דובר צה"ל מוסר כי לפנות בוקר (רביעי) תקף צה"ל באמצעות מטוסי קרב תשתית טרור תת-קרקעית של ארגון הטרור חמאס בצפון רצועת עזה. כמו כן, שתי מטרות טרור של הכוח הימי של ארגון הטרור חמאס.
התקיפות בוצעו בתגובה להצתת עמדה צבאית בשטח ישראל אתמול בבוקר על-ידי מספר מחבלים שחצו מרצועת עזה, וכן לאור המשך ניסיונות ההעברה של רחפנים ועפיפונים לשטח ישראל לצורכי טרור והבערת שטחים.
הדי התקיפה נשמעו היטב בכל האזור והבהילו תושבים רבים אך כאמור, מדובר בתגובה ישראלית על חדירה והצתת עמדת צלפים ישראלית (לחץ על הקישור לסרטון) על ידי מחבלים אתמול. העמדה לא היתה מאויישת והמחבלים מיהרו לברוח חזרה אל הרצועה לאחר ההצתה.

אש בוערת במקום התקיפה של כוחותינו הלילה. צילום: טוויטר
שר הביטחון ליברמן צייץ בטוויטר הבוקר כי "הניסיונות לתקוף את מדינת ישראל מהאוויר, בגדר ומתחת לאדמה ייחסמו בקיר ברזל ובעצמה של צה״ל. טוב שראשי החמאס יפנימו כי הפרויקט הצבאי שלהם הוא כישלון".
מנגד, הגיב דובר חמאס עבד א-לטיף אל-קאנוע לתקיפת המנהרה בידי צה"ל הלילה. "מדובר בהסלמה נגד הרצועה והמשך של התוקפנות הציונית הבוטה נגד העם", אמר. "זה ניסיון חדש וכושל להכשלת תהלוכות השיבה והסרת המצור. הסלמה זו תדחוף את העם הפלסטיני להמשיך בתהלוכות העממיות בכל כוחו ובכל השיטות והכלים עד להשגת כל המטרות. הכיבוש לא יצליח לחסל רצון ואיתנות העם".