עיריית שדרות והעומד בראשה השיקו לאחרונה את פארק הילדים הראשון מסוגו בעיר אשר סוחף אחריו תושבים בני העיר ואף תושבים רבים מחוצה לה. למערכת האתר הגיעו תלונות של תושבים על כך ששירותי הפארק לא ראויים לשימוש. עיריית שדרות "לאור פנייתכם, יצאה הנחיה למנהל הפארק לתגבר את כמות הניקיונות במהלך היום"
בחודש יולי האחרון חנכה עיריית שדרות את אחד הפארקים היותר יפים שנראו כאן באזור בהשקעה של למעלה מ 15 מיליון ש"ח.
הפארק משתרע על כ-8 דונמים, מתוכם כ-2.5 דונמים הכוללים מתקני משחק נגישים המתאימים לכל הגילאים. הוא כולל בתוכו מתקני משחק לפעוטות, ילדים ובוגרים. בהמשך ישולבו בו גם מזרקות ג'טים וכן משחקי מים בפיתוח אומנותי מיוחד. בנוסף, הוקמו מגרשי מיני כדורגל ומיני כדורסל, מתקני כושר לאורך הטיילת, נדנדות מיוחדות, פרגולות, הצללות מעל המתקנים ומרחבי גינון. כמו כן, הותקנה תאורה מיוחדת וחסכונית וכן ריהוט גן מפואר. בכל יום פוקדים את הפארק רבבות של תושבים מהעיר ותושבי חוץ ונהנים מעת לעת גם במופעי תרבות ופנאי. אך למרות כל זאת, מספר תושבים הפנו את תשומת ליבנו למפגע תברואתי וחוסר נוחות מצידם בתחום הפארק. אמא לילדה בת 4 סיפרה לכתבנו "הילדה הייתה צריכה להיכנס לנוחיות, שפתחנו כל אחד מחדרי השירותים פשוט הזדעזענו מהמראות הלא נעימים ומהריחות שבקעו משם. הילדה הייתה חייבת לשירותים וזה היה פשוט סיוט. אמא נוספת לילדה בת 6 פשוט דחקה בילדה שלה להתאפק עד שתגיע לבית ופנתה לכתבנו על מנת שנדווח על כך לרשות על מנת שיטפלו בעניין זה. למיותר לציין שעיקר המבקרים שם הם ילדים קטנים וחשיפתם לתנאי תברואה מסוג זה עלולים לפגוע בבריאותם.
מעיריית שדרות נמסר בתגובה:"עיריית שדרות והקרן לפיתוח שדרות משקיעות רבות בטיפוח פארק הילדים ובשמירה על הסדר והניקיון בו באמצעות עובדים שנשכרו עבור מטרה זו. הפארק מתוחזק ומנוקה 3 פעמים ביום. ייתכן שהמקרה המדובר אירע בדיוק לפני ניקיון הערב. בכל אופן ולאור פנייתכם, יצאה הנחיה למנהל הפארק לתגבר את כמות הניקיונות במהלך היום ולפעול באמצעים נוספים כדי שמקרה זה לא יישנה.
יצוין, כי במהלך השבוע יוצבו בפארק הילדים שירותים קבועים ובימים הקרובים יפונו ממנו השירותים הזמניים.
בהזדמנות זו, אנו קוראים לאורחי הפארק לשמור עליו נקי כדי שלכולנו יהיה נעים וכיף לשהות בו".