בצל הקושי של התלמידים ללמוד באמצעות הזום, ייזמו המורים בתיכון בשדרות יחד עם מועצת התלמידים תחרות פוסטר דיגיטלי כדי להגביר את המודעות לנגיף באמצעות הסלוגן: קורונה- לומדים לחיות עם זה. הפוסטר המנצח של התלמידה ונסה פטרוס מכיתה י' 2.
מציאות הקורונה מקשה לא מעט על ההורים והתלמידים בבתי הספר להסתגל לשיטת הלימוד החדשה מרחוק באמצעות הזום. בתיכון גוטוירט בשדרות מצאו דרך יצירתית לעורר מודעות לנגיף ולעודד תלמידים ללמוד ולשמור על החיבור החברתי גם כשהם רחוקים פיזית מספסל הלימודים- הם קיימו תחרות יצירת פוסטר דיגיטלי שיוביל את הקמפיין הבית ספרי. אגב, את התוצאה המושלמת יכולים בהחלט בעיריית שדרות לנצל לקמפיין עירוני שייתן ביטוי ליצירה של התלמידים.
"עוד לפני שהוכרז הסגר הנוכחי בית הספר שלנו נערך לקראת הלמידה מרחוק הן בקרב המורים והן בקרב התלמידים" מספרת יועצת בי"ס מתי מלקר, "התלמידים נאלצים למעשה לעבור הסתגלות רגשית, מכיתה עם המורה והחברים להקשבה מרחוק. כדי ליצור חיבור ולהגביר את המודעות חשבנו שזה נכון להיעשות בשיתוף פעולה עם התלמידים, לשמחתי הם מייד נרתמו והכרזנו על תחרות הפוסטר הדיגיטלי בין הכיתות תחת הסלוגן "קורונה- לומדים לחיות עם זה", היה פשוט מרגש לראות את שיתוף הפעולה שלהם".
אתגר הזום של התלמידים
מי שייצגה את התלמידים ביוזמה המשותפת עם המורים היא יו"ר מועצת התלמידים של בי"ס הדר מלכה הלומדת בכיתה יב' 1. "ברגע שקיבלנו את הפנייה כמובן שמייד נרתמנו למשימה והחלטנו להרים אותה, לדעתי זה מיזם ייחודי של בית הספר שלנו, מועצת התלמידים הבית ספרית גיבשה את הרעיון לתחרות עם המון משמעות, גם מבחינת הגברת המודעות וגם לעורר עניין בקרב כל הכיתות".

הפוסטר שזכה במקום הראשון
מה המשימה שהייתה למעשה לכל כיתה?
"לכל כיתה הייתה משימה למעשה לגבש רעיון ליצירת פוסטר, ליצור אותו באמצעות ציור ועיבוד מחשב עם הסלוגן "קורונה לומדים לחיות עם זה" שהוא המסר שנבחר בבית הספר, כל כיתה שלחה תוצר סופי כאשר הדגש הוא על מקוריות, בסופו של דבר כל הציורים הוגשו למועצת התלמידים ובאמצעות הזום בחרנו את הפוסטר המנצח שייצג את הקמפיין הבית ספרי בתקופה לא פשוטה עבורנו התלמידים".
מה חשוב בעיקר שיעבור לתלמידים במסר?
"כל המסר הוא שאנחנו צריכים להסתגל למציאות החדשה, יש פה באמת קושי גדול שאנחנו צריכים להתגבר עליו כדי להצליח במשימה ללמוד בתקופה כזו, אני מאמינה שרק ביחד, שיתוף פעולה בין מורים לתלמידים נצליח להתמודד. אני יכולה לומר שבית הספר משתדל לתת את כל הכלים הנדרשים להעצים אותנו כדי שבאמת תהיה למידה משמעותית".
הלמידה בזום הפכה למאתגרת גם עבור התיכוניסטים שצפויים כנראה עוד תקופה ארוכה ללמוד מרחוק, מרביתם גם צריכים להתמודד השנה עם מבחני הבגרות. ברשת כבר רצות טענות שהתלמידים לא ממש משתפים פעולה. "אני אישית יכולה להעיד שיש לי עומס מטורף, מי שטוען שהתלמידים בעיקר נחים ולא לומדים זה ממש לא נכון אפילו ההיפך הגמור" אומרת הדר, "למידה בזום היא הרבה יותר אינטנסיבית מאשר למידה בבית ספר ומצריכה יותר מאמץ. זה נכון שהלמידה בזום היא הרבה פחות חווייתית, כשזה לא פנים מול פנים קשה להתחבר בקלות לחומר, קשה להבין את המורה כך שזה מצריך מאיתנו הרבה יותר מאמץ, אני בטוחה שכל אחד מהתלמידים מעדיף ללמוד בכיתה אבל כרגע אין ברירה ואנחנו צריכים לעמוד במשימות כדי להצליח".
איך באמת מצליחים ללמוד באמצעות הזום, בכל זאת במקרה שלך מדובר בשנה אחרונה של בגרויות וכו..
"לא קל אבל אנחנו מצליחים ללמוד בזום בזכות המאמץ הגדול של המורים שעושים הכל כדי להעביר לנו את החומר בצורה טובה שנבין את כל החומר, אני חושבת שהמאמץ הגדול הוא של המורים ולא רק של התלמידים. חייבת לציין שבית הספר שלנו עבר עכשיו למערכת 'טים' נוחה יותר מהזום ונגישה ותלמידים מצליחים ללמוד טוב יותר. לגבי הבגרויות הכל כרגע מאוד מבלבל, אנחנו לא יודעים איך יהיו בגרויות ומתי, אנחנו בכל לומדים ועושים את המוטל עלינו".

הפוסטר שזכה במקום השני
הפוסטר המנצח
תהינו איך זה נראה מהצד של המורים? "על האף הקשיים ללמד מרחוק שהם שהמסרים עוברים דרך מסך קושי בהבנה ובישיבה לאורך זמן, תחושת עומס אנחנו צריכים להודות שיש לנו את היכולת עדיין לקיים מסגרת למידה מסוימת מדהים שהכל כבר היה מוכן עבורנו מבחינת הפלטפורמה של זום" מסבירה היועצת מתי מלקר.
בחרתם דרך יצירתית לחבר אליכם את התלמידים למשימה?
התקופה הלא פשוטה שעוברת על העולם, על שדרות ועל מערכת החינוך מאלצת אותנו לחשוב יצירתי לאתגר את עצמנו ולנסות להגיע אל התלמידים שלנו בדרכים חדשות ומגוונות להמציא את עצמנו מחדש והתחרות הזו היא חלק מהניסיונות ליצור גשרים במציאות של ים סוער".
בחזרה לתחרות הפוסטרים. התחרות איך לא הסתיימה בהצבעה של מועצת התלמידים באמצעות הזום. לא מעט פוסטרים מרשימים, חלקם באמצעות מחשב, חלק ציורים מקוריים שעובדו למחשב נטלו חלק במיזם יצירתי שזכה להצלחה.
הפוסטר המנצח שייך לכיתה י' 2, התלמידה המוכשרת ונסה פטרוס יצרה דמות של תלמידה שהיא לב העניין ומייצגת כל אחד מהתלמידים ובצדדים הרופאים שעושים את עבודתם."הפוסטר מבטא את זה שאנחנו חייבים לחשוב על אחרים על הסביבה שזאת האחריות שלנו לדאוג לאחרים ושיש לנו את היכולת לשנות ולהשפיע ולהציל עולם ומלואו" סיפרה ונסה, "המסר עובר בצורה הזאת שבעצם הכל בידיים שלנו".
על היצירה שלה שזכתה לשמש כפוסטר הרשמי של בית הספר הוסיפה: "זה מאוד שימח אותי לזכות בתחרות, זה לקח לי הרבה זמן לחשוב על המסר שרציתי להעביר ואני שמחה בשביל הכיתה שלי".

הפוסטר שזכה במקום השלישי
גם היצירות שלא זכו בתחרות הרשימו במיוחד, במקום השני הפוסטר של טל אליאגוייב מכיתה ז' 1 שכולו בנוי מציור מקורי, במקום השלישי היצירה הממוחשבת של שיראל יעקובוב, תהל חזן, יצחק פרץ ונועה קלימי מכיתה ז' 3.