ציבור הנשים הדתי והמסורתי מביע בשנים האחרונות שוב ושוב תרעומת על כך שבמסגרת התפתחותה של העיר לא ניתן מספיק מענה בנוגע לסוגיית הטהרה. לטענתן, ההיצע הקיים של המקוואות ברחבי העיר לא מספיק לתת מענה ראוי לציבור גדול, נשים נאלצות לכתת רגליהם מרחק רב מאזור מגוריהם כדי לקיים את המצווה החשובה.
בעיר שדרות יש שלושה מקוואות עירוניים ועוד שניים שמופעלים באופן פרטי. "העיר שדרות הכפילה את כמות התושבים וכל המקוואות העירוניים מתקופה שהעיר הייתה בת עשר אלף תושבים. איך זה יכול להיות שמאז לא חשבו להקים עוד מקוואות" ציינו נשים. "עניין הטהרה הוא מאוד אישי, פרטי, לא נעים לאישה למשל ביום שישי ללכת מרחק רב לטבול או בכלל ביום רגיל להגיע לנסוע לקצה השני ואף להמתין בתור ארוך".
יש לציין את העובדה שלפני שלוש שנים הכריזה עיריית שדרות על הקמת מקווה ספא מפואר בעלות של 8 מיליון שקלים. "באמת תוהה איך מתקבלות החלטות בעירייה" תוהה רעות אופיר, "נשמע מקסים מקווה ספא ממוגן ששמענו עליו כבר 3 שנים – אבל למה באחוזה, שכונה מרוחקת לכל הדעות ולמה העירייה מממנת אותו ב 5 מלש"ח! כשאפשר בעלות הזו אולי לבנות 2 מקוואות חדשים או לשפץ את אלה שמצבם על הפנים ולכן נשים רבות יוצאות אל מחוץ לעיר כדי לטבול, ולא הזכרתי את המקווה הרעוע של הגברים ויש הרבה שטובלים כאן".
מי שעוד הציף את הסוגיה הוא עמוס גואטה שציין "היה מצופה שייבנה לפחות עוד מקווה אחד או שניים לציבור הנשים בשדרות שהכפיל את עצמו ואולי גם שילש ובכך למנוע מהן לנסוע לערים אחרות לטבול ומנשים פחות דתיות אך שומרות טהרה זה היה מונע מהן שלא לטבול כי אין להן כוח לחכות בתור ובטח שלא לנסוע לעיר אחרת".
מעיריית שדרות נמסר: "בעיר שדרות ישנם שלושה מקוואות עירוניים, כאשר אחד מהם, בשכונת נאות אביב, שופץ ממש לאחרונה בעלות של 600,000 ₪. בנוסף, קיימים שני מקוואות פרטיים. בעוד כחודש ייפתח מקווה ממוגן ראשון בעולם ובו שני בורות טבילה, בנוסף לחדרי ספא וחדרי סדנאות, בכניסה לשכונת האחוזה. המקווה, שגם יהיה מונגש, מוקם בעלות של כ-8 מיליון שקלים מתקציב עירייה ותורמים. בימים אלה ישנה תוכנית אדריכלית למקווה נוסף בין שכונת הכלניות לשכונת שדרות בפארק לאחר שהעירייה זכתה בקול קורא של המשרד לשירותי דת. העירייה תמשיך לפעול למען כלל התושבים והתושבות ולתת להם את המענה הראוי והטוב ביותר".