נשר, מבימאי הקולנוע המוערכים בתעשייה הישראלית ('הלהקה','סוף העולם שמאלה', 'פעם הייתי' ועוד) יקיים שיחה עם הקהל ולאחר מכן יוקרן סרט הקולנוע החדש "חטאים"
סינמטק שדרות ממשיך לספק לצופיו סרטי הקולנוע עם ערך מוסף. מעבר לעובדה שהסרטים הכי חדשים מגיעים בתוך זמן קצר מצאתם לאקרנים במחירים זולים יותר מכל מקום אחר בארץ, הקהל שמגיע לצפות בסרטים זוכה מעת לעת, במיוחד בהשקת סרטים ישראלים חדשים למפגש עם יוצרי הסרט דבר המעורר סקרנות רבה. גם בחודש ינואר יזכו הצופים לשני מפגשים מעניינים, הראשון יהיה בשבוע הבא ביום שלישי עם הקרנת הסרט הישראלי החדש "חטאים" שזוכה לשבחים רבים מהמבקרים. אבי נשר, בימאי הסרט שעומד מאחורי לא מעט סרטים ישראלים מצליחים ('הלהקה', 'סוף העולם שמאלה', 'פעם הייתי' , 'הסודות' ועוד) יהיה אורח הכבוד. לפני הקרנת הסרט הוא יקיים שיח עם הקהל. מלבד נשר, ב-10.01.17 תגיע השחקנית נלי תגר לשיחה עם הקהל ולהקרנה נוספת של הסרט.
העלילה של 'חטאים' מתרחשת בשנת 1977, ומלווה את ספי מילך בת דמותה של אלה שריף, בגילומה של ריגר ואחותה ננה בת דמותה של שוש אביגיל, בגילומה של תגר.

מתוך "החטאים" של אבי נשר
ספי (ג'וי ריגר), תלמידה באקדמיה למוזיקה שבירושלים, מגיעה יחד עם משלחת של תלמידים להופיע בגרמניה. בסוף ההופעה ניגשת אליה אישה פולנית ומתחילה לכעוס עליה ולקלל אותה ולצעוק לה שהיא בת של רוצח. ספי חוזרת הביתה נסערת מהמקרה ומשתפת את אחותה, אהרונה (נלי תגר), תל אביבית מרדנית, עורכת עיתון מחתרתי שאוהבת כל מה שקשור לשבירת מוסכמות, ההיפך הגמור מספי, שמתגוררת עם הוריה הייקים וחיה על פי המוסכמות, מה שצריך ומה שמצופה ממנה, חלומה הגדול הוא להיות מלחינה. אהרונה מתעקשת לחקור את המקרה ומבינה שיש הרבה דברים שאביהם לא טרח לספר להם על השנים בהן חי בפולין בצעירותו בתקופת השואה ויחד הן מתחילות לחקור ולחבר את חלקי הפאזל החסרים ולהבין שאבא שלהן הוא לא באמת מי שחשבו.
הן מבינות שהוא היה מעורב ברצח אך מתקשות לגלות את התשובה. הן מנסות לשאול אך נתקלות באטימות מצד אביהן (דורון תבורי) ואמן (יבגניה דודינה) שמשחקת אמנם תפקיד יחסית משני בסרט, אבל עושה אותו בצורה עמוקה ומרגשת, גם השתיקות שלה אומרות הרבה והיא אחת ההוכחות לכך ששחקן לא צריך לשחק עם שורות מתחכמות וטקסט עשיר וארוך, יכולה להיות לו נוכחות עצומה בסרט גם מתפקיד משני שכולל הרבה שתיקות אבל נוכחות מאוד עוצמתית.
לאחר שחקרו בסביבתן הקרובה, אביהן מקבל ידיעה על כך ומחליט להושיב את שתיהן ולשחזר ולכתוב את היומן שכתב בפולין בתקופת המלחמה תוך כדי שעולים לו זיכרונות קשים שמציפים את הבנות באמוציות.
תוך כדי העלילה, בחור שקשור לעבר של אביהן מפולין, מגיע לביקור בארץ ומתקרב לספי דרך לימודיה באקדמיה ויוצר איתה חיבור חם. אביה מגלה על הקשר וכועס ובינתיים היא ממשיכה את החקירה שלה בעוד אחותה, אהרונה, מקבלת בשורות לא פשוטות בנוגע למצבה הבריאותי.