יש לכם יותר מדי חשבונות – כמו חשבונות מים, חשמל, ארנונה, שכירות, ועוד – ואינכם מצליחים לעקוב אחר כולם? זקוקים לעזרה בהשתלטות על כל החשבונות שלכם? לא מצליחים לסגור את החודש בלי מינוס, או רוצים לחסוך אך מתקשים בכך? אם עניתם שכן על אחת מהשאלות הקודמות, הגיע הזמן שתכירו את שירותי התכנון הפיננסי של חברת Life Goals.
מה זה תכנון פיננסי?
כשמדברים על תכנון פיננסי, לרוב הכוונה לתכנית חיסכון מפורטת ומוגדרת מראש, הקובעת את המטרות והיעדים שלכם, ואת השיטות והאסטרטגיות כדי להשיגם. תכנון פיננסי מאפשר תכנון של העתיד הכלכלי שלכם, והוא יכול לעזור לכם לחסוך ולקבל החלטות חכמות יותר בנושאים שקשורים לפעילות הפיננסית שלכם. בנוסף, מחקרים מוכיחים שמשפחות שיש להן תכנית פיננסית, ושהן פועלות ומתנהלות על פיה, מגיעות לשווי נטו שהוא גבוה פי שלוש, מזה של משפחות שלא פועלות לפי תכנית פיננסית. כלומר, תכנון פיננסי מאפשר לכם לתכנן את התקציב שלכם באופן נכון וחכם יותר, והוא עוזר לכם להגדיל את תזרים המזומנים, ולחסוך יותר.
תכנון פיננסי – כיצד עובד התהליך?
להלן חמשת השלבים העיקריים בהליך התכנון הפיננסי של חברת Life Goals:
שלב מספר 1: תיאום ציפיות
בשלב זה המתכנן הפיננסי והמשפחה איתה הוא עובד, מתאמים את ציפיותיהם מההליך. זהו שלב חשוב כי הוא זה שיקבע, בין היתר, עד כמה ההליך ייחשב למוצלח בהמשך.
שלב מספר 2: איסוף מידע והגדרת יעדים
בשלב השני צריך לאסוף מסמכים רלוונטיים, כמו מסמכים המעידים על החזקה בנכסים, ומסמכים המציגים הכנסות והוצאות מהשנים האחרונות. בשלב זה על המתכנן הפיננסי להכין ולרכז מידע אשר בלעדיו לא ניתן להתקדם בהליך כמו שצריך, כמו פרטי חשבון בנק, מידע על תכניות חיסכון ופוליסות ביטוח אשר ברשותכם, מאזני רווח והפסד ודו"חות כלכליים אחרים וכו'. כמו כן, בשלב הזה צריך להגדיר יעדים מדידים לתכנית הפיננסית שלכם.
שלב מספר 3: גיבוש והערכת המצב
בשלב השלישי על היועץ הפיננסי לנתח את כל המידע שברשותו על המצב הכלכלי שלכם, ועליו לאמוד את הפער בין המצב הפיננסי הנוכחי שלכם, לבין היעדים שהוגדרו לתכנית. כמו כן זהו השלב שבו המתכנן צריך לעבור על תיקי החסכונות שלכם ולהעריך איומים והזדמנויות (כמו הזדמנויות לחיסכון במיסים).
שלב מספר 4: פיתוח והצגת התכנית
בשלב זה המתכנן יציג לכם את המסקנות שלו, ויפרוס בפניכם תרחישים פוטנציאליים ואלטרנטיבות שונות, תוך סקירת היתרונות והחסרונות שלהן.
שלב מספר 5: הוצאת התכנית אל הפועל, וכן מעקב ושיפור התכנית
בשלב האחרון, המתכנן מתרגם את האסטרטגיה שנבחרה לתכנית פרקטית כתובה ומסודרת, ועליכם לפעול על פיה. בשלב זה יש לבצע בקרה ומעקב אחר הצלחת התכנית ומידת ההתקרבות ליעדים, ובמידת הצורך אפשר לבצע התאמות ושינויים בתכנית.