עשרות בני משפחה של נרצחי ה-7 באוקטובר התכנסו ביום ראשון השבוע באודיטוריום המקיף הכללי החדש למפגש עם נציגי צה"ל, שהציגו בפניהם את התחקיר שערכו על האירועים שאירעו בעיר בשמחת תורה.
למפגש הוזמנו כלל משפחות הנרצחים האזרחים בעיר, פצועי אותה שבת וכן חברי מועצת העיר. צה"ל והמשטרה יציגו את התחקיר באופן פרטני למשפחות חללי צה"ל והמשטרה. ביום רביעי דובר צה"ל פרסם את התחקיר לכלל הציבור.
במפגש נכחו, מלבד המשפחות והפצועים, ראש העיר, אלון דוידי, מ"מ ראש העיר, אלעד קלימי, סגניות ראש העיר, יהודית אוליאל מלכה וחוה נחשונוב, וחברי המועצה אלונה רבינוביץ', אורן נזרי, קובי הרוש וויקטור אברמוב.
בתחילת המפגש, הקריא דובר העירייה, ירון ששון, את שמות כל נופלי השבעה באוקטובר ו"חרבות ברזל" בשדרות וביקש מהקהל לעמוד לדקת דומייה. לאחר מכן, הזמין את מפקד פיקוד העורף, האלוף רפי מילוא, שהציג בפני המשפחות את התחקיר המטכ"לי הכללי על אירועי ה-7/10 ומה שהוביל אליהם.
לאחר הפסקה, עלה אל"מ ניתאי עוקשי, שהציג את התחקיר עליו עמל במשך השנה האחרונה, ובו האירועים של אותה שבת, כמות המחבלים שחדרו לעיר ומאילו מיקומים ברצועה, כמות הרקטות ששוגרו וכמובן האירועים הקשים שאירעו בעיר, לפי שלושה מוקדים מרכזיים – הקרב בתחנת המשטרה; ציר מנחם בגין, כולל מיניבוס הגמלאים ליד הספרייה; שכונות האחוזה ונאות הנביאים.
אל"מ עוקשי דיבר על כלל האירועים וכלל הנרצחים, לאחר שלקח עדויות מגורמי צבא, משטרה, מוקד ועוד.
בתגובה לפרסום התחקיר, אמר השבוע ראש העיר, אלון דוידי: "העיר שדרות כולה כואבת את כאבן של משפחות הנרצחים והחללים מהעיר שדרות ואלו שנרצחו בעירנו. תחקיר צה"ל מראה את מה שכבר ידענו, שלצערנו לא קיבלנו התראה לחדירת המחבלים לכיווננו ורק כשכבר היו בעיר, גילינו על הימצאותם. גבורתם של חיילים, שוטרים, אנשי ביטחון, חברי כיתת הכוננות ואזרחים מנעה אסון כבד יותר. העיר שדרות שילמה מחיר כבד בדמות 73 מתושבי העיר, אורחיה, חיילים ושוטרים שנרצחו ב-7/10 ובימים שלאחר מכן. בשנה וחצי האחרונות עיריית שדרות פעלה רבות בשיתוף המדינה וצה"ל לתיגבור מרכיבי הביטחון בעיר, בתקווה שלא יהיה בהם שימוש. עם זאת, חשוב להדגיש, כי חלק מהלקחים טרם הוטמעו ולא ניתן מענה לכל הצרכים הצבאיים שעלו ואנו קוראים לצה"ל ולממשלה להשלים את המענים.
עיריית שדרות שדרגה משמעותית את מערך הביטחון שלה עם אגף חדש, יחידת ביטחון עירונית ומרכיבים נוספים כמענה משלים למענה הצבאי.
אני מודה לאל"מ ניתאי עוקשי ולצוותו על ביצוע התחקיר.
שוב, תנחומיי למשפחות השכולות, איחולי החלמה לפצועים, תפילה לשובם של כלל החטופים במהרה ותקווה להכרעת אויבינו וחזרתם של לוחמי צה"ל בשלום".