אינספור תאונות דרכים התרחשו בשנים האחרונות בכביש שבין שדרות-צומת שער הנגב- מושב יכיני אבל למרות זאת במשרד התחבורה טרם התקבלה החלטה להציב רמזורים. "הכביש הזה לצד 232 הפך להיות הציר המרכזי של צפון העוטף עד לגבול עם עזה, מישהו במשרד התחבורה לא מבין את זה" זועמים נהגים תושבי האזור.
מי שנוסע מדי יום בכביש 34 בין שדרות למושב יכיני כבר מכיר את הסכנה שטמונה בו: בשנים אחרונות התרחשו בכביש עשרות תאונות דרכים, פעם זה בצומת שדרות-שער הנגב, פעם זה בצומת גבים והשבוע שוב כמו מעגל תאונה קשה בצומת יכיני לאחר שרוכב טרקטורון נמחץ בידי משאית. "הצומת הזו כמו גבים ושדרות גבה חיי אדם, אני לא מבין למה מחכים שיהיו עוד הרוגים? למה אם אפשר למנוע את זה בהצבת רמזור. זה נכון שרוב התאונות נובעות מטעויות אנוש כמו ביום שלישי האחרון אבל הבטיחות של הכביש הזה לוקה בחסר, לפעמים ממש מפחיד לחצות את הצומת" זעם השבוע אחד מתושבי מושב יכיני שהגיע לזירת התאונה. "אני שמעתי שאומרים שלא מציבים רמזור בגלל שאין מספיק תאונות. לצערי אני ספרתי ב-4 השנים האחרונות כבר 7 הרוגים. רק כדי לחסוך הרוג אחד צריכים להציב רמזור בלי לשאול יותר מדי שאלות".

הטרקטורון הפגוע. הנהג נפצע קשה. צילום: דוברויות מד"א ואיחוד הצלה
בתאונה שהתרחשה ביום שני השבוע בצומת יכיני נפצע רוכב טרקטורון בו 35 במצב קשה מאוד . אופנוען מד"א-הצלה דרום ישראל לוגסי שעבר במקום הזעיק את כוחות מד"א וכוננים נוספים אשר העניקו טיפול רפואי ראשוני לפצוע. יעקב בר יוחאי חובש ביחידת האופנועים של איחוד הצלה סיפר: "יחד עם מתנדבי רפואת חירום של איחוד הצלה סניף שדרות ושער הנגב הענקנו טיפול רפואי ראשוני בזירת התאונה לרוכב הטרקטורון שנפצע באורח קשה. הפצוע פונה בניידת טיפול נמרץ להמשך קבלת טיפול רפואי בבית החולים ברזילי באשקלון כשהוא סובל מחבלות ופציעות בראשו ובפלג גופו העליון".
כאמור, הבעיה בכביש 34 נעוצה בצמתים המרכזיים שיש בין שדרות למושב יכיני. כך למשל בסמוך לצומת גבים התרחשו בשנה האחרונה מספר תאונות שהסתיימו ללא נפגעים. אם לא די בכך אזור גבים הפך כל בוקר לעמוס בצורה בלתי רגילה מה שיוצר פקקים גדולים. " משרד התחבורה לא השכיל עדיין להבין כי האזור הזה פורח, האזור נמצא בגידול מטורף באוכלוסייה, למרות המציאות הביטחוני הכמות רק גדלה, הציר הזה גם הפך למרכזי ולכן דרושה כאן השקעה גדולה, למשל בצומת שדרות איפה שיש את הרכבת ומרכז הקניות מול 7 חייב דחוף לבנות מחלף כי העומס רק יגדל בזמן הקרוב לא יקטן" מסביר אבנר מורג, "הכביש הזה לצד 232 הפך להיות הציר המרכזי של צפון העוטף עד לגבול עם עזה, מישהו במשרד התחבורה לא מבין את זה".
"עד מתי נשחק רולטת כביש בשער הנגב?" כתבה בזעם נירה שפק המועמדת לראשות מועצת שער הנגב. "יש לנו צבע אדום לא רוצים כבישים אדומים. כבר לפני שנתיים הובלתי מאבק להסדרת הצמתים. החתמנו באתר עצומה תושבים ואף הבאתי לדיון מיוחד בכנסת בנושא. לאחר ההישג הנושא חזר לטיפול הגופים והנציגים הרשמיים במועצה. אסור לנו לעבור עוד שנה במצב הנוכחי.רואה חשיבות עליונה ומתחייבת להסדרת הצמתים בשער הנגב. לא יתכן שקריית החינוך הכי גדולה בארץ לא מוסדרת ותאונות כמעט תאונות מתרחשות כל הזמן".
בתוך כך נציין כי גם לפני כשנה קמה סערה גדולה סביב הכבישים והצמתים בעוטף שדרות. בכנסת התכנסה ישיבה מיוחדת לדון בנושא. ח"כ ילין אמר כי צריך להפסיק עם התפיסה של טיפול בכבישים רק אחרי שמתרחשות תאונות ואנשים משלמים בחייהם, ולהתחיל לטפל במוקדים כדי למנוע את התאונה הבאה. הוא הוסיף כי מידי בוקר מגיעים 10,000 איש לקריית החינוך שער הנגב ולמכללת ספיר והעומס בצומת גבים הוא בלתי נסבל. ראש המועצה האזורית שער הנגב, אלון שוסטר, אמר כי הטענה כאילו אין תאונות דרכים באזור היא לא נכונה, מאחר שמרבית התאונות במקום לא מדווחות ולא נרשמות בלשכה המרכזית לסטטיסטיקה".
באשר לצומת גבים אמרה נציגת משרד התחבורה, מיטל קמינר כי האזור הוא לא עומד בקריטריונים של מוקד סיכון – 8 תאונות ב-3 השנים האחרונות, ואמרה כי חלוקת התקציב חייבת להיות שוויונית ולפי הקריטריונים. "אני יכולה להמליץ לבחון את הנושא מחדש אבל לא אוכל לחזור עם תשובה חיובית. ראש המועצה שוסטר הביע תדהמה באשר למספר התאונות, והיו"ר כבל תבע ממשרד התחבורה לערוך סקר במקום ולבדוק מחדש את הנתונים ואמר: "לא צריך להמתין עד להרוג הבא כדי לטפל במקום".

התאונה ביכיני השבוע. מתי הרשויות יתעוררו?