אחרי 22 שנים של מתיחות ביטחונית, נשמעה יריית הפתיחה של המרכז הבינלאומי לחוסן ושל חממת החוסן הטכנולוגית בעיר שדרות.
השותפים למהלך הם עיריית שדרות, באמצעות האגף לפיתוח כלכלי-תעסוקתי בניהולו של יגאל ברכה, הקרן לפיתוח שדרות, מרכז חוסן וקרן רש"י. ניהלו והפיקו את הערב איילת שמואל וורד דניאל.
ללא ספק מדובר על מהלך שמביא לידי ביטוי בצורה מעוררת השראה את חוסנה של העיר שעד לפני עשור הייתה מוכה וחבולה וכעת קוראת לארגונים ורשויות בכל העולם, להגיע ללמוד איך אוכלוסייה אזרחית ורשות מקומית צריכים לתפקד סביב חירום.
ביום שלישי האחרון, התכנסו ב"מרכז גוונים בקהילה" בשכונת נאות הנביאים קרוב ל-180 תושבים, בעלי תפקידים עירוניים בשגרה ובחירום, נציגי שירותי הצלה, אנשי מחקר, טכנולוגים ועוד וזיקקו במשך כשעתיים את האתגרים שהם חווים לפני חירום, במהלכו ואחריו.
את הערב פתח ראש העיר, אלון דוידי, וכדרכו הסביר לכולם את תפיסת עולמו בהפיכת משבר להזדמנות. "אנו עדים איך טיפולים כמו מרכז חוסן והמרכז לטיפול באמצעות בעלי חיים מסייעים לרבים מהתושבים לחזור ולעמוד על הרגליים, אנו רואים איך צוותי החירום ברשות עומדים פעם אחר פעם בצורה איתנה ומצליחים לתת שירות יעיל ונכון לתושבים במהלך הסבבים. את התורה הזו צריך ללמד ואת הטכנולוגיה צריך להכניס פנימה על מנת ליעל ככל הניתן את השירות הזה. מדובר על מהלך שישפיע לא רק על העיר ולא רק על המדינה אלא על העולם כולו. אני מודה לכל השותפים לעשייה וכמובן לעמותת גוונים על האירוח החם ב'מרכז גוונים בקהילה'".
אחריו עלה לדבר משה שמי, מייסד החממה הטכנולוגית שהביא איתו נבחרת של שחקני נשמה מהשורה הראשונה של הטכנולוגים ואנשי הבטחון במדינה. "אני נרגש לעמוד פה היום אחרי שנים רבות של שירות במערכת הבטחון, התחברתי לחלום שצמח פה בעיר ואשר מביא לידי ביטוי את הניסיון הרב שנצבר עם השנים, אני מאמין שיחד עם לא מעט אנשים שנבחרו בקפידה ואשר מאחוריהם רקורד עשיר של עשיה ציבורית כמו אלוף במיל סמי תורג'מן, חנן גפן, מפקד 8200 לשעבר, עוז יעקב, סמנכ"ל בכיר בקבוצת בינת שנמצאים פה היום, נצליח להוביל את החזון הזה ולפתח עם העיר ולמען העיר פתרונות בעולמות החוסן".
האלוף במיל' סמי תורג'מן, יו"ר חברת נוגה ומי ששימש אלוף פיקוד הדרום בשנים הקשות של העיר, הזכיר לכולם איך נראתה העיר בשעותיה הקשות ואיך היא נראית היום עם מנהיגות שמשדרת חוסן ומשקיעה בחוסן. "גדלתי באשקלון ושרתתי רבות משנותיי בדרום, לראות את ההתפתחות של העיר בעשור האחרון, זה להבין מהו חוסן. הבשורה הזו צריכה לצאת לעולם כולו ואנחנו יחד עם הנהגת העיר והתושבים, ניקח חלק בפיתוח פתרונות טכנולוגיים שיהוו בסיס לפיתוח כלכלי של העיר כולה".
מיד אחר כך, המשתתפים חולקו ל-15 שולחנות לפי תחומי עניין, כמו חינוך, רווחה, כוחות הצלה, עמותות ופילנתרופיה, מתנדבים, צעירים, דוברות ותיירות ואפילו שולחן בינלאומי עם משתתפים מאוקראינה, דטרויט, פולין ועוד. בראש כל שולחן עמד מנחה ומתעד שבהנחיה שהוכנה מראש שאלו את השאלות הנכונות ודייקו יחד את עיקרי האתגרים הקשורים לעולם החוסן.