שדרונט אתר החדשות הגדול בשדרות והסביבה, חדשות, אקטואליה, ספורט, רכילות, עדכונים מסביב לשעון 2024-04-21T09:13:17Z https://sderonet.co.il/feed/atom/ WordPress https://sderonet.co.il/wp-content/uploads/2021/09/��ריבוע-שדרונט-לייב-עותק.png מערכת שדרונט https://sderonet.co.il <![CDATA[איסוף חמץ בשדרות]]> https://sderonet.co.il/?p=31112 2024-04-21T09:13:17Z 2024-04-21T09:12:27Z 0 אורי גבאי <![CDATA["צמצום כוחות הביטחון בעיר משמעותו הפקרת התושבים"]]> https://sderonet.co.il/?p=31095 2024-04-18T14:31:10Z 2024-04-18T14:31:10Z ראש עיריית שדרות, אלון דוידי, תוקף את כוונת צה"ל לצמצם את כוחות הביטחון בעיר לאחר הפסח. דוידי פנה הבוקר במכתב חריף לשר הביטחון, יואב גלנט, לרמטכ"ל, רא"ל הרצי הלוי, ולמפקד פיקוד דרום, האלוף ירון פינקלמן, בדרישה לוודא כי צמצום הכוחות לא ייצא לפועל.

במכתבו עומד ראש העיר על שעברו תושביה מאז ה 7.10 והאתגרים הרבים עמם מתמודדים מאז ומאז שובם לעיר לפני כחודש וחצי.

"מעל 180 ימים, מאז ה -7 באוקטובר שקרוב ל40 אלף תושבי שדרות נמצאים בחרדת קיום.
עשרות מחבלים חדרו לעירנו, טבחו בכל מי שראו, ברחובות ובבתים, רצחו 70 מתושבי העיר, שוטרים ולוחמים, גרמו להשמדת תחנת המשטרה הוותיקה והותירו אחריהם עיר המומה שהופקרה על ידי מי שהיו צריכים להגן עליה. צה"ל ומערכת הביטחון מודים שלא היו שם להגן עליהם. זיכוי העיר ממחבלים ארך ימים רבים וגם אחריהם העיר סבלה ועודנה סובלת מהתרעות "צבע אדום", רקטות שמצליחות לחדור את כיפת ברזל ומשבשות את יומם של התושבים וכמובן שמאיימות על חייהם", כתב אלון לשר הביטחון.

"כחלק מהמאמץ לחדש את אמון התושבים בצה"ל ובכוחות הביטחון וכחלק מהאתגר האדיר להשיב את שדרות להיות עיר פעילה ומתפקדת, התקיימו דיונים רבים בין גורמי העירייה לבין גורמי האוגדה ופיקוד העורף לקראת חזרתם של התושבים בעיר בסוף חודש פברואר. נפרשו בעיר כ- 115 חיילים שמתגברים את כוחות השיטור העירוני ואת כיתת הכוננות שפרושה אף היא באופן רחב. צה"ל מאבטח את הסעות התלמידים, את מוסדות החינוך, את הכניסות לערים ואת מרכזי התרבות והקהילה – ובכך מחלחלת בתושבים תחושת ביטחון מסוימת וגם זאת מלווה בחששות רבים – אם אין ביטחון, אנחנו מסתפקים בתחושת ביטחון", הוסיף דוידי בהתייחסו להמשך הירי על העיר והיעדר ביטחון בפועל.

"בימים האחרונים נודע לנו על כוונת צה"ל לצמצם את כוחותיו בעיר לאחר חג הפסח. אני מבקש להדגיש בפניכם כי כל צמצום כוחות בגזרת העיר משמעותו ששדרות תופקר. לא ניתן להעלות על הדעת שצה"ל יפקיר שוב את בטחון תושבי העיר שדרות", חתם דוידי את מכתבו.

]]>
0
אורי גבאי <![CDATA[חניכי בני עקיבא באופקים חילקו 900 חבילות מזון לזכר משה אוחיון ובנו אליעד]]> https://sderonet.co.il/?p=31100 2024-04-18T14:42:55Z 2024-04-18T12:39:17Z

לקראת חג הפסח מסכמים בבני עקיבא אופקים את פרויקט חלוקת סלי המזון שנעשה בכל רחבי העיר בשיתוף עם מחלקת הרווחה בעירייה. השנה הוחלט להקדיש את הפרויקט לזכר אליעד ומשה אוחיון הי"ד שנרצחו לאחר שיצאו מיוזמתם להילחם במחבלים בשביעי לאוקטובר. אליעד היה חניך ומדריך בסניף בני עקיבא בעיר, ואביו משה היה ראש מחלקת מפעלים הארצית של התנועה ויחד הרבו לפעול ולתרום לעשייה השוטפת בסניף באופקים.

השנה חולקו למעלה מ-900 סלי מזון לנזקקים, שנארזו וחולקו על ידי למעלה מ200 חניכי ובוגרי התנועה במשך ארבעה ימים, החל מהבוקר ועד לשעות הקטנות של הלילה.

משה אוחיון ובנו אליעד ז"ל. לזכרם

סניף בני עקיבא באופקים נמצא בשכונה אליה הגיעו מרבית המחבלים, והפעילות הרשמית של הסניף נאסרה בעיר ליותר מחודש וחצי לאחר שמחת תורה. אך מדריכי וחניכי התנועה לא חיכו והחל מצאת השבת ב7.10 הקימו חמ"ל התנדבות שפעל ללא הפסקה עד לא מזמן, ועסק בין היתר בגיוס תרומות ובישול אוכל לחיילים שבחזית. בנוסף, כחלק משגרת החירום מדריכי וחניכי בני עקיבא בעיר הקימו גמ"ח שבועי של סלי מזון למשפחות נזקקות ובכל שבוע מאז תחילת המלחמה חולקו כ-150 סלי מזון. חלוקת סלי המזון לקראת חג הפסח פועל בסניף בני עקיבא באופקים כבר למעלה מ-25 שנים, בשיתוף הגרעין התורני "אפיקי אורות" של קרן קהילות.

תמה אלפסי, קומונרית סניף בני עקיבא בעיר סיפרה: " משפחת אוחיון היא משפחה שפועלת ומסייעת לפעילות הסניף שלנו כבר שנים רבות, אליעד היה חניך ומדריך והמשיך להתנדב ולעזור לסניף עד יומו האחרון. היה חשוב לנו להנציח את זכרם דווקא בפעילות חסד, כי משה ואליעד נרצחו בזמן שניסו לסייע לאזרחים באופקים – בדיוק בדרך שבה חיו, תוך שהם שמים את טובת האחר לפני טובתם ופועלים למען עם ישראל."

 

]]>
0
אורי גבאי <![CDATA["לתושבי שדרות יש הזדמנות להיפטר מהחובות ולהרים את הראש מעל המים"]]> https://sderonet.co.il/?p=31070 2024-04-15T07:41:40Z 2024-04-15T05:00:37Z

מאז פרצה המלחמה מקבלים התושבים בשדרות שורה של הקלות כדי שיוכלו לעבור בשלום את התקופה המורכבת. לאחרונה, שירות חדש שנפתח במרכז הזכויות החדש מאפשר גם לבעלי החובות שנמצאים בהליכים מתקדמים בהוצאה לפועל וצברו ריביות, לקבל סיוע כדי לנסות לצאת לדרך חדשה. "אצלנו ברשות האכיפה והגביה מתרכזים חובות של הוצאה לפועל וכן גורמים מוסדיים פרטיים שפותחים תיקים נגד אנשים וכמובן קנסות של המדינה ודו"חות משטרה" מסבירה רבקה אהרוני, סמנכ"לית תכנון ומדיניות ברשות האכיפה והגבייה, "מה שאנחנו עשינו זה שהעתקנו מודל שקיים אצלנו גם לשדרות. יש לנו עמדות שירות שהוקמו מכח החלטת ממשלה, בישובים ערביים וראינו שזה עובד מעולה כי עמדת השירות נפתחת פעם בשבוע והיא מנגישה את השירות לאנשים שלפעמים קשה להם לנסוע ולהטריח את עצמם לערים הגדולות".

הטיפול בחובות כמשל לטיפול רפואי שחייב לבצע כדי להרגיש טוב

על פניו, בזמן מלחמה למי בכלל יש ראש להתעסק בחובות אבל לדבריה של רבקה אהרוני אחרי מה שעברו תושבי שדרות ותושבי אופקים בשבעה באוקטובר עם האירוע הקשה של חדירת המחבלים הם התחילו לחשוב איך בעצם הם יכולים להתחיל לעזור לתושבי האזור. "היו כל מיני הצעות. בין היתר, להגיע אל המלונות יחד עם משרדי הממשלה כדי להעניק שירות יותר נגיש אבל אנחנו חשבנו שזה לא מתאים שבזמן שאנשים נמצאים במלון, רחוק מהבית שלהם, אנחנו נבוא אליהם בשביל להסדיר חובות. ברגע שהם חזרו לעיר, החלטנו להקים שלוחה גם בשדרות".

אני תוהה איך זה אמור לעניין חייבים שהראש שלהם במצב הביטחוני והעובדה שהם מפונים מהבית?
"הרי חובות לא נעלמים אף פעם. למעשה יש להם אפילו פוטנציאל לטפוח לסכום יותר גדול. עכשיו זה לא חובות אלינו, זה חובות שאנחנו בסך הכל המנגנון שפועלים באמצעותו ויש לנו הרבה מנגנונים שיכולים לסייע לתושבים. ראשית, בתיקים מאוד ישנים של איחוד אנחנו מזמנים את החייב לדיון, הוא מגיש שאלון עם המצב שלו, מזמנים אותו לדיון בפני רשם הוצאה לפועל. אני יכולה לומר לך שמגלים המון המון חמלה כדי לסייע לתושבי שדרות, בעיקר לאנשים ששרויים בחובות כבדים כבר הרבה מאוד שנים והם לא מצליחים להתרומם מזה".

כיצד ניתן בעצם הסיוע?
הסיוע ניתן בשני היבטים. א- קודם כל אנחנו מנגישים את השירות לתוך הישוב. מצאנו שבישובים הערביים שבהם אנחנו פועלים העמדות האלה מובילות לסגירה של 40 אחוז מהחובות. אני מאוד מאוד מקווה שזה יקרה גם בשדרות וישובי הסביבה כי בנאדם שיש לו חובות זה תמיד יעיק עליו כי הרי חוב זה סימפטום למצב כלכלי שאו שהוא מדורדר או שהוא כבר התדרדר. מבחינתנו אנחנו לא רואים את החור שבגרוש. אנחנו רוצים הסדרה, אם הנושה שלו ירצה לוותר לו על קרן החוב ועל כל הריבית, מבחינתנו אנחנו שמחים מאוד. לרוב באים לקראת החייבים. הנושים מאוד באים לקראת התושבים באזור, זה באמת שעת רצון. הצלחה שלנו אומנם תביא לאחוז גבייה גבוה של החובות אבל גם תיתן לאותו אזרח הזדמנות לפתוח דף חדש עם החובות שלו".

שר המשפטים יריב לוין ואורי ולרשטיין, מנהל רשות האכיפה והגבייה בביקור במרכז הזכויות בשדרות

תהילה ממרכז הזכויות סבורה כי סגירת חובות של האזרח הכרחית בדיוק כמו טיפול רפואי שנדרש על מנת להרגיש טוב. "זה כמו להגיד לבנאדם לקבל טיפול רפואי. טיפול רפואי זה לא דבר נעים אבל מי שרוצה לחיות בטוב כמו שצריך אז הוא ילך לרופא ויעשה טיפול רפואי לא נעים עד כמה שהוא לא יהיה אבל הוא יעשה את זה כדי שתהיה לו איכות חיים ויוכל לחיות כמה שיותר טוב. גם לטפל בחובות זה תיק ומעמסה שיושבת על בנאדם שברצונו או לא ברצונו נקלע למצב מסוים, כל עוד הוא לא מטפל בזה אז הוא תקוע. ברגע שבנאדם פותר את הבעיות שלו ורואים את זה בהיענות של תושבים להגיע. כשהם שומעים שהשירות הזה קיים הרבה פעמים החסם של המקום שזה רחוק וצריך לקבוע ולהגיע בתחבורה ולהתכונן הוא חסם. כשאנשים מקבלים את השירות הזה פה מתחת לבית אז הם רוצים לצאת לדרך חדשה כי הם יודעים מה ההשלכות של להסתובב כחייב".

"רשות האכיפה והגבייה פועלת במגוון דרכים לסייע לאוכלוסייה בדרום ובצפון ולהנגיש את מיטב שירותיה לתושבים החווים תקופה קשה מאוד" אומר אורי ולרשטיין, מנהל רשות האכיפה והגבייה, "הניסיון המצטבר, אחרי כמה שנים של הפעלת תחנות שירות במספר מרכזי ישובים לימד אותנו, שכ-40% ממקבלי השירות המגיעים לתחנות בתוככי הישובים, מגיעים להסדרה מלאה של חובותיהם. הטיפול בחובות מצד חייבים הוא חשוב כיוון שתיקי חובות לא נסגרים מאליהם. כעבור חודשיים מתחילת המלחמה, הספקנו לפתוח תחנות שירות חדשות ונוספות בערים אופקים ונתיבות ונמשיך בפתיחת עוד תחנות שירות בקרוב באזור הדרום ובהמשך בצפון הארץ. אני מאמין שבכך נוכל לסייע רבות בחלקנו לאוכלוסיית לקוחותינו. כגוף הממלכתי המוביל בעולם החובות, לרשות האכיפה והגבייה יש את הכלים ואת הזכות לסייע לחייבים בהתמודדות זו".

"המטרה שלנו להגביר את אחוז מימוש הזכויות"

בחודש אוגוסט האחרון, האגף לשירותים חברתיים בעיריית שדרות החל להפעיל את תוכנית "עיר מקדמת זכויות" שמטרתה הינה לקדם את מיצוי הזכויות בקרב התושבים הן ברמה הפרטנית והן ברמה המערכתית. התוכנית פועלת במסגרת המענים הקהילתיים של אגף שירותים חברתיים בשדרות ומלווה על-ידי צוות מקצועי מטעם קרן רש"י והג'וינט- מרכז הפיתוח החברתי של ישראל.

"המטרה שלה היא להגביר את אחוז מימוש הזכויות של התושבים בעיר גם בשביל להגביר את הפעילות החברתית וגם בעצם להיות כלי עזר כחלק משירותי הרווחה" מסבירה מנהל המרכז תהילה אייאסו, "בסוף אנחנו חיים במדינת ישראל , מדינה שנותנת המון שירותים לתושבים שלה ואנחנו מבינים שאנשים לא צורכים את השירות שמגיע להם, הם הופכים להיות נזקקים ויכולים להפחית את אחוז הנזקקות על ידי הגברה מימוש של זכויות לכן התוכנית הזאת בעצם הוקמה במשרד הרווחה. אחרי מאבק מאוד מאוד גדול שהתוכנית תיכנס לעיר ותיכלל בסל השירותים העירוני".

בעקבות המלחמה כמה הצרכים של התושבים השתנו?

"בין התוכניות שהיו לנו באוגוסט לבין הפעילויות שיש לנו עכשיו אין כל כך קשר. עשינו איזה מיפוי ראשוני כדי להבין את הצרכים של העיר. גם סוגיית החייבים עדיין לגמרי חלק מהמיפוי כדי שנצטרך לתת איזה מענה כי אנשים שהיו בחובות לפני המלחמה נשארו עם חובות גם עכשיו. במהלך המלחמה קיבלנו המון המון פניות של תושבים בתחומים שונים ומגוונים. הרבה מהפניות בהתחלה היו באמת פניות שקשורות למלחמה, לזכויות של התושבים בזמן המלחמה וסוגיות המענקים והפינוי. ככל שהזמן עובר והטייטל של מפונים הפך להיות שגרה וגם החזרה לעיר הפכה להיות משהו שגרתי אז חוזרים להתמודד עם כל מה שהשארנו לפני השבעה באוקטובר ולא סיימנו להתמודד איתו. ואז אנחנו חוזרים לזכויות יומיומיות שקשורות לזכויות אזרחים וותיקים וגם לזכויות של צרכים מיוחדים, דיור ציבורי, חובות, זכויות כלכליות כאלה ואחרות. בעצם התפקיד של התוכנית בתוך העיר זה לסייע לתושבים".

כמה השירות של האכיפה והגביה מסייעת לתושבים?
"אני חייבת להגיד שאולי הקונוטציה של האכיפה והגביה היא משהו שהוא נשמע ככותרת מאיימת אבל תושבים שיש להם תיקים והם חייבים, הם מחכים שהשירות הזה יבוא כדי שהם יוכלו לפתור את החובות שלהם. גם שאנחנו מביאים ניידת של חברת חשמל לצורך העניין שאמורה לעזור לתושבים שיש להם סוגיות מול חברת החשמל בדרך כלל זה לא תושבים שבא להם לבדוק מה חשבון החשמל שלהם אלא תושבים שיש להם חוב לחברת חשמל או כל מיני דברים כאלה. אולי ככותרת זה לא משהו שמושך אנשים אבל אדם מתמודד עם אתגר בתחום של חובות שמח שהשירות נמצא פה שהוא יכול לגשת. הייתה פה קבלת קהל ראשונה, יש פה נציג אדם טוב שמסייע לאנשים ומתאים להם את הטיפול שהם זקוקים לו במסגרת השירותים בצורה הכי טובה שהוא יכול, לתפור להם ממש את החליפה שהם זקוקה לה. זה משמעותי וזה מאפשר לאנשים הזדמנות להחלים. אדם שנמצא עם חובות הוא באמת מוגבל ברגע שהוא פותר את החובות שלו ומגיע להסדרים והם תואמים את היכולת הכלכלית שלו זה מצוין".

יכול להיות שהמענקים שהתושבים מקבלים זאת הזדמנות מבחינתם גם לצאת מחובות?
"אני כן אגיד את זה בכוכבית, לתושבי שדרות יש כרגע זרזים כלכליים בגלל המענקים שהם קיבלו כדי להיפטר מהחובות. אנחנו מאוד מאוד מעודדים אותם להשתמש בכלי הזה של המענקים לשלם חובות ולהרים את הראש מעל המים. לאפשר לאנשים לצאת לדרך חדשה. גם אנשים שלא נמצאים ברמה שיש מולם הליכים והם נחשבים כחייבים ברשויות אבל יש לו חובות קטנים לבנק ולחברות האשראי זאת ההזדמנות להם. עוד זרז נוסף הוא שיש חובות שמעכלים את המענקים כי בנאדם שלא פותר את החובות שלו, לא מקבל את המענקים וחבל לכן זה גם משהו שמזרז בסופו של דבר את התושבים לפתור את החובות שלהם כדי שלא יעוקלו להם כספי מענקים".

 

]]>
0
אורי גבאי <![CDATA[עיריית שדרות מתריעה: "מחסור בפקחים" שיחזקו את תחושת הביטחון בעיר"]]> https://sderonet.co.il/?p=31056 2024-04-14T11:17:59Z 2024-04-14T11:17:59Z בשנת 2016 הוחלט על הקמת השיטור העירוני בארץ, ובמסגרתו נקבע מדד לכמות פקחים ושוטרים על פי מספר התושבים בעיר. לשדרות הוקצו 7 פקחים ו-13 שוטרים, בהתאם ל 21,000 תושבים שמנתה העיר דאז. אולם כעת, כמעט כעשור לאחר מכן, העיר מונה כבר 36 אלף תושבים והצפי כי בשנים הקרובות יגיע מספר התושבים ליותר מ-70 אלף ומספר הפקחים נותר 7 בלבד.

על רקע השיבה לעיר לאחר חודשים של שהות התושבים בבתי מלון ברחבי הארץ העלה טל מחי, מנהל השיטור העירוני של שדרות בפני מנהלת תקומה והשר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר, צורך דחוף ומיידי בעוד 6 פקחים לשיטור העירוני, אולם בקשתו נדחתה.

"מאז שבו תושבי שדרות אנו מתמודדים עם כמות עצומה של פניות למוקד העירוני ואין לנו די פקחים למתן מענה ראוי", אומר מחי, "יתרה מכך, כשנקבע התקן למספר הפקחים, בשדרות התגוררו 21 אלף תושבים בלבד ואילו כיום העיר שילשה את עצמה, אולם מעולם לא עודכן מספר הפקחים. לפני כשבועיים דרשתי ממנהלת תקומה ומהשר לביטחון לאומי תוספת של פקחים אולם נדחיתי על הסף. לכך מצטרפת העובדה כי תחנת המשטרה של שדרות, אשר נהרסה כליל במסגרת המלחמה, פועלת כעת מחוץ לעיר, וזמן התגובה נפגע גם כן. "לא הגיוני שאין תחנת משטרה בעיר וחסרים פקחים. הציבור שחזר לעיר, ובמיוחד בני הנוער, מחייב מתן מענה מוגבר מהרגיל אולם לצערי אנו לא מגיעים לכולם", מוסיף מחי.
רק בשבוע שעבר זכה טל מחי, לתעודת הוקרה ממפכ"ל המשטרה וממפקד מחוז הדרום במשטרה, על פועלו במסגרת מלחמת חרבות ברזל ויחידת השיטור העירוני בשדרות זכתה בפרס יחידה ארצית מצטיינת.

אלון דוידי, ראש עיריית שדרות: "השכל הישר אינו יכול לתפוס את גודל האבסורד. מה עוד עלינו לעשות לבד? לאמן את תושבי שדרות בפיקוח ושיטור? מוטב להפנים מהר כי המציאות השתנתה, ועמה הצרכים של תושבי העיר שדרות. לא נתפשר על מאה אחוז ביטחון קהילתי, ויכולת למתן מענה מקיף לכל צורך של תושב העיר. זה מגיע להם יותר מתמיד".

מערך האכיפה העירוני הוא כוח משולב הכולל כוחות שיטור ופיקוח עירוני שמטרתו להרתיע, למנוע ולאכוף עבירות בתחומי איכות החיים, אלימות והתנהגות אנטי-חברתית. ראש הרשות מוביל את המערך וקובע את המדיניות וסדר העדיפות העירונית בתיאום עם המשטרה. יעדי מערך השיטור העירוני הם ליצור סביבת חיים מוגנת ואיכותית התורמת ליצירת רמה גבוהה של ביטחון אישי במרחב העירוני.

ברמה המוניציפאלית, יעד המערך הוא לבצע אכיפה עירונית ייעודית בשיתוף פעולה (משטרה ורשות מקומית) למניעה ולטיפול באירועים בתחומי איכות החיים, האלימות והתנהגות אנטי חברתיות בשטח המוניציפלי של הרשות על מנת להגביר את תחושת הביטחון של הציבור.

מטרות המערך כוללות מתן תגובה מהירה לאירועים והגברת הביטחון האישי של התושבים, סיוע למשטרה במניעה וטיפול בתופעות בריונות, אלימות וונדליזם במרחב הציבורי, מניעה וטיפול באירועי איכות חיים, טיפול בעבירות רישוי ובנייה וביצוע צווי בתי משפט עירוניים, טיפול בעבירות בתחום האלכוהול ובריונות בתנועה, וסיוע לאבטחת אירועים עירוניים תחת כיפת השמיים.

]]>
0
אורי גבאי <![CDATA["יצאתי בריצה מהרכב כשאני צועק "בבקשה שזה לא תומר"]]> https://sderonet.co.il/?p=31064 2024-04-14T11:38:25Z 2024-04-13T11:33:32Z אבל כבד נפל ביום שני האחרון על העיר שדרות עם היודע הבשורה על מותו בתאונת דרכים קטלנית של תומר סדון (45), נשוי ואב לשניים מקיבוץ ברור-חיל. מותו של סדון, מבניה האהובים של שדרות, חלק מלתי נפרד מהנוף המקומי, הכה בהלם רבים שליוו אותו ביום שלישי בדרכו האחרונה בבית העלמין בעיר.

"זה בלתי נתפס שאיבדנו את תומר בתאונת דרכים שהוא אפילו לא היה מעורב בה באופן ישיר, הוא פשוט היה במקום הנכון, בזמן הלא נכון" סיפרו חברי ילדותו, "איבדנו היום חבר יקר, איש של אמת, אדם מבריק שתמיד הושיט יד לעזרה. עוד מהימים של בית הספר הוא התבלט בכישרון המיוחד שלו להמציא פטנטים".

כאמור, התאונה הקטלנית והבלתי נתפסת התרחשה ביום שני, סמוך לשעה 7 בערב. תומר יצא ממקום העבודה שלו ביבנה. כאשר הגיע לצומת גבעתי, פנה אל כביש 232 לכיוון ביתו שבקיבוץ ברור חיל. כאשר חלף בצומת חלץ התרחשה במקום תאונה בין שני כלי רכב, כתוצאה מכך, אחד מכלי הרכב שהיה מעורב בתאונה עשה מספר סיבובים עד שהתנגש עם חלקו האחורי בעוצמה ברכבו של סדון שנפגע בראשו וכתוצאה מכך נהרג.
מי שנסע אחריו בכביש הוא אלרן דרעי, תושב שדרות שהכיר אותו אישית. "עצרתי את הרכב והתחלתי לעבור בין כלי הרכב. כאשר הגעתי לרכב הלבן אני מזהה את תומר. חטפתי הלם מוחלט. רק יום קודם שוחחתי איתו בטלפון".

מי שעוד חלף במקום התאונה הוא אחיו גיל סדון שמתגורר במושב זוהר ועשה את דרכו דרך צומת חלץ לביתו של תומר בקיבוץ ברור-חיל. בהספד כואב שלא השאיר אף עין יבשה הוא תיאר בכאב. "אהוב נפשי, חבר הכי טוב שלי. אני רועד וכולי בוכה, לא מאמין שאני מספיד אותך. אנחנו המומים ומסתכלים ומסרבים להאמין. סיטואציה הזויה. איזו תאונה קטלנית הרגה אותך בשבריר שנייה", ציין גיל בכאב, " אחרי שכל היום אנחנו מתקשקשים בנינו, אמרת לי שהבאתי משהו שאבוא אלייך. ניסיתי לשכנע אותך לעבור דרכי אבל לא הצלחתי. אמרת שהבטחת ללביא שתבוא מוקדם להכין פיצות ואתה לא רוצה לאכזב אותו. אמרת לי תביא את הבנות ותצטרפו אלינו לערב פיצות. כשהגענו לצומת חלץ, ראיתי שם כביש חסום ואמרתי למיכל שאני מקווה שהספקת לעבור ואתה לא תקוע בפקק. במבט חטוף, השוטר מסמן לי לפנות את הצומת, ראיתי רכב לבן מעוך. יצאתי בריצה מהרכב כשאני צועק "בבקשה שזה לא תומר". כשהתקרבתי זיהיתי את הרכב ומלמלתי לעצמי "בבקשה בקשה שהוא פצוע קל". עקפתי את הרכב ונבלמתי. שכבת על האלונקה והפרמדיקים מסביבך מביטים בי ביובש ומסמנים לי שזהו. ליטפתי את הפנים שלך, מסרב להאמין והתרסקתי שם".

גיל סיפר על האופי של אחיו שרבים בשדרות הכירו. "היית גבר שבגברים, חבר על מלא, אח של כולם. תמיד מציע עזרה לכולם, אין אחד שלא התקשר אלייך להתייעץ, אתה היית אלוף התיקונים, האדם הכי טכני שאני מכיר, לא נכנע לשום תקלה ולא מוותר. כבר בילדות בלט הכישרון הזה. אתה חבר אמת, אהוב על כולם, תמיד עם חיוך, תמיד מוסיף קריצה ובדיחה. הייתה לך נתינה אינסופית, הלב הכי גדול ביותר שיש. כל הזמן דאגת למשפחתך, לאישתך חן היקרה ולבנים המקסימים לביא וארי התינוק שכל כך הרבה זמן חיכיתם שיבוא והוא עוד מעט יחגוג שנה. אין לי מושג איך להיפרד ממך, שותף שלי לטיולי הגיפים, כמה היה חשוב לך לשבת לידי בגי'פ ולוודא שאני לומד את מה שאתה שולט בו כבר שנים. אחי הצעיר והאהוב אנחנו נשארים פה לדאוג לחן ולביא וארי ואתה תצטרך לשמור עלינו מלמעלה. תנוח על משכבך בשלום ותהיה נשמתך צרורה בצרור החיים".

בין המספידים היה גם שר הביטחון לשעבר ויו"ר התעשייה האוירית בהווה, עמיר פרץ. "הרעם הזה שנפל על העיר שלנו היה יותר חזק מהמטחים שנופלים בעזה", ציין פרץ והוסיף: "דיברתי עם חברי ילדות, חברי משפחה וכולם חזרו על אותו דבר: תומר היה אדם עם נפש תמימה, היה אדם תמים במובן החיובי של המילה, תמים בזה שהוא תמיד רצה לעזור לכולם. התמימות שלו לא דילגה על הכישרונות המיוחדים שלו. אחד הכישרונות המיוחדים שלו היה לחבר את מה שהוא אוהב עם כל מיני פטנטים שהוא היה עושה בעצמו. בדרך הזו היה יודע לחבר בין אנשים"

בהמשך דבריו, סיפר על שיחה שהייתה לו עם תומר בראשית המלחמה. "הבן שלי שהיה מגויס בצו 8 התקשר אליי וביקש ממני שהחבר'ה צריכים קומפרסור בעזה וקשה להם לנקות את כל כלי הנשק שם בגלל החולות של עזה. אני התקשרתי לחברה שמתעסקת בזה ביבנה וביקשתי מהם קומפרסור לחיילים. בהמשך אני מקבל מהחברה טלפון ומי שנמצא מעבר לקו הוא תומר בעצמו. עוד באותו היום זה הגיע ליחידה בעזה. משפחת סדון היקרה הוציאה מתוכה את מיטב בנינו וכאן היום אנחנו באים וקוברים ונפרדים מאחד הבנים שכולנו גאים בו".

]]>
0
אורי גבאי <![CDATA[הוקרה לשלוש מנהלות מרחבי הלמידה של המקיף הכללי שדרות]]> https://sderonet.co.il/?p=31053 2024-04-14T10:58:58Z 2024-04-13T10:57:36Z במשרד החינוך מחוז דרום, התקיים השבוע טקס הוקרה למנהלות מרחבי הלמידה במחוז דרום, לשלוש נשים מופלאות שהובילו במשך חמישה חודשים, מרחבי למידה למען תלמידי המקיף הכללי אמית שדרות, ונתנו אור בזמנים קשים, יציבות ותמיכה.

רם זהבי מנהל המחוז, העניק תעודות הוקרה, לשולה אוחנה וויקי איבגי שניהלו את מרחב אילת ועפרה ממן שניהלה את מרחב ים המלח. במשך חמישה חודשים הן ניהלו ביד רמה, לימודים, התנדבויות, פעילויות רגשיות ובעיקר העניקו יציבות לתלמידים במצב בלתי רגיל.

בתגובה להוקרה, אמרה עפרה ממן: "בתוך הכאוס שבו היינו ב7/10, הייתה לי את הזכות לנהל צוות ותלמידים מופלאים ממרחב ים המלח. זה היה אי של שפיות שדחקו הצידה את החרדות והפחדים. כרכזת המעורבות בתיכון המקורי תמיד מנחילה לתלמידיי את העובדה שמי שנותן לאחרים מקבל כפליים, אכן לצד הנתינה וההתמסרות במרחב, מה שקיבלתי היה שווה פי עשרות מונים".

לתחושה של נתינה לילדים, שותפה גם ויקי איבגי שהרגישה שקיבלה יותר ממה שנתנה: "חשוב לי לציין שהיציאה לבית הספר גרמה לי לריפוי נפשי עזרה לי בימים קשים אלו להבין את הצורך בשיגרה ומסגרת , לדאוג לתלמידים ולבנות להם שיגרה בימים של אי ודאות. הרבה יותר ממה שנתתי והייתי עבור התלמידים, קיבלתי מהם כוחות ומשמעות".

שולה אוחנה, מנהלת מרחב אילת הוסיפה: "היינו במצב לא פשוט, בשלב מסויים הרגשתי שהמקום היחיד שיכול לעזור לי ובטח לתלמידים הוא דרך החינוך. חינוך מגיע ונוגע בכל התחומים שאנחנו מכירים, דווקא מתוכו אנחנו מקבלים המון כוחות וחיזוקים וזה בדיוק מה שהילדים היו צריכים! היה לא פשוט אבל קיבלנו תמיכה מעייירת שדרות, משרד החינוך, רשת אמית, עיריית אילת, ויחד יצרנו מקום שהילדים יכולים לקבל מענים רגשיים ופדגוגים ובעיקר תחושת ביטחון שמישהו רואה ושומע אותם. הייתה לי זכות להוביל ולנהל את החטיבה העליונה באילת, ועוד יותר לחזור הביתה ולקבל אהבה ולהמשיך להעניק גם היום!".

אדי דגן, מנהל המקיף הכללי אמית שדרות: "בורכנו במנהלות מרחבי למידה שנרתמו והתייצבו לדגל, הן עשו עבודה מכל הלב והנשמה. המון תודות על חמישה חודשים בלתי רגילים".

]]>
0
אורי גבאי <![CDATA[ערב נשים בסימן גבורה נשית בשדרות]]> https://sderonet.co.il/?p=31050 2024-04-14T10:18:59Z 2024-04-11T10:15:36Z בחודש שעבר ציינו ברחבי העולם את יום האישה הבינלאומי- יום שנועד לשים את הנשים במרכז ויום שנועד להוכיח כי דווקא הכוח הנשי הוא זה שמסוגל לשנות את פני המציאות. בישראל ציינו השנה את יום האישה בסימן תרומתן של נשים במלחמת 'חרבות ברזל'. בעקבות כך, מתנ"ס שדרות בשיתוף עיריית שדרות ותנועת הנשים "נעמת" קיימו ערב מיוחד ששם את הנשים במרכז.

בערב שלישי האחרון, התכנסו מאות נשים באולם המופעים של המתנ"ס העירוני לערב גבורה נשית שבמהלכו ניתנה הוקרה לנשים שהיו פעילות בזמן מלחמת "חרבות ברזל". בכניסה לאולם, כל אישה קיבלה מדליית "פנתרה" של "נעמת". המדליה מסמלת את הגבורה האישית של כל אחת ואחת בימים לא פשוטים אלו. בנוסף, בערב זה דובר גם רבות אודות החטופים והחטופות שעדיין נמצאים בשבי החמאס, יותר מ- 185 ימים. לאור הזדהות, הוצבו תמונות החטופים על כיסאות האולם.

אשת ראש העיר, נורית דוידי, השתתפה גם היא ועלתה על הבמה על מנת לברך את הנשים. בין דבריה היא אמרה: "בזכות נשים צדקניות נגאלו ישראל ובזכותן עתידים להיגאל. אתן נשות שדרות גם גיבורות וגם צדיקות". לאחר מכן היא ביקשה מהקהל להתאחד יחד איתה בתפילה לשלום המדינה.

סגנית ראש העיר, יו"ר הנהלת המתנ"ס ויו"ר נעמת מרחב אשקלון, עו"ד יהודית אוליאל מלכה, עלתה לבמה והזכירה את כל הנשים שמילאו תפקיד פעיל בהגנה על התושבים. ביניהן הלוחמות, החיילות שנפלו והתצפיתנית שנחטפו לעזה. בין דבריה היא הודתה לכל הנשים: "יחד אנחנו כוח בלתי מנוצח. זכרו תמיד שיש לכן את הכוח להנהיג, ליזום וליצור מציאות טובה יותר".

במהלך הערב קיבלו הנשים של מועצת העיר, אוליאל מלכה, נחשונוב ורבינוביץ' תעודות הוקרה על פעילותן בהתנדבות ומסירות במלחמת "חרבות ברזל".

בנוסף, השתתפו גם מנכ"לית המתנ"ס, לימור כהן וסגנית מנכל"ית המתנ"ס, יערית סימן טוב ונשים מכובדות נוספות. כמו כן, ניתן אות הוקרה לכהן וסימן טוב על עבודתן המצוינת בניהול "מחוז" אילת בזמן המלחמה.

לאחר הטקס המרגש, הגיעה האחת והיחידה, הזמרת והיוצרת נרקיס. כאמור, נרקיס ריגשה ושימחה את כל אותן הנשים ששרו יחד איתה את מיטב שיריה, ביניהם, "הכול לטובה", "מלכה", "הולכת איתך" ורבים אחרים.

]]>
0
אורי גבאי <![CDATA[מפגש ראשון של משפחות נרצחי השבעה באוקטובר בשדרות]]> https://sderonet.co.il/?p=31039 2024-04-14T10:15:25Z 2024-04-11T10:07:17Z מפגש מרגש ועצוב מאוד התקיים ביום ראשון בערב במתנ"ס שדרות. נציגי המשפחות של 30 הנרצחים והנופלים שהתגוררו בשדרות בעת אירועי ה-7 באוקטובר הוזמנו למפגש עם ראש העיר, אלון דוידי, וסגניתו, יהודית אוליאל מלכה

את המפגש פתח רב העיר, הרב דרור טויל, בדברי תורה וחיזוק למשפחות. אחריו דיברה סגנית ראש העיר, יהודית אוליאל מלכה, שסיפרה למשפחות על החלטת מועצת העיר לאשר הקמת ועדת הנצחה עירונית, שתהיה אחראית על הנצחת אירועי ה-7/10. הוועדה תורכב משלושה חברי מועצה, שלושה נציגי ציבור ושלושה נציגים של המשפחות השכולות.

דוידי שוחח עם המשפחות, הביע את תנחומיו ותנחומי העיר כולה על מות יקיריהם, שמע מהם את סיפור הנופלים, הכאב שלהן ואילו צרכים יש להם מהעירייה. הוא הדגיש את המחויבות של העירייה ללוות אותן בכל צרכיהן ואת העובדה שהעירייה העמידה לרשותן עובד סוציאלי ייעודי באגף שירותים חברתיים שזמין עבורן כל הזמן.

דוידי הבטיח למשפחות שהעירייה תדאג להנצחת יקיריהן במיצג מרכזי על חורבות תחנת המשטרה ההרוסה ברחוב הרצל. זאת, בנוסף, לאנדרטת הנופלים בכניסה לרחוב הבנים ולבית גלעד לזכרם.
חן כהן, מנהלת "תיירות שדרות" בקרן לפיתוח שדרות, הציגה למשפחות את רעיון מיצג ההנצחה המתוכנן, מהן האפשרויות עליהן חשבה העירייה בהנצחת הנופלים והנרצחים. כחלק מוועדת ההנצחה העירונית שתקום, נציגי המשפחות השכולות יביעו את דעתם לגבי הרעיונות השונים ויוכלו להעלות בעצמם רעיונות לאפשרויות הנצחה של ה-7/10.

כהן הסבירה שמטרת תכנון מיצג ההנצחה היא לאפשר זיכרון ואבל, לצד סיפור הגבורה של החללים והנרצחים ולתת תקווה. המיקום שנבחר, של תחנת המשטרה שנהרסה, הוא מוקד עליה לרגל שמסמל את אירועי ה-7/10 בשדרות ויש בו גם סיפור גבורה, של "הקרב על תחנת המשטרה".
מטרת העירייה והקרן היא לעבוד באופן צמוד עם משפחות הנופלים ולהתחבר למסר של שדרות כעיר חוסן בינלאומית.

במקום צפוי להיות קיר הנצחה מרכזי, אזור ישיבה מוצל מותאם להדרכה, רחבת טקסים, אלמנטים של קהילה והנצחה וכמובן חניה מוסדרת.
מיצג ההנצחה שצפוי לקום בתחנת המשטרה מתוכנן להיות זמני ל-3 השנים הקרובות. בהמשך צפוי לקום מיצג הנצחה קבוע באותו מקום.

דוידי אמר למשפחות: "הכאב שלכן הוא כאב של העיר שדרות כולה. כולנו אבלים על מותם של האזרחים, התושבים והאורחים שנפלו פה וכמובן השוטרים והחיילים הלוחמים הגיבורים עטורי תהילה שעוד ייכתבו בספרי ההיסטוריה של מדינת ישראל, על גבורתם ותושייתם האדירה והנדירה שחרפו נפש והצילו חיים ומנעו אסון יותר גדול ממה שקרה לנו שאם חלילה היה קורה, מי יודע אם היינו כאן בכלל. אין לאף אדם בעולם את התרופה לרפא את השכול והאמת שאין מילים כדי לנחם. אבל דבר אחד בטוח שהעיר שדרות היא בית ומשפחה לכל משפחות הנופלים שאיבדו את יקיריהם. העירייה והעיר, הקהילה והתושבים, כולנו איתם בעמידתם האיתנה בצל אובדן היקר להם מכל. אנו מחזקים אותם וכואבים את כאבם. כולי תקווה שלא נדע עוד צער ושכול, ויהא זכרם של הנופלים נצור וחקוק בליבנו לעד".

]]>
0
אורי גבאי <![CDATA[נשיא המדינה התארח הערב בפתיחה המחודשת של מרכז ״עזרה למרפא״ בשדרות]]> https://sderonet.co.il/?p=31016 2024-04-10T18:13:44Z 2024-04-10T18:11:57Z נשיא המדינה יצחק הרצוג ואישתו מיכל התארחו הערב (ד') בשדרות בפתיחה המחודשת של מרכז ״עזרה למרפא״ בעיר שדרות וכלל הדרום.

הפתיחה התקיימה בהנחיית העיתונאי אלמוג בוקר ומנהלת המרכז אורנה דותן, ונכחו בה משפחות שכולות, ראש אגודת ״עזרה למרפא״ הרב אלימלך פירר, ראש עיריית שדרות אלון דוידי, מפקד מחוז דרום ניצב אמיר כהן, ועוד.

תחילה, נפגשו הנשיא ורעייתו עם המשפחות של עדי ברוך ז״ל ושל מור שקורי ז״ל. עדי, נהרגה מפגיעת רקטה שנפלה בפתח המרכז- שניזוק גם הוא. מור, היא שוטרת שנפלה בגבורה בקרב בתחנת שדרות ב7.10. לאחר המפגש נאם הנשיא בפתיחה המחודשת.

בשל השלכות המערכה הכבדה, המרכז היה סגור כחמישה חודשים, ופתיחתו מהווה נקודת ציון בשיקום מחדש של העיר שדרות.

נשיא המדינה פתח את דבריו ואמר: ״הגדולה של הפרויקט הזה היא העובדה שיש חיבור עמוק בין גוף לנפש, ואנחנו עם ישראל מתמודדים עם אתגר עצום מאוד גם בגוף וגם בנפש. האויב בא עלינו לכלותינו והתשובה שאנחנו נותנים לו מעבר לכוח האדיר של צה״ל, הבנות והבנים שלנו שלחמו ולוחמים והקריבו דור באמת מופלא של צעירים ישראלים, אזרחים ישראלים שהתגייסו למערכה הכבדה.

התשובה שאנחנו נותנים למי שבא לירות כאן, לטבוח כאן בדשא זה חנוכת המקום הזה, המקום היפיפה הזה המדהים ביכולותיו, מקום שמהווה דוגמא ומופת לחיים משותפים של כל אזרחי ישראל בכל האמונות, הדתות ואורחות החיים.

אני חושב שההנצחות שנקבעו כאן לזכרן של שתי הנשים שנהרגו כאן, עדי ומור, יהוו אות ומופת לנו בסיפור כולו, ואות ומופת לתושבי שדרות שחזרו הביתה ולאט לאט חוזרים לשגרת חיים למרות החרדות והחששות.

אני בא לכאן בשם העם כולו לחזק את שדרות, ואת תושביה ולומר להם- אתם תל חי של הדור הזה, ומי יתן והעיר תעלה ותפרח ותצמח ותתחזק, וכל האזור כולו ישוב לתקומה מלאה וחיים מלאים בשקט ושלווה. תודה רבה לכולכם ומי יתן והמקום הזה יתן את השירות הטוב ביותר.״

]]>
0