יש רגעים בחיים שכולנו מחכים להם. בין אם אנחנו יושבים במסעדה טובה, בין אם אנחנו מארחים את ארוחת החג או ערב שישי בביתנו ובין אם אנחנו מארחים חברים לארוחה קלילה. הרגע הזה שכולנו מחכים לו הוא הרגע שבו ניקח את הכפית הראשונה ונכניס אותה לתוך הפה, אותו רגע שבו נתענג על הטעם המתוק והמפנק של הקינוח. אז במיוחד לכל אוהבי הקינוחים והסוכר, הכנו לכם רשימה של כל הקינוחים שהכי שווה לחכות להם עד סוף הארוחה.
עוגת ביסקוויטים בטעם לוטוס ונגיעת דבש
אומנם עוגת הביסקוויטים המסורתית היא טעימה מאוד ובאמת שאין מה להלין עליה. אך עוגת ביסקוויטים שעשויה מלוטוס היא כבר עוגה אחרת לחלוטין. כאן מדובר בעוגה בעלת טעמים עמוקים של ג'ינג'ר משולבים עם קרם אוורירי בטעמי דבש ווניל עדין. לאחר סידור הביסקוויטים והנחת שכבות הקרםבין שכבה אחת לשנייה תוכלו לעטר את החלק העליון עם שקדים קלויים, שברי עוגיות לוטוס ומעט דבש, כל אלו מחברים את כל הטעמים האלו יחד לכדי ביס אחד מושלם בסוף הארוחה.
עוגת טירמיסו
הקינוח האיטלקי בטעמי אספרסו אינו מאכזב לעולם. הוא בהחלט מעניק את אותו ביס מתוק של סיום הארוחה. הבישקוטי שטבולים באספרסו, גבינת המסקרפונה וקצף הביצים אשר הופכים לקרם קליל ואוורירי ומעל אבקת קקאו שמחזקת את הטעמים. מישרוצה יכול לשדרג את העוגה ולהוסיף ליקר אמרטו או יין מרסלה כפי שנהוג באיטליה.
עוגת גבינה
עוגת הגבינה היא בהחלט קינוח מושלם. את העוגה אפשר להכין בגרסה אפויה, לחילופין ניתן לאפות לה בסיס של בצק פריך ולהכין קרם גבינה עשיר ומעליה למזוג רוטב פירות יער חמצמץ שיאזן את הטעמים, אפשר להגיש אותה כעוגת גבינה פירורים ואפילו כעוגת גבינה ושוקולד מריר. כיוון שמדובר בעוגה מאוד אהובה היא ללא ספק תתקבל בשמחה בשולחן. מי שרוצה לקחת את העוגה לשלב הבא יכול להכין ניו יורק צ'יז קייק וליהנות מעוגת גבינת השמנת פילדלפיה בנוסח אמריקאי.
פאי קפה ושוקולד לבן
פאי הוא קינוח נהדר וטעים. הבסיס שלו שעשוי מבצק חמאה פריך מבטיח לנו ביס קראנצ'י אמיתי שמלא בטעם טוב ועדין. את המלית שלו שהיא דווקא מעניינת במיוחד, מכינים אותה משוקולד לבן, שמנת מתוקה וכפית של קפה נמס, הטעמים הללו משתלבים יחד בהרמוניה מושלמת ומייצרים קינוח שבהחלט שווה להמתין לו עד סוף הארוחה.
עוגת מוס שוקולד וטוויסט מפתיע
עוגה של מוס שוקולד היא תמיד הבטחה לקינוח מדהים. המוס האוורירי שנימוח לנו בפה, מתמסמס עם המגע בלשון ומשאיר לנו טעם של עוד ועוד שוקולד בפה. בעוגה הזו יש לנו טוויסט מפתיע. הבסיס לעוגה עשוי ממרנג בטעם קוקוס. כידוע קוקוס ושוקולד משתלבים נהדר ביחד ועל החלק העליון של העוגה אפשר לבזוק אבקת קקאו להעצים את טעמי השוקולד. ביס מושלם לסיום ארוחה.
עוגת נפוליאון
העוגה הזו היא אחת העוגות האהובות שיש. עשויה משכבות של בצק עלים שבתוכן יש קרם פטיסייר מפנק. את חלקה העליון אפשר לעטר עם שבבי שוקולד עדינים, שטרויזל שקדים טעים, תותים טריים חתוכים ואפילו דובדבנים.
טארט תותים ושוקולד
קינוחים רבים נחשבים לטעימים מאוד, אבל הטארט הזה הוא באמת אחד המוצלחים. שילוב החומרים שיש בו הופך אותו להצלחה מסחררת. ראשית הוא מונח על בצק חמאה פריך, אחר כך הוא מלא במילוי של קונפיטורת תותים, שמעליה יונח גנאש שוקולד עשיר ולסיום פרוסים עליו שלל תותים טריים שמסודרים כספירלה. את כל היופי הזה נותר לכם להגיש לשולחן ולהתענג מכל ביס.
פאי ליים ופטל עסיסי
הפאי הזה הוא אחד הקינוחים בכלל אם לא ה…עשוי מבצק חמאה פריך בתחתיתו. הוא משלב קרם של ליים עדין מאוד שפשוט נמס בפה ומשלב את טעמי הליים העדינים עם הפטל. באמת שעל קינוח כזה לא צריך להוסיף מילה נוספת.
עוגת גלידה מדהימה
מתי בפעם האחרונה אכלתם עוגת גלידה שמרכיביה היו חמאת בוטנים ושוקולד? העוגה הנהדרת הזו משלבת טעמים מוצלחים מאוד יחד, תוך כדי זה שהיא מעניקה לנו ביס קריר וצונן מלא בכל טוב. הבסיס של העוגה עשוי מביסקוויטים עם חמאה ממומסת וחמאת בוטנים. הגלידה עצמה משלבת גם חמאת בוטנים וגם שוקולד חלבי ומריר. את חלקה העליון מעטרים נטיפי שוקולד חלביים ומרירים לצד בוטניים