המשקה השחור המרוכז, הממריץ והארומטי מהווה חלק חשוב משגרת יומם של רבים מאיתנו. קפה על הבוקר על מנת שניתן יהיה להתחיל את היום כראוי, קפה בהפסקה בעבודה או קפה חזק לאחר הארוחה. לכל שתיין קפה יש הרגלים קבועים משלו, וכן – לכל אחד יש את סוג הקפה האהוב עליו. אם כן, מה תשתו – קפה שחור או אספרסו?
מקור הקפה
קיימים מיתוסים שונים לגבי מקורותיו של הקפה, אך נראה שאתיופיה היא מולדתו של המשקה האהוב. הזן הנפוץ ביותר של פולי הקפה – ערביקה – מקורו באתיופיה. זנים אחרים כמו רובוסטה וליבריקה נמצאו בטבע במקומות שונים באפריקה. מסתבר כי התימנים היו הראשונים שאימצו את המשקה המעורר לתפריט השתייה שלהם, ובמאה החמש עשרה הקפה החל להיות נפוץ ומוכר ברחבי העולם.
קפה שחור
הקפה השחור הוא עממי וקרוב יותר לאדמה. כשאתם שותים קפה שחור טוב, טרי וארומטי אתם יכול לדמיין את השדות הנפרשים לעיני עובד האדמה בשעת הבוקר, לשמוע את ציוץ הציפורים ולחוש את מגע הרוח והשמש על פניכם. את הקפה השחור תוכלו להכין בכל מקום: בבית, בטיול או בעבודה, והוא זמין בכל סופר גדול ובכל מכולת שכונתית. הקפה השחור נטוע עמוק באזורנו ומהווה חלק מן התרבות המקומית.
אספרסו
האספרסו עשה עלייה לבתי הקפה בארץ מאירופה, ובעשור האחרון, עם יציאתן לשוק של מכונות האספרסו הביתיות, נהיה האספרסו חלק משגרת היום הביתית של אוהבי קפה רבים. את האספרסו הביתי מכינים בעזרת קפסולות קפה המתאימות למכונה שרכשתם, ואחד היתרונות הוא שלבחירתכם קפסולות קפה בטעמים שונים. בנוסף למגוון הטעמים, האספרסו יוצא בטמפרטורה הנכונה ובמינון המים המדויק, והתענוג מושלם. אם מתעקשים להיות עממיים יותר, ניתן להכין אספרסו גם בעזרת מקינטה שממלאים במים ובקפה ומניחים על הגז, אך אספרסו משובח באמת הוא כזה שיוצא ממכונת האספרסו.
אז מה תשתו?
הבחירה בין קפה שחור לאספרסו היא בחירה של טעם, של אופי ושל געגועים. אם אתם מתגעגעים לשקט של האדמה ולניחוחות ולקולות של הטבע הארץ ישראלי – קפה שחור נועד לכם. לעומת זאת, אם אתם מתגעגעים למטרופולינים גדולים, לבתי מלון, למסעדות ולנימוסים אירופאים – אספרסו יתאים לכם. כמובן, קיים גם עניין הטעם: מצד אחד, אין כמו קפה שחור משובח שבושל בפינג'אן לסיום הארוחה, לאירוח חברים ובני משפחה או בטיול. מצד שני, אספרסו מרוכז וארומטי על הבוקר ישלח אתכם לעבודה שמחים וטובי לב, ואספרסו ריחני ומהביל יפנק אתכם, את בני ביתכם ואת אורחיכם בכל עת.