רכישת רכב כרוכה בהוצאה חריגה ביחס להוצאות השוטפות של מרבית האנשים, הוצאה שלא פשוט לעמוד בה. יש דרכים להקל על עצמכם, כמו לקיחת הלוואה, מכירה של רכב קודם או התפשרות על רכב יד שנייה או לחילופין על רכב פחות טוב או יוקרתי מרכב החלומות שלכם. עם זאת, אם חשבתם לקצץ עלויות באמצעות ויתור על ביטוח רכב, כדאי שתדעו איזה סוגים של ביטוח חייבים לרכוש ואילו הם אופציונליים בלבד.
איזה ביטוח רכב חובה לרכוש?
מתוך שלושת הסוגים של ביטוח רכב, היחיד שהחוק מחייב אתכם לרכוש הוא ביטוח החובה. זה נכון לכל בעלי הרכבים, בלי קשר למאפיינים שלהם כמו גיל או היסטוריית נהיגה, או למאפייני הרכב כמו שנת ייצור ושווי. החוק נכתב בפקודת ביטוח רכב מנועי בשנת 1970, והוא למעשה הדרך של המדינה להבטיח שכולם (או לפחות רוב האנשים) יזכו לכיסוי ההוצאות הרפואיות שלהם אם יסבלו מפציעות כתוצאה מתאונת דרכים.
נהיגה ללא ביטוח חובה בתוקף היא עבירה פלילית עם עונשים חמורים הקבועים בחוק, החל בקנס כספי בגובה של עד אלפי שקלים ועד שלילת רישיון הנהיגה ואפילו מאסר בפועל, במקרה של עבירות חוזרות. הדבר הראשון שצריך לעשות אחרי העברת בעלות על רכב הוא לרכוש ביטוח, שכן הפוליסה (או העתק שלה) צריכה להיות ברכב בכל רגע נתון.
מה מכסה ביטוח החובה?
ביטוח החובה מעניק כיסוי מפני מקרים של פגיעות גופניות כתוצאה משימוש ברכב המבוטח, והוא מכסה לא רק את הנהג, אלא גם את שאר הנוסעים ברכב, וכן נהגים ונוסעים אחרים על הכביש שנפגעו וגם הולכי רגל. מעבר להוצאות רפואיות, הביטוח מכסה גם אובדן כושר עבודה, אחוזי נכות ועוד.
אפשר לרכוש ביטוחים נוספים לרכב
ביטוח החובה הוא הביטוח הבסיסי ביותר, וכמובן שאתם יכולים לבחור להוסיף כיסויים נוספים שישמרו עליכם. המינימום המומלץ הוא ביטוח צד ג', שמעניק כיסוי לנזקי רכוש שנגרמים על ידי הרכב המבוטח, לרכבים אחרים או לגורמים סביבתיים, כמו עמודים וגדרות. ביטוח צד ג' הוא בעצם סוג מצומצם וספציפי של הביטוח המקיף, שכולל היקף רחב של כיסויים על פי הצרכים והתקציב שלכם. ראשית, הוא מכסה אתכם מפני נזקי רכוש לרכב שלכם במקרים של תאונה ובמקרים אחרים. בנוסף, אפשר להוסיף לו ביטוח מפני גניבות, מפני אסונות טבע ועוד.
המחיר של ביטוח מקיף מושפע מהכיסויים שהוא כולל וכן מפרמטרים שונים הקשורים ברכב המבוטח ובמי שעומד (או עומדים) לנהוג בו. אם אתם לא רוצים להשקיע יותר מדי כסף בביטוח הרכב שלכם, תזכרו שביטוח רכב חובה לרכוש לא רק כי החוק מחייב אתכם, אלא גם כי זהו מעשה אחראי ונכון שעשוי להציל אתכם אם חס וחלילה תפגעו בעצמכם או באחרים.