעט רעיונות מקוריים, למשל שנה אחת התחפשנו לנסיכות של דיסני והזאב הרשע תפקיד שעשה מצוין אבי, במבי והצייד, כולנו היינו במבי ואבי היה הצייד, פרפרים ולוכד פרפרים, שנה שעברה התחפשנו לאסטרונאוטים והשנה החלטנו להתחפש לאפריקאים".

משפחת ביטון בשנה שעברה עם תחפושת אסטרונאוטים. צילום: יוני בביאן / גבי ממן
למה אפריקאים?
(היא צוחקת) סתם כי אנחנו מרוקאים ובתקופת הקורונה הם הוציאו לנו את "המרוקו", ומרוקו זה אפריקה. למעשה כבר התחפשנו להכל ולא היו עוד רעיונות יצירתיים. אני חושבת שבסוף הכי חשוב זאת החוויה המשפחתית, מעין חוויה רגעית. כל שנה אנחנו מתכנסים לחשוב מה תהיה התחפושת ויש שנים שאני מתגמשת לכיוון הבנות ויש שנים שהם מתגמשים לרעיונות שלנו".
כמה השנה פורים מיוחד יותר?
"אני חושבת שהשנה מכל השנים זה הכי מיוחד, למעשה מפורים שעבר הם לא חגגו אף חג בצורה הרגילה שהם מכירים ולחגוג את פורים כמו שהם חגגו בשנה שעברה, עם אותה הכנת תחפושות, עם אותם צילומים. אמרתי לעצמי שלא משנה מה, גם אם המסיבה שלהם תיעשה בזום , על החוויה המשפחתית אני לא מוותרת, בסוף זו מזכרת הכי מדהימה שיש".