העיר שדרות גדלה והכפילה את עצמה בשני העשורים האחרונים אבל נדמה כי קווי התחבורה הציבורית לעיר ירושלים נותרו בעינם ומי שמבקש לעשות את הדרך לעיר הבירה לא יוכל לעשות זאת בתדירות גבוהה ובטח שלא בצורה נוחה. הסיבה: הקו המרכזי, 492 נכנס לשדרות לסירוגין וגם כאשר זה קורה לא נותר מקום על האוטובוס. "בעצם מי שרוצה לנסוע משדרות לירושלים לא יודע בכלל אם יהיה לו מקום לעלות על האוטובוס ואם בכלל הנהג יעצור בתחנה כי כבר אין מקום אפילו בעמידה" ציינו תושבים, "זה פשוט אבסורד שאנחנו ב-2022 ועדיין זאת יכולה להיות משימה מורכבת לנסוע לירושלים מהעיר שלנו שדרות".
כידוע, הנסיעה לירושלים אף פעם לא הייתה נוחה גם בעבר. כמו לפני 40 שנה, גם כיום מדובר בקו 492 שעובר בדרך בלא פחות מ-46 תחנות בנסיעה שאורכת בין שעה וחצי לשעה וארבעים וחמש דקות. בשנים האחרונות הפכו את הקו הזה תדיר יותר ולא שלוש פעמים ביום כפי שהיה נהוג בעבר. בנוסף, הפכו אותו קו לסירוגים, זאת אומרת לעיתים הוא עובר רק דרך צומת ניר-עם וממשיך לכיוון אשקלון ולעיתים הוא נכנס לכיוון השוק העירוני, עושה סיבוב ויוצא החוצה.
"אני מתגוררת בשדרות כבר 25 שנים ואף פעם לא היה לנו קו ישיר משדרות לירושלים, הגיע הזמן לשנות את זה, גם לתושבי שדרות מגיע קו ישיר לירושלים" אומרת מכי פנדל שילדיה לומדים בירושלים ומשתמשים בתחבורה הציבורית. "הרבה פעמים הילד שלי מגיע לתחנה מוקדם, ממתין הרבה זמן והאוטובוס או שמדלג על התחנה או שמגיע עמוס בנוסעים. בגלל זה הוא כל הזמן מאחר, זה בלתי אפשרי שזה ימשך ככה. אנחנו בעידן שהתחבורה התקדמה, לא יכול להיות שנישאר מאחור".
לדבריה של פנדל, בעיר נתיבות למשל יש כיום 3 אוטובוסים שנוסעים ישירות לירושלים מה שמקצר משמעותית את הדרך לעיר הבירה. "מעבר לזה יש את קו 492 שמגיע לשדרות בתדירות גבוהה יותר אבל הבעיה כשהוא יוצא מנתיבות, הוא עובר 17 תחנות עד שהוא מגיע לשדרות. ומה האבסורד שבשדרות או שהוא עוצר בצומת ניר-עם או שהוא נכנס לשדרות עובר בתחנה אחת בלבד וממשיך. זאת אומרת יש כאן 2 בעיות, בעיה אחת שהאוטובוס מגיע עמוס בנוסעים ודבר נוסף הוא לא עובר בעוד תחנות בשדרות. צריך לזכור ששדרות גדלה ויש המון שכונות חדשות ואי אפשר להסתפק רק בתחנה אחת כי אז הילדים צריכים לתפוס קו פנימי נוסף כדי להגיע לתחנה המרכזית. אני אומרת שאם זה אפשרי בנתיבות זה אפשרי גם בשדרות".
בנוסף, תושבים משדרות דורשים ממשרד התחבורה שיפתח אפשרות לקו אקספרס לירושלים, זאת אומרת, האוטובוס יבצע איסוף ממספר תחנות ויצא דרך בית קמא ישירות לירושלים כך שזה יכול לתת מענה של נוחות למי שרוצה לנסוע משדרות לירושלים ויקצר משמעותית את הנסיעה במיוחד עברו אלה שלומדים בירושלים או אפילו עובדים בירושלים.
תגובה משרד התחבורה: העיר שדרות מקבלת שירות תחבורה ציבורית זמין ויעיל, הן בתחום העירוני והן בתחום המטרופוליני, לבאר שבע, לאשקלון ולערים הסמוכות. השירות בין שדרות לירושלים ניתן בשני קווים (492, 495) הפועלים בתדירות משולבת של 10 נסיעות יומיות ישירות לכיוון ירושלים, התדירות הקיימת נותנת מענה הולם לביקושים הקיימים משדרות לכיוון ירושלים. במקרה חריג, ככל שהאוטובוס מלא, חובת הנהג לדווח לבקרה כדי להמציא אוטובוס חלופי.