במרכז החוסן של עיריית שדרות נפתחו ביום ראשון האחרון תוכניות פוטותרפיה ייחודיות, המיועדות לבנים ולבנות בכיתות ז'-ט'. במסגרת התוכנית, קבוצת בנים וקְבוצת בנות לומדים את רזי הצילום, תוך שימת דגש על כוחו של המדיום ככלי לביטוי רגשות, חיבור עצמי וחיזוק הביטחון העצמי.
"המטרה שלנו היא להעניק לילדים כלים להתמודדות עם קשיים רגשיים וחברתיים באמצעות הצילום", מסביר אמיתי שני, מנהלת תחום טיפול קבוצתי במרכז חוסן שדרות. "הצילום מאפשר לילדים לבטא את עצמם בצורה לא מילולית סביב אירועים שחוו, לחקור את עולמם הפנימי וליצור קשרים חברתיים משמעותיים."
התוכנית, בהנחיית הפוטותרפיסט גל נבו, משלבת לימוד טכניקות צילום לצד עבודה רגשית עמוקה. הילדים לומדים כיצד להשתמש במצלמה ככלי להבעה עצמית, לתפיסת רגעים מיוחדים ולשיתוף סיפורים אישיים.
"הצילום נותן לי כוח", משתף יאיר, אחד המשתתפים בקבוצה. "היה כיף להכיר את העולם הזה, לנסות את זה גם. גיליתי עולם שלם בתוך המצלמה."
איתי, משתתף נוסף, מוסיף: "התוכנית פתחה לי את הראש לעוד דברים. למדתי המון על טכניקות צילום, אבל גם על עצמי ועל איך אני יכול לבטא את עצמי דרך התמונות."
"אנו מאמינים שילדים אלו יהיו דור חדש של צלמים שיביאו אור ושמחה לעולם דרך המצלמה שלהם", אומר גל נבו. "התוכנית היא רק ההתחלה, ואנו מקווים להמשיך ולפתח יוזמות נוספות בתחום הפוטותרפיה לילדים בשדרות."
"הצילום הוא כלי רב עוצמה שיכול לשמש ילדים להתמודדות עם קשיים רגשיים וחברתיים", אומרת הילה גונן, מנהלת מרכז חוסן שדרות. "באמצעות התוכנית הייחודית הזו, אנו מעניקים לילדים כלים לחיזוק הביטחון העצמי, לפיתוח מיומנויות חברתיות ולביטוי רגשות בצורה בריאה. הצילום נותן לילדים משמעות. היכולת לבחור בזווית אחת, במושא צילום אחד, ולמצוא בתוכו יופי, נותנת להם כלים להתמודדות עם התקופה המורכבת הזו".