אם נפגעתם בצורה כזו או אחרת במסגרת מקום עבודכם ואתם שואלים את עצמכם מה עליכם לעשות, הגעתם לעמוד הנכון. בפוסט הבא נסביר לכם מהי תאונת עבודה, כיצד עליכם לנהוג במקרה של תאונת עבודה ונספק לכם כמה טיפים לבחירת עורך דין לתאונות עבודה.
ראשית, מהי תאונת עבודה?
המחוקק קבע כי תאונת עבודה צריכה להיות תוך כדי ועקב העבודה. בנוגע לתאונת דרכים באופן ספציפי, התאונה צריכה להיות בדרך לעבודה או בדרך חזרה הביתה מהעבודה.
כיצד עלינו לנהוג במקרה של תאונת עבודה?
ראשית כל אין צורך להתבייש או לפחד להזמין אמבולנס למקום התאונה. שנית כל, כפי שממליצים בפורטל Yourlaw, מומלץ לשמור פרטי עדים שהיו נוכחים בתאונה: שם וטלפון, לצלם את המפגע שגרם לתאונה ומומלץ גם להיבדק באותו יום שהתרחשה התאונה במיון או בקופת חולים. ככל שיש יותר מסמכים ואישורים רפואיים התומכים בתאונה, כך עולה הסיכוי להגדלת הפיצוי הכספי שתקבלו כתוצאה מאותה תאונה. במידה ונמשכות בדיקות וטיפולים רפואיים נוספים וודאו שאתם שומרים את כל המסמכים הרפואיים וכי יש לכם מעקב על כל הנעשה. את המסמכים הללו יש להגיש בהמשך התהליך לביטוח הרפואי.
איך בוחרים עורך דין?
מומלץ לבחור בעורך דין המתמחה בתחום של דיני נזיקים ותאונות עבודה. ניסיון, מקצועיות, אמינות הנם ערכים מרכזיים אשר חייבים ללוות אתכם בתהליך ההשוואה והבחירה של עורך הדין. כמובן שאם קיימת באפשרותכם האופציה להתייעץ עם מכר, חבר או קולגה לגבי עורך דין מנוסה, אכן מומלץ לעשות זאת אך במידה ולא כדאי לעשות סקר שוק בעצמכם ולבחון את כל האופציות.
עורך הדין יציג בפניכם את התהליך הצפוי לפניכם, יסביר לכם מה עליכם לעשות, על אילו מסמכים אתם צריכים להחתים את המעסיק, כיצד לפנות למעסיק ולביטוח שלו במטרה לדרוש את הפיצויים המגיעים לכם כתוצאה מהפגיעה. תאונת עבודה מחייבת אתכם להחתים את המעסיק על טפסי תביעה לביטוח הלאומי ולהגישם כמה שיותר מהר למוסד לביטוח לאומי. למסמכים הללו יש לצרף את התיעוד הרפואי, תעודה רפואית על נפגע עבודה ותלושי שכר אחרונים.
לסיכום, תאונת עבודה היא סיפור מורכב הדורש התייעצות וליווי על ידי עורך דין. מומלץ לכל אדם שנפגע במסגרת של תאונת עבודה לפנות לביטוח לאומי בכדי שיוכל לממש את הזכויות שלו.